Tip
Koop of verkoop crypto bij Finst
X

Gemini

Vandaag de dag bestaan er ontzettend veel cryptocurrency exchanges. Al deze exchanges hebben hun eigen voor- en nadelen. Sommige exchanges hebben een erg groot aanbod, maar brengen minder veiligheid. Bij andere exchanges is dit juist precies omgekeerd. In deze review zal de unieke exchange Gemini worden behandeld. Onder meer zal aan bod komen of Gemini betrouwbaar is, welke kosten er worden gehanteerd en hoe het handelen via dit platform in zijn werk gaat. Het doel? Jou een duidelijk beeld geven van Gemini, zodat jij aan het einde van deze review beter kunt beoordelen of deze exchange wat voor jou is.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
0.25
Opgericht sinds
2015
Locatie en taal
Verenigde Staten, Engels
Betaalmogelijkheden
ACH, Bankoverschrijving
Aantal currencies
125
Beoordeling exchange
8.2 / 10

Gemini Review

Let op: Gemini is niet meer beschikbaar in Nederland. Kijk hier voor het beste alternatief.

Gemini is een cryptocurrency exchange uit New York. De exchange werd in 2015 opgericht door de tweelingbroers Tyler en Cameron Winklevoss. In 2004 ontvingen zij via de Amerikaanse rechter $65 miljoen aan schadevergoeding, omdat Mark Zuckerberg het idee tot het oprichten van Facebook van hen gestolen zou hebben. Dit geld is waarschijnlijk voor een deel gegaan in de ontwikkeling van Gemini. De exchange heeft een duidelijke focus op maximale veiligheid en gebruiksgemak. Het behoort inmiddels tot de middelgrote namen, maar wint nog dagelijks terrein.

De complete beoordeling

Door Luuk Meijer, Crypto Expert Laatst getest 31-12-23
Betrouwbaarheid
9/10

Gemini is een betrouwbare en transparante partij die nooit betrokken is geweest bij ernstige schandalen.

Veiligheid
10/10

Veiligheid staat bij Gemini op nummer 1. Vandaag de dag is het een van de meest veilige exchanges ter wereld.

Aanbod Valuta's
8/10

Het aanbod van Gemini is met meer dan veertig cryptocurrencies niet erg groot, maar voldoende voor de meeste beleggers.

Betaalmogelijkheden
6/10

Geld storten met fiatgeld kan alleen middels een bankoverschrijving. iDEAL wordt niet ondersteund.

Gebruikersgemak
9/10

Gemini biedt veel gebruiksgemak door een minimalistische en functionele handelsomgeving aan te bieden.

Support
7/10

Het platform van Gemini biedt al bijzonder veel informatie. Voor verdere vragen kan je mailen.

Prestaties van Gemini

Op veel vlakken weet de cryptocurrency exchange Gemini zich te onderscheiden van andere exchanges. Het platform zou een zeer hoge mate aan gebruiksgemak moeten bieden, terwijl maximale veiligheid te allen tijde wordt gewaarborgd. Alles wijst erop dat het team achter Gemini zich voortdurend inzet om innovaties door te voeren en om zo het onderste uit de kan te halen. Deze exchange is door de jaren heen uitgegroeid van een interessant project naar een volwaardig bedrijf.

Is Gemini betrouwbaar?

Als je op zoek bent naar een exchange die goed scoort op het gebied van betrouwbaarheid, zit je met Gemini goed. Het team achter Gemini is erg betrokken en transparant. Het is duidelijk wie er achter Gemini zit en het team lijkt zich dan ook niet te verschuilen achter het bedrijf. Omdat Gemini een grote speler is, mag je er vanuit gaan dat het geen onbetrouwbare partij betreft. Als de exchange onbetrouwbaar zou zijn, was dit inmiddels al lang aan het licht gekomen. Gemini bestaat inmiddels al vrij lang en het is in al die tijd nog nooit betrokken geweest bij verwijtbare schandalen. Al bij al laat het een behoorlijk betrouwbare indruk achter.

Hoe veilig is Gemini?

Gemini wordt niet alleen gebruikt door reguliere traders, maar ook door zeer grote (institutionele) beleggers die erg kapitaalkrachtig zijn. Dit heeft te maken met het feit dat deze exchange zijn zaken op het gebied van veiligheid uitstekend op orde lijkt te hebben. Het bedrijf slaat slechts een klein percentage van de digitale valuta die zij in hun beheer hebben online op. Het overige gedeelte wordt offline opgeslagen om hackers tegen te gaan. Daarnaast voldoet Gemini aan praktisch alle strenge standaarden die gelden voor banken. Als het gaat om veiligheid, wordt Gemini gezien als een van de beste exchanges. Het wint op dit vlak de strijd tegenover praktisch alle andere exchanges.

Welke crypto valuta’s zijn er bij Gemini?

In het verleden stond Gemini bekend als een uitstekende exchange met slechts één nadeel: het uiterst beperkte aanbod. Slechts een handjevol cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum behoorden tot het aanbod. Tegenwoordig biedt Gemini meer dan veertig cryptocurrencies aan. Dit is in vergelijking tot exchanges als Binance nog steeds niet erg veel, maar het is meer dan voldoende voor de gemiddelde koper van cryptocurrencies. In het aanbod vind je zeer grote crypto valuta’s zoals Bitcoin, Cardano, Ripple en Chainlink terug. Ook minder grote projecten zijn echter terug te vinden in het aanbod van Gemini. Denk dan bijvoorbeeld aan Bancor, OMG Network, 1inch en Loopring.

Op welke manieren kan ik betalen?

Geld storten op het platform van Gemini kon in het verleden alleen met cryptocurrencies. Sinds 2021 is het echter mogelijk om betalingen met fiatgeld te doen. In de Verenigde Staten kan dit met een speciaal netwerk genaamd ‘Automatic Clearing House’ (ACH). Voor andere landen – waaronder Nederland – kan je slechts geld storten middels een bankoverschrijving. Op het moment worden er nog geen andere betaalmethodes geaccepteerd door Gemini. Betalen met iDEAL behoort dus niet tot de mogelijkheden. De kans is groot dat dit te maken heeft met het strenge veiligheidsbeleid van deze exchange. Daarnaast ondersteunt Gemini enkel de Amerikaanse dollar. Dit zorgt echter niet voor problemen, nu het platform je euro’s automatisch converteert.

Is Gemini makkelijk te gebruiken?

Gemini en gebruiksgemak gaan hand in hand met elkaar. Gemini streeft naar het aanbieden van een platform dat voor iedereen goed te gebruiken is. Zowel beginners als experts moeten tevreden zijn met het platform. Deze visie lijkt inmiddels aardig de realiteit te zijn geworden. Het platform werkt altijd soepel en de interface is logisch ingedeeld. Wie voor het eerst naar de website of app van Gemini gaat, zal zich relatief snel thuis voelen in de digitale omgeving. Het platform van Gemini wekt weinig frustraties op en dat kan vandaag de dag helaas nog maar van weinig exchanges gezegd worden.

Hoe is de support bij Gemini?

Gemini levert in tegenstelling tot veel andere exchanges geen 24/7 klantenservice. Wanneer je urgente vragen hebt op ongewone tijdstippen, kan dit als minder prettig worden ervaren. Voor het overige is de klantenservice van deze exchange echter zeer goed. Bij Gemini krijg je doorgaans uitgebreide antwoorden op mails en vaak duurt het slechts enkele uren tot er wordt gereageerd. Daarnaast zijn veel problemen vaak zelf op te lossen. De blog op de website van Gemini is erg uitgebreid en behandelt veel verschillende onderwerpen. Ook de FAQ is bijzonder compleet en biedt voor de meeste gevallen relevante antwoorden en oplossingen. Zo geeft het platform weinig aanleiding om daadwerkelijk gebruik te maken van de support.

Highlights uit de beoordeling

Pluspunten

  • Uiterst veilige exchange
  • Veel gebruiksgemak
  • Overzichtelijk en toereikend aanbod

Minpunten

  • Weinig betaalmogelijkheden
Luuk Meijer Crypto Expert

Wat bedragen de fees bij Gemini?

Net als praktisch alle andere exchanges, rekent Gemini handelskosten. Interessant is het feit dat Gemini geen kosten rekent voor stortingen via een bankoverschrijving. Als het gaat om handelskosten, rekent Gemini standaard 0,5% bovenop de huidige prijs van een cryptocurrency. Daarnaast betaal je transactiekosten. Hoe hoog deze kosten precies zijn, hangt af van het bedrag waarmee je een trade doet. Doe je een ‘kleine’ trade met minder dan $10, dan betaal je $0,99 transactiekosten. Voor trades tussen de $10 en $25 betaal je $1,25 en voor trades tussen de $25 en $50 dien je $1,99 aan transactiekosten te voldoen. Doe je een trade tussen de $50 en $200? Dan betaal je $2,99 kosten. Daarboven wordt er niet meer gerekend met standaardbedragen. Voor alle trades van meer dan $200 wordt een vast percentage van 1,49% gerekend.

Gemini fees

Gemini wallet

Gemini biedt een ingebouwde wallet aan voor gebruikers van het platform. Een dergelijke wallet wordt ook wel een hot wallet of een exchange wallet genoemd. Wanneer je cryptocurrencies aankoopt via het platform van deze exchange, zullen je tokens automatisch in de Gemini wallet worden geplaatst. Je tokens zijn dan voor een deel centraal opgeslagen in de online cloud en voor een ander deel offline. De wallet van Gemini is in vergelijking tot sommige andere exchange wallets relatief veilig en biedt veel gebruiksgemak. Je kan je wallet inzien via de website, maar ook via de app. Wanneer je je tokens liever buiten het platform van Gemini opslaat, staat deze mogelijkheid uiteraard open. Sterker nog: Gemini promoot dat je een andere wallet gebruikt, wanneer je je tokens voor een langere periode opslaat.

Gemini wallet

De app van Gemini

Gemini is een moderne exchange en dat blijkt mede uit het feit dat zij een mobiele app aanbieden. Deze app is te downloaden in de iOS App Store, de Google Play Store en de Galaxy Store. Je vindt de app door simpelweg ‘Gemini’ of ‘Gemini exchange’ in te typen in je favoriete app store. De app vertegenwoordigt waar Gemini in essentie voor staat: optimaal gebruiksgemak binnen een minimalistische en functionele handelsomgeving. Wanneer je de app opent, zal je terecht komen op het home-scherm. Hier vind je een overzicht van de cryptocurrencies die door de exchange worden aangeboden. Je zal daarbij zien wat de koershoogtes en de grootste stijgers en dalers van het moment zijn. Tevens kan je via dit scherm cryptocurrencies toevoegen aan je favorietenlijst. Onderin de navigatiebalk kan je navigeren naar ‘Portfolio’, dit is je wallet. Wil je inloggen, registreren, de klantenservice benaderen of spelen met de instellingen van de app? Druk dan rechts bovenin je scherm op je profiel om deze opties te gebruiken.

Gemini app

Conclusie

Door Luuk Meijer, Crypto Expert Laatst getest 31-12-23

Gemini is op verschillende vlakken een unieke exchange. Met name als het gaat om aspecten als veiligheid en betrouwbaarheid, zijn de prestaties van Gemini praktisch niet te evenaren. Op dit vlak is Gemini net een professionele bank. Een ander vlak waar Gemini excelleert betreft het gebruiksgemak. Zowel het internetplatform als de app werken bijzonder soepel. De hele interface is ingericht op functionaliteit en dat werkt erg prettig. Als het gaat om handelskosten hanteert Gemini zeker geen slechte tarieven, helemaal nu je er een zeer stabiele exchange voor terugkrijgt. Als je kan leven met het niet zo gigantische aanbod van Gemini, is deze exchange zeker de moeite waard.

Betrouwbaarheid
9/10
Veiligheid
10/10
Aanbod Valuta's
8/10
Betaalmogelijkheden
6/10
Gebruikersgemak
9/10
Support
7/10

Pluspunten

  • Uiterst veilige exchange
  • Veel gebruiksgemak
  • Overzichtelijk en toereikend aanbod

Minpunten

  • Weinig betaalmogelijkheden

De beste beoordelingen voor jou

Onafhankelijke testresultaten

Onze experts bekijken en testen exchanges met een onafhankelijke blik om zo de beste reviews samen te kunnen stellen.

Onze experts

Vermijd onbetrouwbare exchanges

Testresultaten zijn opgesteld en beoordeeld door crypto experts. Dus vermijd de betrouwbare exchanges, dankzij de reviews.

Alle Exchanges

Professionele onderzoeken

Elke exchanges ondergaat dezelfde beoordeling op diverse punten. Zo wordt er een eerlijk waardeoordeel geveild over de exchanges.

Over ons

Veel gestelde vragen

Gemini ondersteunt geen betalingen met iDEAL. Voor gebruikers die niet in de Verenigde Staten wonen, is het alleen mogelijk om te betalen met een bankoverschrijving (Wire Transfer). Of en wanneer Gemini betalingen met iDEAL gaat ondersteunen, is nog niet bekend.

 

Nadat je een account hebt aangemaakt op Gemini, zal je de nodige documenten moeten indien om je identiteit te verifiëren. Gemini is een exchange met de focus op maximale veiligheid. Het is niet mogelijk om anoniem gebruik te maken van het platform. Hierom zullen de ingediende documenten nauwkeurig worden gecontroleerd. Dit kan tussen de twee en vijf dagen duren.

Hoe handel je bij Gemini?

Handelen in cryptomunten bij Gemini staat gelijk aan een hoogstwaarschijnlijk prettige en zorgeloze ervaring. Dit heeft alles te maken met de no-nonsense insteek van deze exchange.

 

1

Account aanmaken bij Gemini

Het aanmaken van een Gemini account kan zowel online als via de app. Bij het eerste formulier dien je je volledige naam en emailadres in te vullen. Ook dien je een sterk wachtwoord te kiezen en akkoord te gaan met een aantal voorwaarden. De volgende pagina dient ter verificatie van je telefoonnummer. Als dit eenmaal in orde is, is het tijd om je bankaccount te linken. De volgende stap is het verifiëren van je identiteit. Dit doe je door het uploaden van verschillende documenten. Het gaat dan in eerste instantie om een paspoort. Houd rekening met het feit dat rijbewijzen en ID-kaarten niet worden geaccepteerd. Daarnaast dien je nog een bewijs van je adres te uploaden. Dit kan bijvoorbeeld een factuur zijn van gas, water of elektra. Een bewijs vanuit je bank volstaat ook. Alles in orde? Dan kan het een paar dagen duren tot je account functioneel is.

2

Voor het eerst geld storten

Wil je geld storten op je Gemini account, dan dien je eerst je bank te linken. Die doe je normaalgesproken al tijdens het registreren. Heb je deze stap overgeslagen, dan kan je via de instellingen alsnog je bank linken. Als dat in orde is, kan je je eerste storting doen.

3

Bankoverschrijving

Geld storten op je Gemini account, kan alleen middels een bankoverschrijving (Wire Transfer). Houd rekening met het feit dat het even kan duren, voordat het geld op je Gemini account verschijnt. Je bank dient de transactie te verifiëren, net als Gemini.

Kopen en verkopen van crypto bij Gemini

1

Zo koop jij je eerst crypto valuta

Het kopen van crypto valuta via Gemini is erg simpel. Om je eerste cryptocurrency te kopen, navigeer je naar het ‘Markets’ scherm. Hier vind je een overzicht van de beschikbare digitale valuta. Klik op de cryptocurrency die jij wil aankopen. Vervolgens zal je kunnen kiezen tussen verschillende soorten orders. Kies voor een market order, wanneer je een reguliere koop wil doen. Daarna kan je invullen hoeveel USD aan tokens jij wil aanschaffen. Vul een bedrag in en rond de koop af.

2

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Het verkopen van cryptocurrencies is net zo makkelijk als het kopen van deze. Navigeer – nadat je bent ingelogd – naar het ‘Sell’ tabje en kies welke cryptocurrency jij wil verkopen. Je zal nu terechtkomen in een scherm waarin je precies kan kiezen hoeveel tokens je wil verkopen. Tevreden? Druk dan op ‘Sell’ om de verkoop van je tokens af te ronden.

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!