Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Crypto500

Betaalmogelijkheden
Aantal currencies
1
Beoordeling exchange
3 / 10

Crypto500 review

Crypto500 is een inmiddels gesloten Nederlands handelsplatform waar je een select aantal cryptovaluta kunt handelen. In tegenstelling tot veel cryptovaluta exchanges, handel je in fondsen in plaats van met de onderliggende cryptovaluta. Deze fondsen weerspiegelen de koersen van de geselecteerde cryptovaluta. Het voordeel hiervan is dat je geen gedoe hebt met ingewikkelde keys en wallets, dus het is uitstekend geschikt voor beginners. Omdat er belegd wordt in fondsen zijn deze ook altijd op voorraad.

De beschikbare cryptovaluta op het platform zijn Bitcoin, Litecoin, Ripple, Bcash, Zcash, Monero en Dash. Je kunt eenvoudig geld storten met iDeal, creditcard, Mister Cash en meer. Als je winst hebt gemaakt kan je deze ook gemakkelijk weer uitkeren via bankoverschrijving.

Op Crypto500 is het alleen mogelijk om te handelen met een hefboom. Het voordeel hiervan is dat je de potentie hebt om de winst te vermenigvuldigen met 20x, 25x of 30x. Zo kan je met een klein bedrag winst maken alsof je een veelvoud inlegt en je weet van tevoren precies wat je kan verliezen. Crypto500 biedt de mogelijkheid om je positie te verkopen als deze een bepaald bedrag behaalt. Zo kan je bijvoorbeeld je verlies beperken door in te stellen dat je maximaal €20 euro wil verliezen. Aan de andere kan kan je ook instellen dat als je €100 winst hebt gemaakt dat je positie automatisch verkocht wordt en je winst automatisch wordt geïnt.

Tip: het is mogelijk eerst een oefen account aan te maken en te handelen met nep-geld. Zodra je aan de interface gewend bent kan je geld storten en met echt geld handelen.

Tip: omdat het een Nederlands platform is kan je gemakkelijk contact opnemen met de Nederlandse support als iets onduidelijk is.

Hoe kan je handelen op Crypto500

In onderstaande stappen wordt uitgelegd hoe je gemakkelijk en veilig cryptovaluta fondsen kan handelen op Crypto500.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Stap 1: Maak een account aan

Ga naar de website van Crypto500 en maak een account aan.

Vul vervolgens je gegevens in en wacht op een email bevestiging.

Stap 2: Geld storten op je account

Zodra je account is aangemaakt kan je geld gaan storten om mee te handelen. Klik rechtsboven op de knop “Geld storten”.

Kies vervolgens je gewenste betaalmethode, waaronder iDeal, creditcard en mister cash.

Volg de vervolgstappen en de tegoeden zullen in je Crypto500 account verschijnen.

Stap 3: Een koop order instellen

Op het handelsplatform zie je alle cryptvaluta paren staan. Let op dat je kan handelen met crypto-paren en Dollar-paren. Als je bijvoorbeeld verwacht dat Ripple (XRP) zal stijgen ten opzichte van de dollar kan je de volgende order instellen:

Klik eerst op de Ripple/Dollar knop:

Vervolgens kan je de kooporder instellen. In onderstaand voorbeeld zie je dat er €500 wordt ingelegd om te speculeren dat Ripple zal stijgen. (Als je verwacht dat het daalt kan je op “verkoop” klikken. Om dit te doen hoef je het niet in bezit te hebben.) Vervolgens kan je je hefboom kiezen. Als je bijvoorbeeld 20 kiest wil dit zeggen dat als ripple met 1% stijgt dat je order 20% meer waard is. Dit geldt uiteraard ook voor dalingen. Als je een winst doel instelt van 250, zal Crypto500 automatisch je order verkopen. Ook kan je een maximaal verlies instellen.

Stap 4: Positie afwachten

Als je de kooporder hebt ingesteld is het afwachten wat het koersverloop zal zijn. Je kan de order handmatig sluiten of je kan wachten tot het winst- of verliesdoel is bereikt; hier hoef je dan verder niets voor te doen. Als je het handelsgeld weer uit wil laten betalen ga je weer naar de sectie “geld storten” en klik je vervolgens op “geld opnemen”. Vul hier je rekeningnummer in en het geld zal worden overgemaakt naar je bankrekening.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!