Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Coinmama

Details
Handelsvergoeding
3.9
Betaalmogelijkheden
Aantal currencies
9
Beoordeling exchange
7.7 / 10

Coinmama review

Cryptocurrencies kun je aanschaffen bij een exchange. Wegens de groeiende vraag naar digitale valuta, bestaan er erg veel exchanges die allemaal goed lijken te zijn. Zie je bij het zoeken naar geschikte exchanges door de bomen het bos niet meer? In onderstaande review zal de crypto exchange Coinmama uitvoerig worden behandeld, zodat je straks een stapje dichterbij het maken van een weloverwogen beslissing bent. Onder meer zal aan bod komen of Coinmama betrouwbaar is, hoe het zit met het aanbod en wat de handelskosten bedragen.

Crypto kopen bij Coinmama

Over Coinmama

Coinmama is een cryptocurrency exchange die is gevestigd in Israël. Meer specifiek gaat het om een non-custodial broker. Dat wil zeggen dat Coinmama geen ingebouwde exchange wallet kent en dat je cryptocurrencies rechtstreeks koopt bij de exchange zelf. Dit in tegenstelling tot veel andere exchanges, die juist kopers en verkopers bij elkaar brengen om te handelen. Is dit dan een beperking van Coinmama? Niet zozeer. Het platform kent namelijk een aantal bijzondere voordelen.

De complete beoordeling

– Betrouwbaarheid: 8. Coinmama is een betrouwbare en transparante exchange met een uitstekende reputatie. Het is nog nooit betrokken is geweest bij verwijtbare schandalen.

– Veiligheid: 8. Er zijn genoeg veiligheidsmaatregelen geïntegreerd die tot de conclusie leiden dat Coinmama een veilig platform is.

– Aanbod valuta’s: 7. Op het platform van Coinmama zijn negen populaire cryptocurrencies te verhandelen. Het aanbod is dus niet zeer ruim, maar wel overzichtelijk.

– Betaalmogelijkheden: 8. Op Coinmama kun je betalen met veel betaalmethodes, maar helaas niet met iDeal.

– Gebruikersgemak: 8. Coinmama biedt een minimalistisch en gebruiksvriendelijk platform dat het voor iedereen mogelijk maakt om cryptocurrencies aan te schaffen. Er bestaat geen mobiele app.

– Support: 6. De klantenservice kan per mail worden bereikt of soms via de live chat. Er is geen 24/7 support.

Prestaties van Coinmama

Coinmama is een unieke cryptocurrency exchange met oog voor gebruiksvriendelijkheid. Het platform is eigentijds, recht-toe-recht-aan en bovenal gemakkelijk in het gebruik. Het team van Coinmama laat zien niet stil te zitten, nu ze het platform waar mogelijk blijven door ontwikkelen.

Is Coinmama betrouwbaar?

Coinmama kan worden gezien als een betrouwbare cryptocurrency exchange. Het bedrijf is gevestigd in Israël, maar heeft ook licenties in meer dan 24 staten van de Verenigde Staten. Dit is vrij uniek, gezien de strenge eisen die de Verenigde Staten hanteren. De Amerikaanse toezichthouder (FinCEN) houdt Coinmama nauw in de gaten, als het gaat om zaken als witwassen, fraude en terrorismefinanciering. Er zijn nog nooit zaken aan het licht gekomen die de betrouwbaarheid van Coinmama zouden kunnen ondermijnen. Het team achter deze exchange hanteert een hoge mate aan transparantie. Door de jaren heen heeft Coinmama mede hierom een uitstekende reputatie weten op te bouwen.

Hoe veilig is Coinmama?

Het team achter Coinmama zet zich actief in om de veiligheid van het platform te waarborgen. Wanneer je een account wil aanmaken, zal je de nodige gegevens en een aantal documenten moeten invullen. Je wil niet dat deze gegevens op straat komen te liggen. Om dit te voorkomen maakt Coinmama gebruikt van complexe encryptie-technologie. Zo zijn je gegevens veilig. Coinmama is nog nooit het slachtoffer geweest van een geslaagde hack, maar het had wel een datalek in 2019. Hierbij zijn echter geen gevoelige gegevens – zoals creditcardgegevens – van klanten buitgemaakt. Miljoenen gebruikers wereldwijd vertrouwen inmiddels in Coinmama en dat is een goed teken.

Welke crypto valuta’s zijn er bij Coinmama?

In tegenstelling tot veel andere cryptocurrency exchanges kent Coinmama geen immens aanbod. Het aanbod is namelijk beperkt tot in totaal negen cryptocurrencies. Het gaat om Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Dogecoin, Cardano, Litecoin, Ripple en Tezos. Het feit dat het aanbod relatief beperkt is, hoeft niet per se negatief te zijn. Een minder groot aanbod is namelijk wel overzichtelijk. Daarnaast kent een groot aanbod alleen toegevoegde waarde, wanneer je hier ook daadwerkelijk gebruik van maakt. Feit is nou eenmaal dat de meeste beleggers slechts interesse hebben in de cryptocurrencies met de hoogste marktkapitalisaties. Deze cryptocurrencies vind je terug op het platform van Coinmama.

Op welke manieren kan ik betalen?

Als gebruiker van Coinmama heb je de keuze uit heel wat betaalmethodes. Hier dient wel direct te worden vermeld dat iDeal helaas niet tot die mogelijkheden behoort. Of Coinmama in de toekomst wel iDeal gaat ondersteunen, is helaas niet bekend. Ook PayPal wordt niet ondersteund. Welke mogelijkheden zijn er dan wel? Je kunt betalen met twee soorten creditcards: VISA en Mastercard. Daarnaast kun je een (SEPA of SEPA Instant) overboeking doen en is het mogelijk om te betalen met Apple Pay en Google Pay. Andere betaalmethodes, zoals SWIFT Fast Payment en Open Banking, zijn alleen van toepassing op de Engelse markt.

Is Coinmama makkelijk te gebruiken?

Eerlijk is eerlijk: de meeste cryptocurrency exchanges zijn bijzonder gecompliceerd voor beginnende beleggers en traders. Je wordt geconfronteerd met lastige grafieken en uitgebreide platforms. Coinmama is compleet anders. Je vindt hier geen grafieken of lastige trading-schermen. Het kopen van digitale valuta op Coinmama is alsof je iets bestelt bij een webshop. Op alle vlakken biedt het platform je gebruiksgemak. De interface is overzichtelijk en logisch ingedeeld en je hoeft geen omwegen te nemen als het gaat om betalingen. Het feit dat het aanbod van Coinmama relatief beperkt is, maakt dat het platform nóg gemakkelijker te gebruiken is.

Hoe is de support bij Coinmama?

Coinmama valt niet tegen als het gaat om klantenservice. Het team achter deze cryptocurrency helpt je graag met het oplossen van verschillende vraagstukken. In tegenstelling tot veel andere (grote) exchanges, is de klantenservice van Coinmama niet 24/7 te bereiken. De klantenservice zal alleen reageren tijdens reguliere kantooruren. Wél beschikt Coinmama over een chatfunctie, maar deze zal je in veel gevallen leiden naar het sturen van een e-mail. De chatfunctie fungeert alleen als er een medewerker online is. Wanneer de chatfunctie niet te gebruiken is, kan je dus een mail sturen. Het is ook mogelijk om een support ticket te openen of om Coinmama een berichtje te sturen op Facebook.

Highlights uit de beoordeling
  • Betrouwbaar en veilig
  • Gebruiksvriendelijk
  • Veel betaalmogelijkheden
  • Geen iDeal ondersteuning
  • Geen 24/7 ondersteuning

Wat bedragen de fees bij Coinmama?

Hoeveel fees je verschuldigd bent aan Coinmama, hangt af van een aantal factoren. In eerste instantie wordt er bij aankopen standaard 3,9% aan handelskosten berekend. Daarnaast kan je stuiten op aanvullende kosten, afhankelijk van je betaalmethode. De goedkoopste betaalmethode betreft een reguliere bankoverschrijving. Je betaalt hiervoor namelijk geen aanvullende kosten. Wil je betalen met creditcard? Dan komt er 5% bovenop. Hoeveel handelskosten er worden berekend bij het verkopen van cryptocurrencies, hangt af van je niveau op het platform. Hoe grotere transacties je doet, hoe hoger je niveau. Voor het laagste niveau (curious) betaal je 1,9% handelskosten bij verkoop. Voor het middelste niveau (enthusiast) 1,4% en voor het hoogste niveau (believer) 0,9%.

Coinmama Fees

Coinmama wallet

Coinmama is een zogeheten non-custodial broker. Dat wil zeggen dat de exchange geen walletservice aanbiedt. Wanneer je digitale valuta aanschaft via Coinmama, draag je dus zelf de verantwoordelijkheid voor het vinden van een wallet. Dit heeft als voordeel dat je tokens niet kunnen worden gestolen uit je exchange wallet en dat je gedwongen wordt om een wallet te kiezen die écht bij je past. Wanneer je ergens een wallet hebt opgezet, kan je je wallet adres invullen op het platform van Coinmama. De digitale valuta die je aanschaft, zullen hier automatisch heen gaan. Het is belangrijk dat je goed controleert of je wallet adres kloppend is. Wanneer je een typfoutje maakt, zijn de gevolgen vaak onomkeerbaar en zal je je aangeschafte tokens kwijt zijn. Transacties via de blockchain zijn immers ontworpen om onomkeerbaar te zijn.

Coinmama wallet

De app van Coinmama

Veel cryptocurrency exchanges beschikken over een app. Denk bijvoorbeeld aan Binance of Coinbase. Coinmama daarentegen, heeft geen app. Dat betekent dat er geen downloadbare mobiele applicaties beschikbaar zijn. De vraag is echter tot in hoeverre dit problematisch is. Coinmama is een exchange die veel waarde hecht aan gebruiksgemak binnen een minimalistische handelsomgeving. Zo worden dingen niet te complex gemaakt. Als je cryptocurrencies aan wil schaffen via je een mobiel apparaat, kan dit gewoon door via de browser van je telefoon naar de website van Coinmama te gaan. De mobiele website is volledig geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Je kan er dus gebruik van maken zonder in te leveren op gebruiksgemak. Uiteraard kan je ook gebruik maken van de handelsomgeving die te bereiken is via je computer of laptop. Deze werkt prettig en maakt een app eigenlijk overbodig. Of Coinmama in de toekomst nog gaat komen met een mobiele app, is niet bekend.

Coinmama app

Conclusie

Coinmama is in de basis een uitstekende exchange. Hun reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid is erg sterk. Wel dien je in je achterhoofd te houden dat deze exchange nét wat anders werkt dan andere exchanges. Zo kent het geen ingebouwde exchange wallet en koop je cryptocurrencies rechtstreeks uit de voorraad van Coinmama zelf. Het aanbod is niet immens, maar is ruim genoeg voor de meeste gebruikers. Coinmama hanteert duidelijk een vrij minimalistische insteek, waarbij het kopen van digitale valuta je zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. Als je op zoek bent naar een niet te complexe no-nonsense exchange, is Coinmama zeker het overwegen waard.

Hoe handel je bij Coinmama?

Handelen bij Coinmama is niet erg lastig. De kans is groot dat je je snel thuis voelt binnen het minimalistische en gebruiksvriendelijke platform.

Account aanmaken bij Coinmama

Het aanmaken van een account doe je op de website van Coinmama. Navigeer rechts bovenin naar de knop ‘Sign Up’. Vul je emailadres in en kies een sterk wachtwoord. Wanneer je dit korte registratieformulier hebt doorlopen, zal je een email ontvangen ter verificatie. Druk in de mail op de blauwe knop ‘Confirm Your Email’. Je hebt nu toegang tot je account. Het enige wat je nog moet doen, is het verifiëren van je identiteit. Dit doe je door een identiteitsbewijs en een selfie te uploaden. Het is niet mogelijk om volledig anoniem gebruik te maken van het platform.

Zo koop jij je eerst crypto valuta

Via Coinmama kun je direct cryptocurrencies aankopen. Je hoeft dus niet eerst geld op je account te storten. Wel dien je eerst je wallet adres te hebben gekoppeld. Doe je dit niet, dan weet Coinmama niet waar de aangekochte tokens heen moeten. Coinmama biedt zelf geen hot wallet aan. Om een cryptocurrency aan te kopen, navigeer je bovenin de navigatiebalk naar ‘Buy’. Kies hier de cryptocurrency die je wil aanschaffen. Je kan kiezen voor een vooraf ingestelde hoeveelheid, maar je kunt ook zelf iets invullen. Betalen kan met verschillende betaalmethodes.
Creditcard
Voor betalingen met creditcard vul je in het koopscherm in hoeveel tokens je wil aanschaffen en druk op ‘Buy Now’. Als je bent ingelogd, dien je eerst je wallet adres op te geven. Je wordt daarna doorgeleid naar een betaalomgeving. Hier dien je je creditcardgegevens in te vullen. Het is ook mogelijk om je kaart te koppelen aan je account.
Bankoverschrijving
Wanneer je wil betalen door middel van een reguliere bankoverschrijving, begint het proces wederom in het koopscherm. Na het invullen van de gewenste hoeveelheid aan tokens, druk je op ‘Buy Now’. Vervolgens dien je je wallet adres op te geven. Je zal dan worden doorgeleid naar een scherm waar de gegevens van de bank van Coinmama staan. Hier dien je het geld naar over te boeken.

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Het verkopen van cryptocurrencies, gaat net zo makkelijk als het kopen van deze. Navigeer bovenin de navigatiebalk naar ‘Sell’. Kies in dit scherm hoeveel tokens je wil verkopen. Het platform maakt automatisch de omrekening naar fiatgeld. Je zal dus te zien krijgen hoeveel fiatgeld je precies ontvangt. Het geld wordt gestort op je bankrekening.

Veelgestelde vragen over Coinmama

Waarom zou ik kiezen voor Coinmama?

Kiezen voor Coinmama doe je, omdat je op zoek bent naar een no-nonsense platform dat veel gebruiksgemak biedt. Een andere reden is het feit dat je rechtstreeks kunt betalen met fiatgeld. Veel andere exchanges kennen deze mogelijkheid niet.

Wat onderscheidt Coinmama van andere exchanges?

Coinmama is een unieke en onderscheidende cryptocurrency exchange. Het verschil met veel andere exchanges ligt hem in het feit dat Coinmama officieel eigenlijk een broker exchange is. Dat wil zeggen dat je cryptocurrencies niet koopt van een andere gebruiker die ze wil verkopen, maar van de exchange zelf. Coinmama beschikt dus over een eigen voorraad aan cryptocurrencies. Een ander verschil zit hem in het feit dat Coinmama geen exchange wallet kent. Je zal dus elders een wallet moeten opzetten en deze moeten koppelen aan je Coinmama account. Dit biedt misschien minder gebruiksgemak, maar wel meer veiligheid.

Ondersteunt Coinmama iDeal als betaalmethode?

Coinmama ondersteunt helaas geen iDeal. Dat betekent dat je geen betalingen kunt verrichten op de exchange die verlopen via de bekende betaalomgeving van je bank. Of en wanneer Coinmama in de toekomst ondersteuning voor betalingen met iDeal gaat toevoegen, is nog onbekend. Voor nu heb je in ieder geval de keuze uit genoeg andere betaalmethodes. Zo kan je betalen met creditcard, maar ook via een reguliere SEPA bankoverschrijving. Uniek is daarbij het feit dat ook prepaid creditcards worden ondersteund door Coinmama. Dit kan prettig zijn, wanneer je niet in het bezit bent van een ‘echte’ creditcard.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!