Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Coindeal

Details
Handelsvergoeding
0.39
Betaalmogelijkheden
Aantal currencies
10
Beoordeling exchange
7.3 / 10

Coindeal review

Heb jij plannen om te investeren in cryptovaluta of er zelfs in te gaan handelen? Dan zoek je waarschijnlijk ook een geschikt platform om dat op te gaan doen. Hiervoor kun je terecht op een ruim aantal crypto exchanges die elk natuurlijk hun eigen kenmerken hebben. Een van de opties die je hebt, is Coindeal, een van de grootste beurzen voor crypto én fiatgeld in Europa. In deze review gaan we verder in op de kenmerken van Coindeal en geven we scores op verschillende onderdelen, waardoor je een indruk kunt krijgen van het platform en of het aansluit bij jouw behoeftes.

Over Coindeal

Coindeal is een internationale beurs voor de uitwisseling van cryptovaluta én fiatgeld. Het platform is nog relatief jong: het werd in 2018 opgericht door drie Poolse liefhebbers van de wereld van cryptovaluta. Als een van de weinige crypto exchanges, heeft Coindeal een Zwitserse VQF-licentie die de financiële geloofwaardigheid en veiligheid van het platform bevestigt. Coindeal heeft zo’n 400.000 gebruikers die over het algemeen zeer positief zijn over het platform. Zij kiezen ook zelf door te stemmen voor nieuwe cryptovaluta’s die geïntroduceerd worden voor handel op de exchange. Het bedrijf doet ook aan gedurfde marketing door het Engelse voetbalteam Wolverhampton Wanderers te sponsoren.

De complete beoordeling

Betrouwbaarheid: 8. Er is geen reden om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van Coindeal, aangezien het gereguleerd wordt door de Swiss Financial Services Standards Association.

Veiligheid: 9. Coindeal neemt veiligheid zeer serieus en heeft verschillende maatregelen getroffen om voor een zo veilig mogelijke handelsomgeving te zorgen voor gebruikers.

Aanbod valuta’s: 7. De selectie aan cryptovaluta’s op Coindeal is met ruim twintig redelijk beperkt. Maar er kan daarnaast ook in zeven verschillende fiatmunten gehandeld worden.

Betaalmogelijkheden: 6. Betalen is mogelijk met bankoverschrijving of creditcard, maar helaas niet met iDeal of PayPal.

Gebruikersgemak: 7. Coindeal leent zich voor zowel beginnende als gevorderde cryptohandelaren. Beginners kunnen het best uit de voeten met de mobiele app. Helaas kan het platform niet in het Nederlands geraadpleegd worden.

Support: 7. Coindeal heeft 24/7 customer support via een live chat of een contactformulier. Dit kan echter niet in het Nederlands. Telefonisch contact is niet mogelijk.

Prestaties van Coindeal

Voordat je je keuze maakt voor een crypto exchange om op te gaan handelen in cryptovaluta, wil je natuurlijk wel weten wat voor vlees je in de kuip hebt en wat er zoal kan op het platform. Om die reden bespreken we hier in meer detail de betrouwbaarheid, veiligheid, het gebruiksgemak en de klantenservice van Coindeal. Ook bespreken we welke betaalmogelijkheden er zijn op het platform en welke cryptovaluta je er zoal kunt kopen en verkopen.

Is Coindeal betrouwbaar?

CoinDeal staat geregistreerd in Malta en moet daarom voldoen aan de standaarden van de Europese Unie. Het is geen gereguleerd financieel instituut op zichzelf, maar wordt in plaats daarvan gereguleerd door de Swiss Financial Services Standards Association in Zwitserland. Daarnaast is Coindeal ook geregistreerd bij het anti-witwasinstituut Financial Crimes Enforcement Network (FinCen) in de Verenigde Staten.

Hoe veilig is Coindeal?

Veiligheid wordt serieus genomen door Coindeal. Al tijdens het registratieproces moet je als gebruiker een multi-level 2FA verificatiecode bedenken. Elke keer dat je geld uit je account opneemt, moet je deze code invoeren én de transactie bevestigen via een bevestigingsmail. Wordt er vanaf een nieuw IP-adres ingelogd op je account, dan ontvang je hier een waarschuwing over. Verder voldoet het platform aan de hoogste SSL-standaard, wordt er gebruik gemaakt van aanvullende veiligheidsfuncties van Cloudflare en wordt het overgrote deel van de cryptovaluta op de beurs offline bewaard in ‘koude’ wallets.

Welke crypto valuta’s zijn er bij Coindeal?

Op Coindeal kun je ruim twintig crypto’s kopen en verkopen. Uiteraard horen Bitcoin en Ethereum daarbij. Maar ook verschillende populaire altcoins kunnen op deze exchange worden verhandeld, zoals Ripple, Cardano, Litecoin en Tron. Ook zijn er een aantal interessante, minder bekende altcoins waar in gehandeld kan worden. Bijvoorbeeld Bitcanna, Lightstreams en Mediconnect. Dit is het gevolg van het stemsysteem waarmee gebruikers voor nieuwe cryptovaluta’s kunnen stemmen. Maar op Coindeal kan niet alleen gehandeld worden in cryptocurrencies. Ook zijn er zeven fiatmunten waarin gehandeld kan worden, waaronder de euro, de Amerikaanse dollar en de Britse pond.

Op welke manieren kan ik betalen?

De meest gangbare betaalmethodes op Coindeal zijn bankoverschrijving en creditcard. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van Skrill, E-pay en ADVCash, maar dat zijn geen betaalmogelijkheden die veel door Nederlanders gebruikt worden. Helaas is het niet mogelijk om te betalen met iDeal of PayPal.

Is Coindeal makkelijk te gebruiken?

Coindeal is een beurs die geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde cryptohandelaren. Het beursgedeelte van de website kan in eerste instantie nog een beetje intimiderend zijn voor beginners, maar voor vragen kun je altijd terecht bij de klantenservice. De app vereenvoudigt het handelen en leent zich daardoor meer voor beginnende handelaren. Een nadeel van Coindeal is dat het platform niet in het Nederlands beschikbaar is.

Hoe is de support bij Coindeal?

Coindeal heeft een customer support team dat 24 uur per dag en zeven dagen per week klaar zit voor klanten en relatief snel reageert. Er kan op twee manieren contact opgenomen worden met de klantenservice: via een live chatfunctie of door een contactformulier in te vullen. Helaas is het niet mogelijk om te bellen met de klantenservice. Daarnaast heeft Coindeal op haar website een redelijk uitgebreide FAQ sectie die bepaalde veel voorkomende vragen beantwoordt. Helaas is customer support niet mogelijk in het Nederlands, maar wel in het Engels en enkele Oost-Europese en Aziatische talen.

Highlights uit de beoordeling
  • 24/7 snelle klantenservice
  • Ook handelen met fiatgeld
  • Hoge veiligheidsstandaarden
  • Niet in het Nederlands
  • Geen iDeal of PayPal

Wat bedragen de fees bij Coindeal?

De fees voor transacties op Coindeal hangen af van welke rol je erin speelt en wat voor soort account je hebt. Met een Basic accounts betaal je als aanbieder (‘maker’) van een deal 0,29% aan transactiekosten. Als nemer (‘taker’) van een deal betaal je meer transactiekosten, namelijk 0,39%. Kies je voor een Premium account, dan gaat er in beide gevallen 0,04% af. Neem je een VIP accounts, dan gaat er nog eens 0,05% af. Het maken van stortingen in euro’s kost niets, maar het opnemen van euro’s kost 9 euro per transactie. In vergelijking met andere cryptobeurzen zijn de transactiekosten op Coindeal relatief hoog.

Coindeal fees

Coindeal wallet

Coindeal beschikt over een ingebouwde wallet die onderdeel uitmaakt van je account en waar je zowel je cryptobezittingen als je fiatgeld in kunt opslaan. Dit maakt het mogelijk om snelle transacties te doen op de exchange. Hoewel Coindeal verantwoordelijk is voor de veiligheid op het platform en dus ook die van de wallet, betreft het wel nog steeds een online ‘hot’ wallet waar hackers hun pijlen op kunnen richten. Daarom kun je ervoor kiezen. als je je cryptobezittingen voor langere tijd wilt opslaan, om hiervoor een ‘cold storage’ hardware wallet aan te schaffen. Zoals bijvoorbeeld de Ledger Nano S of Ledger Nano X.

Coindeal wallet

De app van Coindeal

Coindeal heeft een mobiele app die zowel beschikbaar is in de App Store en in de Google Play Store. Ook kan de app gedownload worden voor macOS en Windows. De app heeft een prettig, overzichtelijk design dat het handelen in crypto op de telefoon redelijk eenvoudig maakt. Daarnaast geeft de app toegang tot de wallet, fondsen in je account en je transactiegeschiedenis. Het is ook mogelijk om notificaties te ontvangen vanuit de app.

Coindeal app

Conclusie

Coindeal is een betrouwbaar en veilig platform om te handelen in cryptovaluta. De beurs is relatief klein, wat het overzichtelijk maakt voor minder ervaren cryptohandelaren. Tegelijkertijd biedt Coindeal wel veel opties die ook gebruikt worden op grotere beurzen, waardoor het ook voor meer gevorderdere cryptohandelaren de moeite waard kan zijn om te handelen op Coindeal. Wat de drempel om Coindeal te gaan gebruiken voor Nederlandstalige starters in de wereld van cryptovaluta wat hoger maakt, is het feit dat het platform en de klantenservice in verschillende talen beschikbaar is, maar niet in het Nederlands. Die klantenservice staat wel 24 uur per dag tot beschikking van klanten, dus bij onduidelijkheden kunnen vragen snel beantwoord worden. De prettige mobiele app is een fijne toevoeging voor vooral minder ervaren cryptohandelaren. De hoge kosten voor het opnemen van geld vanaf het platform zorgen er wel voor dat Coindeal niet heel geschikt is om snel relatief kleine winsten op te strijken. Voor investeringen voor de langere termijn is dit minder problematisch.

Hoe handel je op Coindeal?

Coindeal is een redelijk overzichtelijk platform om te gebruiken voor het kopen van en handelen met cryptovaluta. Toch is het handig om te weten hoe je precies je eerste stappen kunt zetten op Coindeal. Daarom leggen we nader uit wat je precies moet doen om je begin te maken op Coindeal, van het aanmaken van je account tot het voor het eerst kopen en verkopen van cryptovaluta op deze cryptobeurs.

Account aanmaken bij Coindeal

Om een account te kunnen aanmaken op Coindeal, moet je het een en ander regelen. Ten eerste moet je de app Google Authenticator downloaden. Daarnaast moet je scans van beide zijden van je identiteitsbewijs maken en een foto van jezelf, terwijl je deze in één hand omhoog houdt. Ook moet je voor bevestiging van je woonadres zorgen. Dat kan een bankafschrift zijn, maar bijvoorbeeld ook een energierekening. Klik vervolgens op de website op ‘Register Now’. Op het volgende scherm moet je je emailadres invullen en een geldig wachtwoord bedenken. Vink alle benodigde dingen aan en druk vervolgens op ‘Create Account’. Je krijgt dan een mail met een bevestigingslink waar je op moet klikken. Vervolgens kun je inloggen. Hierna wordt je gevraagd om persoonlijke gegevens en je telefoonnummer voor verificatie. Daarvoor wordt een verificatiecode naar je telefoon gestuurd. Vervolgens moet je de aangegeven stappen volgen in de Google Authenticator om deze vorm van verificatie op te zetten. Daarna moet je aanvullend gegevens invullen en de eerder genoemde scans en documenten uploaden. Nu is je account klaar.

Voor het eerst geld storten

Nu je account opgezet is, kun je fiatgeld storten in je account. Ga hiervoor naar ‘Deposit Funds’. Selecteer uit het dropdown-menu euro of een andere valuta als je dat wilt. Vervolgens kies je de betaalmethode. Ga je voor een bankoverschrijving, dan moet je vervolgens je rekeningnummer invoeren. Je krijgt vervolgens de benodigde gegevens voor het overmaken van geld. Je moet nu eerst een bedrag van één euro overmaken ter verificatie. Het duurt ongeveer 48 uur, voordat deze overschrijving geverifieerd is. Vervolgens kun je op dezelfde manier het gewenste bedrag storten. Wil je met creditcard betalen? Dan kun je via ‘Deposit Funds’ direct cryptovaluta kopen.

Zo koop jij je eerst crypto valuta

Wil je direct Bitcoin kopen zonder geld te hoeven storten in je account, dan kan dat met een creditcard. Hiervoor ga je naar ‘Wallets’ en vervolgens naar ‘Buy with Credit Card’. Vervolgens kies je de cryptovaluta die je wilt kopen en het bedrag, en in welke fiatmunt je wilt betalen. Vervolgens word je doorgestuurd naar een externe dienst om de creditcardbetaling af te handelen. Wil je met gestort geld cryptovaluta kopen, druk dan in ‘Markets’ op ‘Buy’ achter de listing van de crypto die je wilt. Vul vervolgens in het scherm dat tevoorschijn komt hoeveel je wilt kopen en voor welke prijs en druk op ‘Buy’. Vervolgens moet je wachten tot iemand jouw aanbod accepteert.

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Heb je cryptovaluta die je wilt verkopen? Ga dan naar ‘Markets’ en klik op ‘Sell’ achter de listing van de crypto die je wilt verkopen. Vul in hoeveel je wilt verkopen en tegen welke prijs en druk vervolgens op ‘Sell’. Ook hierbij moet je wachten tot iemand jouw aanbod accepteert. Pas dan is de verkoop rond. Zet je te hoog in, dan is er de kans dat helemaal niet lukt om te verkopen.

Veelgestelde vragen over Coindeal

Mogelijk heb je nog behoefte aan wat meer informatie over Coindeal. Daarom beantwoorden we hieronder een aantal veel gestelde vragen over Coindeal:

Wat is de Coindeal Token (CDL)?

De Coindeal Token (CDL) is een coin die gebruikers de kans geeft om in de vorm van een rente van tot wel 9% per jaar passief inkomen te verdienen op het platform. Hiervoor moet men zijn Coindeal Tokens voor langere tijd bewaren in de wallet.

Wat is het Coindeal Affiliate Program?

Het Coindeal Affiliate Program is een manier om extra geld te verdienen op het platform door zelf nieuwe gebruikers aan te dragen. Met behulp van je eigen Coindeal affiliate link kunnen nieuwe gebruikers aan jou gelinkt worden, zodat je 20% aan affiliate fees kunt opstrijken voor hun deals en aankopen. Er zit geen plafond aan hoeveel mensen je kunt aandragen of wat je er in totaal mee kunt verdienen.

Kun je als bedrijf gebruikmaken van Coindeal?

Coindeal biedt de mogelijkheid voor speciale ‘company accounts’ voor zakelijke gebruikers. Deze accounts zijn beter afgestemd op zakelijke bedrijfsvoering.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!