Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Coinmerce

Coinmerce is een cryptocurrency handelsplatform dat vanuit Nederland de Europese markt bedient. Het motto “Cryptocurrency voor iedereen, overal” proberen ze te bereiken met een alles-in-één smartphone app. In deze Coinmerce review bekijken we het gebruiksgemak van zowel de mobiele app als de desktop versie (web-based interface). Hoe eenvoudig maak je een account aan, wat zijn de betaalmogelijkheden, welke crypto’s kun je verhandelen en wat zijn de kosten? Uiteraard krijg je ook een objectieve beoordeling over de betrouwbaarheid van deze Nederlandse broker.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
2.5
Opgericht sinds
2017
Locatie en taal
Nederland, Nederlands, Engels
Betaalmogelijkheden
Bancontact, Giropay, iDeal, Mastercard, SEPA, Sofort, Visa
Aantal currencies
140
Beoordeling exchange
8.3 / 10

Coinmerce Review

Coinmerce is in 2017 gelanceerd door twee Nederlanders die de cryptomarkt toegankelijk willen maken voor de “gewone” burger. Zo waren ze de eerste lokale broker met een app voor mobiele apparaten, zoals je smartphone. In de afgelopen vier jaar heeft het platform meerdere transformaties ondergaan, zodat klanten steeds makkelijker digitale valuta’s kunnen kopen en verkopen. Tegenover deze eenvoud staan gemiddeld wat hogere trading fees. Coinmerce is daarom vooral nuttig voor beginnende en minder intensieve cryptohandelaren.

De complete beoordeling

Door Luuk Meijer, Crypto Expert Laatst getest 12-04-24
Betrouwbaarheid
8.5/10

Deze broker is in Amstelveen gevestigd en staat onder beperkt toezicht van de Nederlandse Bank.

Veiligheid
7/10

SSL-technologie beschermt je persoonlijke en financiële gegevens. Het platform slaat het gros van de crypto’s van gebruikers op in cold storage.

Aanbod Valuta's
7/10

Ongeveer 150 verschillende cryptocurrencies.

Betaalmogelijkheden
9/10

Goedkope lokale opties, waaronder iDEAL (€ 0,30) en SEPA-bankoverschrijving (gratis). Betalen met je creditcard is wel prijzig.

Gebruikersgemak
9/10

Zowel de mobiele app als de web-based interface is erg overzichtelijk en werkt vlot.

Support
9/10

Snelle en goed bereikbare klantenservice met assistentie in het Nederlands.

Prestaties van Coinmerce

Coinmerce is een cryptocurrency broker; wat een beetje verschilt met een volwaardige handelsbeurs. Een broker werkt als een soort verbindingsman samen met een netwerk van exchanges om zo voldoende aanbod te bieden tegen een redelijke prijs. Dit lukt Coinmerce opvallend goed. Bovendien biedt het platform een aantal belangrijke pluspunten voor beginnende cryptohandelaren. Het systeem is laagdrempelig, er zijn diverse lokale betaalmogelijkheden en je mag rekenen op goede Nederlandstalige support.

Is Coinmerce betrouwbaar?

Coinmerce opereert vanuit Nederland en houdt kantoor in Amstelveen. Dit handelsplatform is daarom verplicht geregistreerd bij de Nederlandse Bank en de Kamer van Koophandel. Het geeft je als lokale cryptohandelaar een relatief vertrouwd gevoel, vergeleken met een exchange die in een ver land gevestigd is.

Dat Coinmerce nog geen langdurige positieve track record heeft, moeten we als een minpunt beschouwen voor de betrouwbaarheid. In de afgelopen vier jaar is er nochtans geen negatieve berichtgeving of ophef geweest over het handelsplatform.

Hoe veilig is Coinmerce?

Coinmerce maakt gebruik van SSL-technologie die ervoor zorgt dat je veilig geld kunt overmaken naar het platform. Deze Secure Socket Layer versleutelt je persoonlijke en financiële gegevens, waardoor derden ze niet kunnen inkijken. De broker wordt ook periodiek onderzocht door AuditConnect, een gerenommeerde expert op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

Zijn je coins veilig in een wallet op het platform? Coinmerce zegt regelmatig penetratietesten uit te voeren om hackers een stapje voor te zijn. Ook wordt het merendeel van de cryptocurrencies van gebruikers offline opgeslagen in zogeheten cold storage van het partnerbedrijf Fireblocks. Toch is het verstandiger om slechts een deel van je crypto op het Coinmerce handelsplatform te bewaren.

Welke crypto valuta’s zijn er bij Coinmerce?

Voor een broker heeft Coinmerce een bijzonder ruim aanbod aan cryptocurrencies. Medio 2021 waren er meer dan 140 coins en tokens verhandelbaar op het platform. Het betekent dat je niet alleen de populaire valuta’s kunt kopen en verkopen (Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, Cardano, Dogecoin, …), maar ook kunt handelen in crypto’s met minder marktkapitalisatie. Deze leveren vaak genoeg snellere winsten op (evenals verliezen). Bij het toevoegen van nieuwe valuta’s, lijkt Coinmerce te luisteren naar de community. Er worden voornamelijk coins gelist die gewild zijn bij beleggers in Europese landen.

Op welke manieren kan ik betalen?

Omdat Coinmerce in Nederland gevestigd is, kun je simpelweg met iDEAL of een bankoverschrijving (SEPA) betalen voor de aankoop van crypto. Het is ook mogelijk om je Mastercard of Visa creditcard te gebruiken. Andere relevante betaalopties zijn Bancontact (België), GiroPay (Duitsland) en Sofort (Europa).

Voor uitbetaling is een bankoverschrijving (SEPA) de enige mogelijkheid. Deze limitering is niet door de broker bedacht, maar wordt voorgeschreven door de Nederlandse Bank (anti-witwas protocol).

Is Coinmerce makkelijk te gebruiken?

Gebruiksgemak is een van de troeven van Coinmerce. Het dashboard van zowel de mobiele app als de web-based interface heeft een comfortabele aanblik (witte achtergrond met blauwe tekens) en is eenvoudig te begrijpen. Met slechts wat gezond verstand ontvang en verstuur je cryptocurrency, bekijk je je transactiegeschiedenis, beheer je je wallet en meer.

Hoe is de support bij Coinmerce?

De Coinmerce support bereik je op verschillende manieren: live chat (via de website), email, Facebook Messenger en Telegram. Alle opties zijn 24/7 actief. Een pluspunt is dat je in het Nederlands geassisteerd wordt.

Op de website van Coinmerce is ook een handige hulppagina aanwezig. Je vindt er voor veel issues (storten en opnemen, crypto kopen en verkopen, tarieven, veiligheid, verificatie, accountbeheer) een oplossing zonder dat je de klantenservice hoeft te contacten.

Highlights uit de beoordeling

Pluspunten

  • Een gebruiksvriendelijke app
  • Betalen met iDeal
  • Nederlandstalige support

Minpunten

  • Gemiddeld hogere trading fees (vooral bij kleine aankopen)
Luuk Meijer Crypto Expert

Wat bedragen de fees bij Coinmerce?

Zoals bij elk crypto handelsplatform, gelden er bij Coinmerce geen vooraf vastgestelde percentages. De trading fee wordt door een algoritme berekend en is afhankelijk van onder meer de ordergrootte en het volume. Volgens Coinmerce ligt hun fee normaal gesproken tussen 0,4 en 2,5 procent. De handelskosten zijn bij deze broker dus op voorhand hoger dan op grote, drukke exchanges (trading fees vanaf 0,15 procent).
Naast een trading fee betaal je ook transactiekosten – voor het gebruik van de blockchain-boekhouding van de crypto die je verhandelt. Deze transactiekosten worden door de blockchain berekend en zijn bij Coinmerce even laag of hoog als op andere handelsplatformen.

Coinmerce Fees

Coinmerce wallet

Het Coinmerce platform biedt gebruikers een geïntegreerde wallet. Als je een account aanmaakt, krijg je dus automatisch een wallet waarin alle valuta’s veilig kunnen worden bewaard. Het grote voordeel van een Coinmerce wallet is dat je crypto’s direct beschikbaar zijn, zodra je wilt handelen. De wallet is even overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken als de andere functies van de app. Voor elke soort coin die je bezit, zie het aantal, de koers, de totale euro-waarde en zeer belangrijk ook je ROI (return of investment).

Met een Coinmerce wallet beschik je niet over de private keys van je crypto’s. Als je toch graag meer controle over je digitale valuta’s wilt hebben, is het handig om slechts een deel op het platform te parkeren voor snelle handel. De rest van je coins verstuur je naar een eigen software wallet (online) of hardware wallet (offline).

Coinmerce wallet

De app van Coinmerce

De Coinmerce app download je gratis vanuit de App Store of Google Play naar je smartphone, tablet, laptop en desktop. Je account kun je dus via verschillende apparaten bereiken. De mobiele app reageert vlot en prettig op aanraakcommando’s. De web-based interface voor je computer vereist wat scroll- en klikwerk, maar dankzij het grotere scherm heb je een beter overzicht op grafieken en patronen. Die zijn bij deze broker een stuk minder gecompliceerd dan bij de grote crypto exchanges. Coinmerce beroept zich er graag op dat hun app op eenvoud gericht is, en dat is ook zo.

Coinmerce app

Conclusie

Door Luuk Meijer, Crypto Expert Laatst getest 12-04-24

In deze Coinmerce review werd duidelijk dat de cryptobroker bijzonder accent legt op gebruiksgemak en laagdrempeligheid. Niet alleen werkt de app erg comfortabel, maar ook zijn de processen een stuk minder complex dan bij de gemiddelde exchange. Voor Nederlandse gebruikers zijn de lokale betaalmogelijkheden en de Nederlandstalige support extra pluspunten. Dat de trading fees bij Coinmerce wat hoger liggen, zul je als beginnende handelaar niet als een obstakel ervaren. Het platform biedt ruim voldoende veiligheid voor je cryptovaluta en je financiële gegevens. De broker zorgt ook voor genoeg vertrouwen, wat nog versterkt wordt door het toezicht van de Nederlandse bank.

Betrouwbaarheid
8.5/10
Veiligheid
7/10
Aanbod Valuta's
7/10
Betaalmogelijkheden
9/10
Gebruikersgemak
9/10
Support
9/10

Pluspunten

  • Een gebruiksvriendelijke app
  • Betalen met iDeal
  • Nederlandstalige support

Minpunten

  • Gemiddeld hogere trading fees (vooral bij kleine aankopen)

De beste beoordelingen voor jou

Onafhankelijke testresultaten

Onze experts bekijken en testen exchanges met een onafhankelijke blik om zo de beste reviews samen te kunnen stellen.

Onze experts

Vermijd onbetrouwbare exchanges

Testresultaten zijn opgesteld en beoordeeld door crypto experts. Dus vermijd de betrouwbare exchanges, dankzij de reviews.

Alle Exchanges

Professionele onderzoeken

Elke exchanges ondergaat dezelfde beoordeling op diverse punten. Zo wordt er een eerlijk waardeoordeel geveild over de exchanges.

Over ons

Veel gestelde vragen

Level 1 verificatie: handelen tot €500 per week vereist bankrekening verificatie.
Level 2 verificatie: handelen tot €60.000 per week vereist identiteit verificatie.
Level 3 verificatie: onbeperkt handelen vereist persoonsgerichte verificatie.

 

Bij Coinmerce kun je geen euro’s in je account aanhouden om te handelen. Je kunt wel met euro’s betalen voor cryptocurrencies d.m.v. een bankoverschrijving, iDEAL of creditcard storting.

Hoe handel je bij Coinmerce?

Een account aanmaken, geld erop storten en vervolgens in crypto’s handelen, kan vrij eenvoudig bij Coinmerce. Voor bescheiden, beginnende traders is er weinig verificatie vereist.

 

1

Account aanmaken bij Coinmerce

1. Ga naar de aanmeldpagina van Coinmerce en klik op “registreren”
2. Vul je volledige naam (voornaam en achternaam) en e-mailadres in
3. Maak een wachtwoord aan en registreer

ID-verificatie is bij Coinmerce in eerste aanleg niet verplicht. Je bent wel verplicht om een bankrekening aan je account te koppelen. Het platform controleert alleen als je opgegeven naam overeenkomt met je bankrekening. Met deze level 1 verificatie mag je voor maximaal €500 per week handelen in crypto’s.
Als je voor een hoger bedrag wilt handelen, is level 2 verificatie nodig. Hierbij moet je een foto van je identiteitsbewijs (ID kaart, rijbewijs of paspoort) uploaden. Na een level 2 verificatie mag je tot €60.000 per week traden (maximaal €20.000 per 24h).

2

Voor het eerst geld storten

Cryptocurrency kopen via Coinmerce verloopt iets anders dan bij andere handelsplatformen. Bij veel brokers moet je tegoed op je account storten vanuit je bankrekening of via een andere betaalmethode. Vervolgens kun je met de euro’s in je account cryptocurrency kopen.

Bij Coinmerce wordt deze stap overgeslagen. Pas als je een cryptocurrency koopt, maak je geld over naar het platform. Je stort dan het precieze bedrag in euro’s voor de hoeveelheid crypto’s die je aanschaft (inclusief de trading fee). Dit kan met een bankoverschrijving, iDEAL storting of creditcard overboeking.

3

iDEAL

Met een iDEAL storting komt het geld direct bij de broker en heb je de gekochte crypto meteen in je wallet. Omdat Coinmerce in Nederland is gevestigd, is een iDEAL transactie zo goed als gratis. Ongeacht het te storten bedrag betaal je €0,30 aan kosten.

4

Bankoverschrijving (SEPA)

Omdat je toch al verplicht bent om een bankrekening aan je Coinmerce account te koppelen, is een bankoverschrijving de eenvoudigste manier om te betalen voor cryptovaluta’s. Bovendien is het geheel gratis. Een minpunt is dat je één tot twee werkdagen moet wachten, voordat je bank de transactie heeft goedgekeurd. Pas na deze validatie gaat het geld naar het platform en verschijnt de gekochte crypto in je wallet.

5

Creditcard

Je kunt een Visa en Mastercard creditcard gebruiken om crypto te kopen via Coinmerce. Maar, houd er rekening mee dat de kosten erg hoog zijn, namelijk 3,5 procent. Op dit onderdeel is deze broker een stuk duurder dan de grote internationale crypto exchanges.

Kopen en verkopen van crypto bij Coinmerce

1

Zo koop jij je eerste crypto valuta

Cryptocurrency kopen verloopt vrij eenvoudig via Coinmerce. Als je bijvoorbeeld aangeeft dat je 0,01 Bitcoin (BTC) wilt aanschaffen, zie je meteen het bedrag in euro’s dat je moet storten. Omgekeerd kun je ook aangeven dat je voor €300 aan Bitcoin wilt kopen. Je ziet dan eveneens helder hoeveel BTC er in je wallet zal komen.

Nadat je een order hebt gemaakt, geef je aan op welke manier je voor de crypto wilt betalen (iDEAL, bankoverschrijving …). Zodra de betaling gevalideerd is, zie je de coins in je wallet. Met deze digitale valuta handel je eventueel verder in de meer dan 140 valuta’s die Coinmerce in het assortiment heeft. Uiteraard kun je ook opnieuw met euro’s meer cryptocurrencies aankopen.

2

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Omdat er bij Coinmerce geen euro tegoed op je account kan staan, neemt de Coinmerce Coin deze functie over. Coinmerce Coin is de stablecoin van het platform en heeft altijd de waarde van €1. Wanneer je bijvoorbeeld Bitcoin verkoopt met een waarde van €300, krijg je 300 Coinmerce Coin op je account. Coinmerce Coin kun je laten uitbetalen naar je bankrekening tegen een gelijke waarde in euro. De uitbetaling duurt ongeveer één werkdag, omdat je bank de transactie verplicht moet controleren (anti-witwas protocol).

De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en moet niet worden gezien als financieel advies. Beleggen in cryptocurrencies brengt risico's met zich mee en het is mogelijk dat u uw investering verliest. Wij zijn geen financiële adviseurs. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde financiële adviseur voordat u financiële beslissingen neemt. Crypto-valuta.nl is niet aansprakelijk voor verlies of schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie op deze site.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!