Onze beoordeling:
8 / 10

 • Gebruikersgemak
  9/10
 • Betrouwbaarheid
  9/10
 • Ondersteuning
  8/10
 • Community
  6/10

Beoordeeld op: 17-01-2019
Coinbase omschrijving

De cryptomarkt is de laatste jaren uitgegroeid tot een wereldwijd succes. Bedrijven en particulieren besloten om geld te investeren in cryptovaluta. Investeren in cryptocurrency kan een slimme en lucratieve keuze zijn, echter moet je dan wel een veilige en betrouwbare broker zien te vinden. Wellicht dat Coinbase aan jouw verwachtingen kan voldoen. De ervaren en internationaal actieve broker komt uit het Amerikaanse San Francisco en bestaat al sinds 2012. Coinbase is vandaag de dag één van de grootste brokers ter wereld op het gebied van cryptovaluta.

Het wereldwijde succes van Coinbase

Het bedrijf Coinbase begon in eerste instantie als een Bitcoin broker. Na enige tijd werden er nog meer functies en diensten aan het assortiment toegevoegd. In 2013 ontving Coinbase de meeste financieringen binnen het Bitcoin-project en daardoor genoot het bedrijf van een gigantische kick-start. Coinbase is dan ook de grootste en bekendste exchange van het moment.

Coinbase beschikt over een licentie om als exchange te mogen handelen, maar het is ook een broker. Daarnaast is het Amerikaanse cryptobedrijf gereguleerd en wereldwijd actief. In ruim 100 verschillende landen maken investeerders gebruik van Coinbase. Het bedrijf mocht al tientallen miljoenen klanten verwelkomen en zal in de komende jaren alleen nog maar door blijven groeien. Diverse bekende bedrijven investeerde in de broker, waaronder NYSE en Rabbit Capital. In 2021 deed Coinbase een aanvraag voor een eventuele beursgang.

Pluspunten van Coinbase

De gebruikers van Coinbase kunnen genieten van een ruim assortiment aan cryptomunten. Je kan bijvoorbeeld handelen in Bitcoin, Ethereum en de Ripple. Het gebruiksvriendelijke platform is geschikt voor beginners. De ervaren handelaar kan wellicht de keuze maken om over te stappen op Coinbase Pro. Geld storten kan met diverse betaalsystemen, waaronder iDeal en Bancontact. Alle leden kunnen zeker zijn van een zeer goede beveiliging en een zogeheten ‘wallet-verzekering’.

Cryptocurrency aanbod

Het aanbod van Coinbase mag gerust imposant genoemd worden. In de loop der tijd is het aanbod flink gegroeid. In eerste instantie kon men nog tientallen cryptocurrency aankopen, dat zijn er nu honderden. Echter geniet je van het ruimste aanbod wanneer je overstapt op Coinbase Pro. De bekendste cryptovaluta zijn beschikbaar, waaronder de Bitcoin, Ethereum, Ripple en de Dogecoin. Daarnaast worden ook onbekendere munten aangeboden, zoals de Chainlink en de SushiSwap.

Identiteit verifiëren

Het was in de voorgaande jaren nog mogelijk om een account aan te maken en direct te gaan handelen. Dat is in 2021 wel anders, want de cryptobedrijven (exchanges) zijn verplicht om een identificatieverificatie uit te voeren. Alle klanten van Coinbase moeten hun identiteit verifiëren, bijvoorbeeld door een kopie van een legitimatiebewijs op te sturen. Het proces moet voorkomen dat het platform van Coinbase gebruikt zal gaan worden voor frauduleuze praktijken.

Kosten van Coinbase

Coinbase is een bedrijf dat winst moet zien te maken, vandaar dat er transactiekosten om de hoek komen kijken. De exchange zal transactiekosten berekenen over stortingen en crypto conversies. Het gaat om minimaal 1,49% en maximaal 3,99%. Let op, de hoogste kosten gelden alleen bij stortingen met een creditcard. Daarnaast worden er ook minimaal kosten doorgevoerd bij het aankopen en verkopen van cryptomunten, dat zal 0,50% zijn.

Coinbase Pro

De ervaren cryptohandelaar kan ervoor kiezen om over te stappen op Coinbase Pro. Het is een wat traditioneler platform, waarop je eenvoudig en snel cryptocurrency kan aanschaffen en verkopen. Opvallend genoeg kan je als beginner ook prima met de Pro-versie aan de slag, al zal het wat langer duren voordat je alles onder de knie hebt. De voordelen van Coinbase Pro zijn het ruimere assortiment aan de cryptomunten en de geavanceerde opties. Daarnaast zijn de kosten wat lager dan op het standaard platform van Coinbase. Overstappen op Coinbase Pro heeft eigenlijk alleen zin als je van plan bent om zeer actief te gaan handelen in cryptocurrency.

Is coinbase betrouwbaar?

Coinbase is een bekende en betrouwbare naam binnen de cryptowereld. Sinds 2012 is het bedrijf al actief in de cryptomunten en heeft dan ook veel ervaring weten op te bouwen. Coinbase is gereguleerd in de Verenigde Staten en diverse andere landen. Coinbase kan alle gebruikers verzekeren van diefstal tot een bedrag van 250.000 dollar. Daarnaast geniet jij van de beste beveiliging en kan je 24 uur per dag handelen in cryptomunten.