Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

CoinEx

Details
Handelsvergoeding
0.20
Betaalmogelijkheden
Aantal currencies
19
Beoordeling exchange
7 / 10

CoinEx review

CoinEx is een exchange waar je onder meer cryptovaluta’s koopt en verkoopt. In deze CoinEx review lees je alles over deze exchange. Onder meer over veiligheid, betrouwbaarheid, het handelen op het platform en de support die je daarbij krijgt. Zo krijg je een beeld bij CoinEx en weet je of handelen op dit platform voor jou interessant is. Direct handelen op Coinex doe je hier.

Over CoinEx

CoinEx is een exchange die opereert vanuit Hong Kong dat in veel opzichten het epicentrum is van de cryptomarkt. De exchange is stabiel, veilig en snel en je handelt er in een kleine 200 verschillende crypto’s. Ook is CoinEx toegankelijk vanuit vrijwel de hele wereld. Met de gebruiksvriendelijke interface is dat ook relatief eenvoudig. Voor intensieve gebruikers biedt CoinEx ook een eigen token, waarmee de handelskosten op het platform met vijftig procent verminderd kunnen worden. Op CoinEx kun je geen crypto’s kopen met reguliere valuta. Enkel cryptovaluta’s worden ondersteund.

De complete beoordeling

– Betrouwbaarheid: 8. CoinEx is een volledig legale exchange waarop meer dan honderd cryptovaluta’s en altcoins verhandeld worden door honderdduizenden gebruikers wereldwijd. Ook bewaar je jouw eigen cryptovaluta’s op het platform, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je niet meer over je eigen crypto’s beschikt.

– Veiligheid: 8. CoinEx besteedt zoveel aandacht aan veiligheid als je van een serieuze exchange mag verwachten. Dat betekent diverse maatregelen om hackers en dieven buiten de deur te houden. Dat doet niets af aan het feit dat het bewaren van crypto op een exchange over het algemeen minder veilig is dan in een eigen wallet.

– Aanbod valuta’s: 7. Het aanbod cryptovaluta’s op CoinEx is iets beperkter dan op enkele andere exchanges. De vraag is hoeveel last de gemiddelde trader daarvan heeft. Ontbrekende valuta’s zijn kleine niches zonder grote aantallen gebruikers.

– Betaalmogelijkheden: 5. Hierop scoort CoinEx echt beneden gemiddeld. Het is namelijk niet mogelijk om zonder cryptovaluta transacties te doen op het platform. Je eerste cryptovaluta zul je hier dus niet kopen.

– Gebruiksgemak: 7. CoinEx beschikt over een heel behoorlijke klantinterface, waarvan de gebruiksvriendelijkheid deels natuurlijk ook een kwestie is van persoonlijke voorkeur. De een wil alle informatie, de ander wat minder. Wat in ieder geval helpt, is de zéér snelle verwerking van orders.

– Support: 7. Helaas is CoinEx niet direct bereikbaar via chat of een andere realtime vorm van communicatie. De praktijk leert dat dit geldt voor de meeste exchanges. CoinEx is echter wel bijzonder toegankelijk voor hulpvragen en reageert over het algemeen snel.

Prestaties van CoinEx

Gebruikers kiezen vooral voor CoinEx vanwege de snelheid waarmee transacties worden afgehandeld. Daarin onderscheidt de exchange zich positief van diverse andere exchanges. Functionaliteiten van CoinEx zijn, dankzij een API, ook relatief eenvoudig op andere plekken te gebruiken. In veel andere opzichten presteert CoinEx gemiddeld. Het is zeker geen revolutionair platform, maar een degelijke exchange waar je handelt in de populairste altcoins, zonder grote zorgen over veiligheid en betrouwbaarheid.

Is CoinEx betrouwbaar?

CoinEx geldt als een betrouwbare exchange. Niemand hoeft te twijfelen aan de intenties van de mensen achter het platform. Ook maakt CoinEx deel uit van het gevestigde crypto-ecosysteem in Hong Kong, waar talloze andere legitieme cryptobedrijven en exchanges gevestigd zijn. Ook je crypto’s bewaar je relatief veilig op de exchange. Dat wil zeggen: het platform garandeert snelle toegang tot je tegoeden die te allen tijde op het platform blijven. De door jou bewaarde cryptovaluta’s in je CoinEx-account worden dus nooit aangewend door het platform zelf.

Hoe veilig is CoinEx?

Veiligheid is voor CoinEx belangrijk. Dat blijkt wel uit de diverse maatregelen die het platform neemt om hackers buiten de deur te houden. Ook neemt de exchange maatregen tegen ongeoorloofde toegang. Als je inlogt op het platform, stuurt CoinEx je automatisch een melding per e-mail of sms, waarin het IP-adres en de tijd en locatie vermeld worden. Mocht iemand anders zich toegang verschaffen tot je account, dan weet je dat direct. Alle cryptovaluta die je op het platform bewaart, blijven daar ook. Er is geen sprake van het verplaatsen of elders aanwenden van de cryptovaluta van gebruikers.

Welke cryptovaluta’s zijn er bij CoinEx?

Bij CoinEx handel je in een kleine 200 crypto’s, waaronder natuurlijk bekende valuta’s als Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. Maar daartoe ben je dus zeker niet beperkt. Waar je wel toe beperkt bent, zijn cryptovaluta’s zelf. Het aan- en verkopen van crypto’s gebeurt op het platform exclusief via andere crypto’s. Er is dus geen mogelijkheid om je crypto’s om te zetten in reguliere valuta, of vice versa. Wel worden vrijwel alle transacties tussen verschillende soorten crypto’s ondersteund. De gevestigde trader mist deze functie dus niet.

Op welke manieren kan ik betalen?

Bij CoinEx betaal je exclusief met cryptovaluta’s. Daarbij gaat de voorkeur uit naar de eigen token van het platform: de CoinEx Token (CET). Bezit van deze token leidt, in een bepaalde hoeveelheid, tot kortingen op handelskosten en enkele andere, exclusieve voordelen. Kortom: om te betalen op CoinEx moet je dus al crypto’s bezitten en deze overzetten naar een account op de exchange. Ook kun je alleen crypto’s opnemen. Het is niet mogelijk om deze direct in reguliere valuta om te zetten.

Is CoinEx makkelijk te gebruiken?

Zoals de meeste grote exchanges is CoinEx relatief gebruiksvriendelijk. Dat betekent een prettige interface met alle informatie over koersen en orders die je je kunt wensen. Hoeveel van die informatie je precies wenst, is natuurlijk deels persoonlijk. De navigatie op de exchange wordt door veel gebruikers geprezen als intuïtief. Sowieso richt de exchange zich niet op relatief onervaren gebruikers, voor wie alle informatie wellicht als onoverzichtelijk over kan komen.

Hoe is de support bij CoinEx?

CoinEx staat over het algemeen bekend om snelle reacties op vragen en hulpverzoeken. Om zo’n verzoek te doen, vul je een formulier in. Ook beschikt het platform over een chatbot die verwijst naar verdiepende artikelen en informatie. Dat is echter geen volwaardige vervanging van een livechat die helaas ontbreekt op de exchange. Wil je contact opnemen met iemand van het platform, omdat je hulp nodig hebt? Vul dan het betreffende formulier in. Daarop vul je ook het e-mailadres in waarmee je bij de exchange geregistreerd staat. Voorzie je bericht van een onderwerp en selecteer een probleemtype.

Highlights uit de beoordeling
  • Zeer snelle transacties
  • Veilig en betrouwbaar
  • Lage transactiekosten dankzij eigen token
  • Exclusief voor cryptovaluta's

Wat bedragen de fees bij CoinEx?

De handelskosten bij CoinEx zijn met 0,2 procent vrij gemiddeld. Door gebruik te maken van de token van het platform zelf kun je die kosten bovendien halveren. Ook frequente gebruikers – en gebruikers die grote transacties doen – komen in aanmerking voor kortingen op de handelskosten. De exchange biedt bovendien diverse soorten transacties aan, naast het aan- en verkopen van crypto’s. Het gaat dan met name om diverse soorten van koersspeculatie. In de praktijk variëren de handelskosten hiervan op basis van het soort transactie, de omvang ervan en of de gebruiker in het bezit is van de CoinEx token.

Coinex Fees

CoinEx wallet

De exchange beschikt over een eigen wallet, MathWallet geheten. Deze is zowel op desktop als mobiele devices beschikbaar. Deze veelzijdigheid trekt de wallet door in het aantal cryptovaluta’s dat ondersteund wordt. Het is een generieke wallet waarop je niet alleen CoinEx tokens bewaart, maar ook Bitcoin en de meerderheid van alle in omloop zijnde altcoins. Via de website van MathWallet en de appstore download je gratis de versie van de wallet die voor jou van toepassing is. Het bewaren van je cryptovaluta op een desktop wallet of mobiele wallet is altijd veiliger dan het bewaren op je account bij een exchange als CoinEx, ook al is CoinEx in dat opzicht zeer veilig gebleken. Zeker voor bezitters van cryptovaluta die niet zeer frequent handelen, is er eigenlijk geen goede reden om crypto’s voor langere tijd op een exchange te bewaren.

Coinex Wallet

De app van CoinEx

De app van CoinEx download je gratis via de Google Play Store of de App Store van Apple. Deze app bevat de meerderheid van de functionaliteiten die je in de desktopversie vindt, alles compact en zeer gebruiksvriendelijk. Je beschikt onder meer over alle informatie om direct te kunnen traden. Dit is vooral handig, als je altijd direct toegang wil hebben tot je orders en koersinformatie. Qua overzicht kan de app niet op tegen de desktopervaring. Dat ligt overigens niet aan de kwaliteit van de CoinEx app. Traders nemen nou eenmaal veel informatie in zich op en daar leent een groot scherm (of meerdere schermen) zich nou eenmaal beter voor. Hoe dan ook geldt de app van CoinEx als een prima aanvulling op de desktopversie.

Coinex App

Conclusie

CoinEx is veilig en gebruiksvriendelijk en biedt een prettige ervaring aan klanten over de hele wereld. In het bijzonder aantrekkelijk is de hoge transactiesnelheid. De exchange biedt ook flexibiliteit in termen van vergoedingen en biedt kortingen aan wie betaalt met de token van het platform zelf. Die transactiekosten zijn sowieso al aan de lage kant, dus ook dat zal de frequente trader als muziek in de oren klinken. Ook prettig is de overzichtelijke en toch volledige gebruiksinterface. Voor wie daar toch niet helemaal uitkomt, is er ook nog prima support en klantenservice. Daarbij is nog steeds ruimte voor enige verbetering, maar dat geldt zeker niet alleen voor deze exchange. Al met al is CoinEx een prima exchange die met name voor de meer ervaren trader zeer interessant is.

Hoe handel je bij CoinEx?

Om te handelen bij CoinEx zijn er twee voorwaarden. Je dient je te registreren bij het platform en je dient al tenminste één cryptovaluta te bezitten. Hiermee handel je namelijk op de exchange. Daarvoor is overigens alleen een geldig e-mailadres nodig. Andere persoonsgegevens vraagt het platform in eerste instantie niet van je.

Account aanmaken bij CoinEx

Op de homepagina van CoinEx kun je je direct registreren. Daarbij is het van belang dat je een geldig e-mailadres gebruikt, zodat je je aanmelding kunt bevestigen. Je ontvangt daarvoor namelijk een link op het adres dat je opgeeft. Om de app van CoinEx te kunnen gebruiken is een account ook noodzakelijk. Dat geldt overigens niet voor de MathWallet. Deze download en gebruik je eventueel ook zonder een account te hebben bij CoinEx. Bij registratie wordt er ook naar een zogeheten ‘referral code’ gevraagd. Deze is niet vereist, maar kan wel diverse voordelen opleveren. Je vindt diverse codes door hier op te googelen.

Voor het eerst geld storten

Deze exchange ondersteunt alleen crypto, dus voor nieuwe crypto-investeerders is CoinEx niet bijzonder toegankelijk. Om hier te handelen, moet je dus al over crypto’s beschikken die je in dat geval via een andere exchange zou kunnen aanschaffen. Op het platform gebruik je bijna 200 verschillende cryptovaluta’s om te handelen in andere cryptovaluta’s.

iDeal
CoinEx ondersteunt geen reguliere valuta’s en dus is het niet mogelijk om via iDeal geld te storten bij CoinEx of via iDeal crypto’s te kopen op deze exchange. Maak in plaats daarvan een account aan op een exchange die iDeal wel ondersteunt en zet hier je reguliere valuta om in cryptovaluta. Deze cryptovaluta verplaats je vervolgens naar je CoinEx-account.

Creditcard
Met creditcard betalen bij CoinEx is niet mogelijk. Geld storten bij CoinEx kan uitsluitend met een cryptowallet, omdat cryptovaluta’s het enige geaccepteerde betaalmiddel zijn op deze exchange.

Zo koop jij je eerst crypto valuta

Je eerste cryptovaluta kopen doe je per definitie niet bij CoinEx, want daarvoor is deze exchange niet ingericht. Sommige exchanges bieden uitgebreide opties aan beginnende traders om reguliere valuta om te zetten in cryptovaluta. Om te kunnen handelen op CoinEx, dien je echter al over cryptovaluta te beschikken. Deze zet je wel eenvoudig over naar je CoinEx-account. Zodra hier cryptovaluta in aanwezig is, kun je beginnen met handelen op CoinEx.

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Het verkopen van cryptovaluta’s op CoinEx is net zo eenvoudig als het aankopen ervan. Tenminste, als je het geen probleem vindt dat je ze verkoopt in een andere cryptovaluta. Want ook bij het verkopen van je cryptovaluta’s is het alleen mogelijk om hiervoor een andere cryptovaluta te ontvangen.

Veelgestelde vragen over CoinEx

Kan ik vanuit Nederland handelen op CoinEx?

In principe zijn de diensten van CoinEx beschikbaar voor klanten over de hele wereld. Er zijn ook geen praktische of juridische redenen waarom je vanuit Nederland of België geen gebruikt kunt maken van deze exchange. Wel is het zo dat de wet- en regelgeving rondom (het bezit van) cryptovaluta’s nog volop in ontwikkeling is. Dat betekent dat hier in de toekomst verandering in kan komen.

Hoe zet ik mijn cryptovaluta’s op CoinEx om in reguliere valuta?

Wil je jouw cryptovaluta’s op CoinEx omzetten in bijvoorbeeld euro’s? Dat kan alleen door een wallet te gebruiken, los van het platform. Al kun je hiervoor ook de MathWallet gebruiken die CoinEx zelf aanbiedt. Zet je crypto’s over naar deze externe wallet en daarna van deze wallet weer naar een account bij een exchange die wel uitbetaalt in reguliere valuta. Hierop kunnen overigens wel meermaals transactiekosten van toepassing zijn.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!