Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Coinbase

De afgelopen jaren is de interesse in cryptocurrencies erg gestegen. Waar deze digitale valuta eerst werden gezien als een bubbel of een hype, lijken ze nu toch écht meer te zijn dan dat. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in het kopen van cryptovaluta. Cryptocurrencies koop je bij een exchange, maar bij welke exchange moet je zijn? Om je een handje te helpen bij je keuze, zal in deze review de zeer populaire exchange Coinbase worden behandeld.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
0.50
Opgericht sinds
2012
Locatie en taal
Verenigde Staten, Engels, Spaans, Duits, Frans
Betaalmogelijkheden
3D Secure, Bankoverschrijving, Creditcard, iDeal, Paypal, Sofort
Aantal currencies
150
Beoordeling exchange
8.5 / 10

Coinbase Review

Coinbase is een cryptocurrency exchange: een platform waarop je digitale valuta kunt verhandelen. Deze exchange, opgericht in 2012, is afkomstig van het Amerikaanse bedrijf Coinbase Global Inc. Dit bedrijf heeft ervoor gekozen om twee exchanges op te zetten. Coinbase is de belangrijkste hiervan. Dit zou een gebruiksvriendelijke exchange moeten zijn voor mensen die op zoek zijn naar een minimalistisch platform. Daarnaast zette het bedrijf de exchange Coinbase Pro op. Deze exchange heeft de focus op het aanbieden van een professioneler handelsplatform.

De complete beoordeling

Door Olaf, Crypto expert Laatst getest 24-08-22
Betrouwbaarheid
9/10

Coinbase is een zeer betrouwbare partij.

Veiligheid
9/10

Verschillende geïntegreerde veiligheidsmaatregelen zorgen voor een platform waarop jouw geld en tokens veilig zijn.

Aanbod Valuta's
8/10

Het aanbod is compleet, maar niet gigantisch.

Betaalmogelijkheden
9/10

Betalen op Coinbase kan zoals je dat in Nederland gewend bent, onder meer met iDEAL.

Gebruikersgemak
9/10

Het platform is gemakkelijk te bedienen en wekt geen frustraties op.

Support
7/10

De support van Coinbase is goed bereikbaar per e-mail.

Prestaties van Coinbase

Coinbase kwalificeert zich als één van de meest gebruikte exchanges wereldwijd. Dit heeft naar waarschijnlijkheid alles te maken met het gebruiksgemak en de optimale veiligheid van het platform. Het team van Coinbase hanteert een actieve houding als het gaat om het doorvoeren van innovaties. Daardoor blijft de exchange continu in ontwikkeling.

Is Coinbase betrouwbaar?

Het verleden van Coinbase lijkt te bewijzen dat het hier gaat om een zeer betrouwbare exchange. Het team achter Coinbase is nog nooit betrokken geweest bij schandalen die de betrouwbaarheid van het platform zouden kunnen ondermijnen. Wanneer zaken niet geheel volgens plan gaan, vertoont het team veel transparantie door helder te blijven in de communicatie. Daarnaast wordt het platform door miljoenen mensen gebruikt. Dit is vaak een aanwijzing dat het gaat om een betrouwbare partij. Wanneer Coinbase volstrekt onbetrouwbaar zou zijn, zou dit inmiddels allang aan het licht zijn gekomen. Negatieve recensies op het internet lijken vaak te komen van gebruikers die niet helemaal weten hoe de handel in cryptocurrencies werkt. Kortom, veel signalen wijzen erop dat Coinbase erg betrouwbaar is.

Hoe veilig is Coinbase?

Met de slogan “There’s no such thing as too much security” presenteert Coinbase in de basis een drietal aan veiligheidsmaatregelen. Deze zouden ervoor moeten zorgen dat jouw geld, tokens en gegevens veilig zijn opgeslagen. De eerste veiligheidsmaatregel betreft het feit dat Coinbase verzekeringen heeft afgesloten die veel risico’s dekken omtrent het verliezen van crypto. Bij overmacht zul je dus vaak je geld terugkrijgen. In tweede instantie maakt Coinbase gebruik van tweestapsverificatie. Dat houdt in dat een gebruikersnaam en wachtwoord niet voldoende zijn om in te loggen op je account. Een derde veiligheidsmaatregel betreft het gebruik van cold storages. Wanneer je tokens opslaat in de exchange wallet van Coinbase, zullen zij een deel hiervan offline opslaan. Dit alles leidt ertoe dat Coinbase een zeer veilig platform is.

Welke cryptovaluta zijn er bij Coinbase?

Het aanbod van Coinbase bestaat uit meer dan 70 verschillende crypto valuta. Het aanbod is dus ruim, maar zeker niet gigantisch wanneer je het vergelijkt met sommige andere exchanges. Zo bieden Binance en KuCoin bijvoorbeeld meer dan 300 cryptocurrencies aan. Een klein aanbod is echter niet per definitie slecht: zo kun je goed het overzicht houden. Praktisch alle populaire cryptocurrencies zijn op Coinbase te verhandelen. Je kunt denken aan grote namen als Bitcoin, Ethereum en Ripple, maar ook aan kleinere valuta als Sushiswap en Tezos. Voor de meeste handelaren zal dit aanbod toereikend zijn en genoeg handelsmogelijkheden met zich meebrengen.

Op welke manieren kan ik betalen?

Coinbase wordt vaak geprezen om zijn ruime aanbod aan betaalmogelijkheden. Als Nederlander kun je namelijk gewoon betalen zoals je dat gewend bent. Zo behoren bijvoorbeeld betalingen met iDEAL tot de mogelijkheden. Ook kun je betalen met behulp van een bankoverschrijving, creditcard, Paypal, Sofort en 3D Secure. Coinbase onderscheidt zich op dit vlak van veel andere exchanges. Je ziet namelijk vaak dat er alleen betalingen met creditcard of bankoverschrijving worden geaccepteerd. In de praktijk zorgt dit geregeld voor onhandigheden.

Is Coinbase makkelijk te gebruiken?

Coinbase focust zich op het aanbieden van een gebruiksvriendelijk platform. Dit platform zou bruikbaar moeten zijn voor iedereen die interesse heeft in het kopen van cryptovaluta, ongeacht expertiseniveau. Of Coinbase deze visie heeft weten te realiseren? Het antwoord luidt ja. Het platform is logisch ingedeeld en het werkt erg soepel. Coinbase maakt het kopen van cryptocurrencies niet veel moeilijker dan het online kopen van kleding. Dit is een aantrekkelijk aspect van deze exchange. Bijna elke exchange beweert wel gebruiksvriendelijk te zijn, maar Coinbase is het écht. Dit betekent in de praktijk wel dat het platform niet erg uitgebreid is. Ben je op zoek naar een platform dat compleet is én is voorzien van de nodige features voor meer gevorderde beleggers? Kijk dan eens naar Coinbase Pro.

Hoe is de support bij Coinbase?

Als het gaat om contactmogelijkheden, biedt Coinbase iets minder mogelijkheden dan andere exchanges. Dat wil echter niet zeggen dat het lastig is om in contact te komen met medewerkers. Een procedure zal doorgaans alleen iets langer duren. Coinbase biedt namelijk geen 24/7 chatfunctie aan. Wanneer je contact op wil nemen, moet je een contactformulier invullen. Dit komt feitelijk neer op het sturen van een mail. Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen, maar (!) dit mag alleen wanneer je een sterk vermoeden hebt dat je account is gehackt. Andere vragen kunnen telefonisch niet worden voorgelegd. Kom je er een keer niet uit, dan is het verstandig om eerst een kijkje te nemen in het Help Center van Coinbase. Hier is veel uitgebreide informatie te vinden en vind je waarschijnlijk ook het antwoord op jouw vraag.

Highlights uit de beoordeling

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijke exchange
  • Betalen met iDeal
  • Zeer betrouwbaar en veilig

Minpunten

  • Geen 24/7 support
  • Geen uitgebreide handelsmogelijkheden
Olaf Crypto expert

Wat is het verschil tussen Coinbase en Coinbase Pro?

Coinbase en Coinbase Pro zijn afkomstig van hetzelfde bedrijf. Beide exchanges vullen elkaar aan. Coinbase is de exchange die je gebruikt op het moment dat je wil handelen op een gebruiksvriendelijk platform. Je zal hier echter weinig geavanceerde opties en ordertypen tegenkomen. Wil je een exchange met meer diepgang, dan kun je Coinbase Pro gebruiken. Deze exchange biedt veel meer opties, zoals uitgebreide grafieken met indicatoren, maar is door de complexiteit van het platform minder gebruiksvriendelijk. Een voordeel van Coinbase Pro is wel dat de kosten lager uitvallen. In de meeste gevallen is het verstandig om te beginnen met Coinbase. Je kunt altijd nog overstappen op Coinbase Pro.

Wat bedragen de fees bij Coinbase?

Als je een cryptocurrency aanschaft bij Coinbase, wordt er in de aanschafprijs automatisch een spread van 0,50% verwerkt. Daarnaast dien je nog handelskosten te betalen. Hoeveel dit precies is, hangt af van de grootte van je transactie. De grootte van transacties wordt afgemeten tegenover de Amerikaanse dollar. Doe je een kleine transactie van minder dan $10, dan betaal je €0,99 handelskosten. Tussen de $10 en $25 betaal je €1,49 en tussen de $25 en de $50 betaal je €1,99. De laatste vaste categorie betreft transacties tussen de $50 en $200. Hiervoor betaal je €2,99 transactiekosten. Bij transacties die groter zijn dan $200, wordt een vast percentage aan handelskosten berekend. Het gaat dan om 1,49%.

Coinbase Fees

 

Coinbase wallet

Het platform van Coinbase kent een ingebouwde wallet. Dit is een zogeheten exchange wallet. Wanneer je cryptocurrencies aanschaft bij Coinbase, zullen je tokens automatisch in deze wallet worden geplaatst. Dit biedt veel gebruiksgemak: je hoeft immers zelf geen zorg te dragen voor het vinden van een goede wallet. Je kunt je wallet zowel inzien via het internetplatform als via de app. Een exchange wallet is geen verplichting. Je kunt er ook voor kiezen om je tokens op te slaan in een door jou uitgekozen wallet. Het maakt niet uit of dit een hot wallet (online) of een cold wallet (offline) is.

Coinbase wallet

De app van Coinbase

Je kunt het platform van Coinbase ook op mobiele apparaten gebruiken. Dit kan door via je internetbrowser naar de geoptimaliseerde website van Coinbase te gaan. Ook kun je gebruikmaken van de Coinbase app. Deze biedt alle functionaliteiten die het internetplatform ook biedt. De app is alleen te zien voor ingelogde gebruikers. Het is dus niet mogelijk om de mogelijkheden van de app te bekijken zonder in het bezit te zijn van een account. Wanneer je ingelogd bent, kom je terecht in een prettig ogende app die goed werkt. Het doet erg denken aan het internetplatform, waardoor je je er snel thuis zal voelen. Via de navigatiebalk onderin het scherm bereik je de verschillende mogelijkheden van de app. Het ‘Home’-scherm geeft je een overzicht van de markten. Wanneer je naar je wallet wil gaan, druk je op ‘Portfolio’. Als je over wil gaan tot het kopen van cryptocurrencies, kun je op de blauwe knop met de pijltjes drukken.

Coinbase app

Conclusie

Door Olaf, Crypto expert Laatst getest 24-08-22

Coinbase is onder aan de streep een serieus goede exchange die zijn zaken goed op orde heeft. Op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid heb je als gebruiker weinig te vrezen. Veel potentiële gevaren worden bijvoorbeeld gedekt door de verzekering van Coinbase. Daarnaast betreft het een erg gebruiksvriendelijke exchange. Zowel de app als het internetplatform werken soepel en zorgen voor weinig frustraties. Wanneer je op zoek bent naar een gerenommeerde no-nonsense exchange die redelijke kosten hanteert, is Coinbase zeker de moeite waard. Het feit dat je altijd over kunt stappen op Coinbase Pro, is een fijne bijkomstigheid.

Betrouwbaarheid
9/10
Veiligheid
9/10
Aanbod Valuta's
8/10
Betaalmogelijkheden
9/10
Gebruikersgemak
9/10
Support
7/10

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijke exchange
  • Betalen met iDeal
  • Zeer betrouwbaar en veilig

Minpunten

  • Geen 24/7 support
  • Geen uitgebreide handelsmogelijkheden

De beste beoordelingen voor jou

Onafhankelijke testresultaten

Onze experts bekijken en testen exchanges met een onafhankelijke blik om zo de beste reviews samen te kunnen stellen.

Onze experts

Vermijd onbetrouwbare exchanges

Testresultaten zijn opgesteld en beoordeeld door crypto experts. Dus vermijd de betrouwbare exchanges, dankzij de reviews.

Alle Exchanges

Professionele onderzoeken

Elke exchanges ondergaat dezelfde beoordeling op diverse punten. Zo wordt er een eerlijk waardeoordeel geveild over de exchanges.

Over ons

Veelgestelde vragen over Coinbase

Ja, Coinbase staat onder streng toezicht van verschillende autoriteiten over de hele wereld. Hierdoor weet je zeker dat Coinbase zich niet bezighoudt met frauduleuze activiteiten.

 

Nee, de functionaliteiten en mogelijkheden van Coinbase kunnen pas worden gebruikt wanneer je bent ingelogd. In vergelijking tot andere exchanges kan je het platform niet inzien zonder account.

Hoe handel je bij Coinbase?

Handelen bij Coinbase staat gelijk aan een zorgeloze ervaring. Dit heeft te maken met het minimalistische platform en de gebruikersvriendelijke inrichting van de website.

 

1

Account aanmaken bij Coinbase

Je kan op de website of in de app een account aanmaken. Druk hiervoor op de knop ‘Get started’. Om een account aan te maken moet je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een telefoon zijn. Bij de registratie dien je verschillende gegevens in te vullen. Praktisch al deze gegevens worden geverifieerd. Je kan het platform dus niet anoniem gebruiken. Na het invullen van je gegevens en het verifiëren van je e-mailadres en telefoonnummer, dien je je identiteit te verifiëren. Aan het einde van de registratie kun je eventueel een betaalmethode koppelen.

2

Voor het eerst geld storten

Wanneer je geld wil storten op je Coinbase account, dien je eerst naar je portfolio te navigeren. Selecteer hier je EUR wallet en druk op de knop ‘Deposit’. Je kan nu kiezen voor verschillende betaalmethodes. Afhankelijk van welke methode je kiest, kan het even duren tot het geld in je account verschijnt.

3

iDeal

Wil je betalen met iDEAL? Volg dan bovengenoemde stappen voor het storten van geld en selecteer ‘iDEAL’. Je moet invullen via welke bank je wil betalen en daarna word je doorgeleid naar de vertrouwde betaalomgeving van je bank. Doorloop de stappen om de betaling af te ronden.

4

Bankoverschrijving

Betalen met een bankoverschrijving behoort tot de mogelijkheden. Kies in het ‘Deposit’-scherm voor SEPA Transfer. Doorloop de stappen, zodat je terechtkomt op een scherm met bankgegevens. Hier dien je het geld naar te storten. Het kan 1 tot 3 dagen duren tot de storting is doorgevoerd.

5

PayPal

Betalen met Paypal doe je door te kiezen voor de optie ‘Paypal’ in het ‘Deposit’-scherm. Vul je inloggegevens in en volg de stappen. Wanneer je bankaccount is gekoppeld aan je Paypal-account, kan het geld van je bank worden afgeschreven in plaats van van je Paypal-saldo.

Kopen en verkopen van crypto bij Coinbase

1

Zo koop jij je eerste cryptovaluta

Cryptovaluta kopen via het platform van Coinbase doe je door te navigeren naar de ‘Buy/Sell’-knop. In de app is dit de blauwe knop met de twee pijltjes in de navigatiebalk. Je kan nu kiezen welke cryptocurrency je wil aanschaffen. Als je direct wil betalen met een betaalmethode, blijf je binnen het ‘Buy’-tabblad. Je hoeft hiervoor niet eerst geld te storten op je account. Wil je liever betalen met een andere cryptocurrency? Ga dan naar ‘Convert’. Bepaal hoeveel tokens je wil kopen en rond de koop af.

2

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Het verkopen van cryptomunten werkt hetzelfde als wanneer je cryptovaluta wil kopen. Navigeer naar de ‘Buy/Sell’-knop en kies ditmaal voor ‘Sell’. Kies welke cryptocurrency je wil verkopen en het aantal tokens. Je hoeft niet je gehele positie in één keer te verkopen. Rond de verkoop af door deze te bevestigen.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!