Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

HitBTC

Details
Handelsvergoeding
0.25
Betaalmogelijkheden
Aantal currencies
11
Beoordeling exchange
7.2 / 10

Let op: HitBTC kan beveiligingsproblemen ondervinden momenteel. Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse exchange waar je ook met iDeal kunt betalen.

HitBTC review

Vandaag de dag vormen cryptocurrencies het onderwerp van veel gesprekken. Deze digitale valuta hebben de afgelopen jaren namelijk mogen rekenen op een flinke toename in populariteit. Het gevolg hiervan is dat veel mensen interesse hebben in het kopen van crypto. Dit kan gerealiseerd worden bij een exchange. Er bestaan echter (héél) veel exchanges. Het kan lastig zijn om een keuze te maken. Om je een handje te helpen, zal hieronder de exchange HitBTC onder de loep worden genomen.

Over HitBTC

HitBTC is een cryptocurrency exchange die inmiddels behoort tot de veteranen en bijna in alle landen van de wereld te gebruiken is. Het werd opgericht in 2013 en het heeft sindsdien een aardige naam weten op te bouwen in de wereld van cryptocurrencies. Dit heeft onder meer te maken met de vele opties die investeerders via het platform kunnen gebruiken. HitBTC beschrijft zichzelf dan ook als ‘feature-packed’ en ‘advanced’. Ondanks de complexiteit van het platform, lijkt HitBTC niet alleen maar ervaren investeerders aan te trekken.

De complete beoordeling

– Betrouwbaarheid: 6. Er heersen wat (onbevestigde) onzekerheden omtrent de betrouwbaarheid van deze exchange.
– Veiligheid: 9. Geïntegreerde veiligheidsmaatregelen, zoals twee-factor-authenticatie, zorgen voor een veilige handelservaring.
– Aanbod valuta’s: 10. Met meer dan 800 paren, is het aanbod van HitBTC bijzonder groot.
– Betaalmogelijkheden: 6. De betaalmogelijkheden zijn niet erg ruim, nu bijvoorbeeld iDEAL en PayPal niet worden ondersteund.
– Gebruikersgemak: 7. Het platform werkt voor ervaren traders prettig, maar kan overweldigend zijn voor beginners.
– Support: 5. HitBTC biedt support via een ticketsysteem, maar een reactie laat soms lang op zich wachten.

Prestaties van HitBTC

Het ruime aanbod van HitBTC zorgt ervoor dat sprake is van een exchange die op het eerste gezicht aantrekkelijk lijkt. Dat het aanbod ruim is, wil echter nog niet zeggen dat er sprake is van een goede exchange. Want kan je HitBTC eigenlijk wel vertrouwen en hoe zit het met de veiligheid van jouw (digitale) geld? Hieronder zullen een aantal kernfactoren nader worden bekeken.

Is HitBTC betrouwbaar?

Op het gebied van betrouwbaarheid scoort HitBTC relatief slecht. Het behoort zeker niet tot de exchanges die volledige transparantie bieden en een uitstekend imago hebben op het gebied van betrouwbaarheid. De geluiden van gebruikers omtrent HitBTC zijn namelijk erg wisselend met een zeer negatieve rode draad. Verschillende artikelen op het internet hebben het over een ietwat schimmige en zelfs frauduleuze exchange. Gezegd dient echter te worden dat het voor nu slechts gaat om speculaties en beschuldigingen. Het is nog nooit zwart op wit vast komen te staan dat HitBTC niet te vertrouwen is. Daarnaast is het nou eenmaal feit dat het grootste gedeelte van de gebruikers deze exchange dagelijks, zonder problemen, gebruikt. Zou HitBTC in de kern uiterst frauduleus zijn, dan kan aangenomen worden dat dit inmiddels aan het licht was gekomen.

Hoe veilig is HitBTC?

Op het gebied van veiligheid, laat HitBTC weinig te wensen over. Dat deze exchange zijn veiligheidszaken op orde heeft, blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat het nog nooit gehackt is. Het pakket aan veiligheidsmaatregelen berust in de basis op twee-factor-authenticatie (2FA). Als gebruiker dien je dan altijd te verifiëren dat jij degene bent die inlogt of een transactie doet. Daarnaast kan je altijd zien op welke apparaten je bent ingelogd en kan je desgewenst alle sessies met één druk op de knop beëindigen. Dit zorgt voor een stukje controle. Andere veiligheidsmaatregelen komen meer van HitBTC zelf af. Zo word je automatisch uitgelogd na dertig minuten inactiviteit en worden tokens offline opgeslagen in een zogeheten cold storage (custody).

Welke crypto valuta’s zijn er bij HitBTC?

HitBTC excelleert als het gaat om aanbod. Er zijn weinig exchanges die zo veel verschillende crypto valuta’s als HitBTC aanbieden. Het gaat in concrete zin om meer dan 800 ondersteunde handelsparen en meer dan 330 afzonderlijke cryptocurrencies. Of je nou zoekt naar grote crypto’s die veel marktkapitalisatie hebben of juist naar kleine projecten die net beginnen: HitBTC heeft ze. Als het gaat om de grotere namen, kan je denken aan Bitcoin, Ripple, Ethereum, EOS en Dash. Ook kleinere crypto’s zoals Verasity, Pluton, Nexium en Loopring zijn echter in het aanbod te vinden. Wel zit er minder liquiditeit in de markt, wanneer het gaat om deze kleinere projecten.

Op welke manieren kan ik betalen?

Crypto kopen bij HitBTC kan met behulp van fiatgeld. De betaalmogelijkheden zijn Visa, Mastercard, (SEPA) overboeking en ApplePay. Dit wordt mogelijk gemaakt door de providers MoonPay, Mercuryo en Banxa. Het is helaas niet mogelijk om te betalen met andere betaalmethodes dan bovengenoemd. Betalen met iDEAL of PayPal zit er dus niet in. Of dit in de toekomst wel tot de mogelijkheden gaat behoren, is voor nu nog onbekend. Het is daarnaast belangrijk om je te realiseren dat fiatgeld geen handelsinstrument is op HitBTC. Het is dan ook niet mogelijk om je bankaccount te koppelen aan je HitBTC account. Uiteraard is het wel gewoon mogelijk om cryptocurrencies te storten vanuit een andere wallet.

Is HitBTC makkelijk te gebruiken?

Op het gebied van gebruiksgemak scoort HitBTC gemiddeld. Dit heeft te maken met het vrij unieke design van het handelsplatform. Voor beginnende kopers en traders zal het waarschijnlijk iets te druk overkomen. Vele opties zitten niet verstopt onder een menuutje, maar worden direct gepresenteerd. Hieruit blijkt dat HitBTC er van uitgaat dat je (veelvuldig) gebruik gaat maken van deze geavanceerde opties. De conclusie dat deze exchange de focus heeft liggen op meer ervaren traders, is dan ook snel gemaakt. De kans is groot dat professionele traders zullen smullen van het veelzijdige handelsplatform. Dat wil echter niet zeggen dat je als beginner niet terecht kunt bij HitBTC. Hoe ingewikkeld het platform ook lijkt; het valt prima te leren en je hoeft niet alle opties te gebruiken.

Hoe is de support bij HitBTC?

HitBTC beschikt over een uitgebreid helpcentrum waarin je het antwoord op verschillende (veel gestelde) vragen kunt vinden. Soms stuit je echter op een situatie waarin je écht hulp van een medewerker nodig hebt. Voor die gevallen kent HitBTC een ticket systeem. Hierbij zou je een reactie moeten ontvangen binnen 24 uur. Dit lijkt in de praktijk echter niet de realiteit te zijn. Een reactie laat soms enkele weken op zich wachten; zelfs bij minder complexe vragen. Wanneer je wegens omstandigheden snel hulp nodig hebt, is de kans dus niet groot dat het probleem snel wordt opgelost. Een live chat functie zou een ware toevoeging zijn aan het platform.

Highlights uit de beoordeling
  • Ruim aanbod aan cryptocurrencies
  • Compleet platform voor gevorderde traders
  • Hoge mate aan veiligheid
  • Minder betrouwbare partij

Wat bedragen de fees bij HitBTC?

HitBTC hanteert een duidelijk model, wanneer het gaat om handelskosten. Wanneer je een niet-geverifieerd account hebt, betaal je 0,1% maker fees en 0,2% taker fees. Heb je wél een geverifieerd account, dan zullen de specifieke kosten afhangen van je maandelijkse handelsvolume. HitBTC drukt het handelsvolume uit in Bitcoin. Wanneer je bijvoorbeeld tussen de 0 en 10 BTC per maand verhandelt, val je binnen level 1 en betaal je 0,9% maker en taker fees. Hoe meer je handelt, hoe lager de kosten zullen uitvallen. Doe je zeer grote transacties op professionele schaal, dan kan je HitBTC contacteren voor scherpere tarieven. Dit lijken zij zelf aan te moedigen. Het storten van geld is vrij van kosten.

Hit BTC Fees

HitBTC wallet

Wanneer je digitale valuta hebt aangeschaft, ben je er nog niet. Je dient deze immers ook ergens op te slaan. Voor de opslag van cryptocurrencies kent HitBTC een ingebouwde wallet. Deze wallet kan je online bereiken via het platform van de exchange. Een dergelijke wallet wordt dan ook wel een (online) exchange wallet genoemd. Koop je tokens via HitBTC, dan worden deze in principe automatisch geplaatst in jouw exchange wallet. Uiteraard ben je niet verplicht tot het gebruiken van deze wallet. Je kan zelf een externe wallet opzetten om je tokens naar te verplaatsen. Dit kan je bijvoorbeeld doen vanuit veiligheidsoverwegingen. Ook is het mogelijk om tokens uit een externe wallet over te plaatsen naar de exchange wallet van HitBTC.

HitBTC Wallet

De app van HitBTC

Zoals praktisch elke moderne exchange, beschikt ook HitBTC over een mobiele applicatie. Deze is zowel te downloaden in de iOS App Store als in de Google Play Store. Wanneer je de app voor het eerst opent, kom je direct terecht in de handelsomgeving. Je hoeft dus niet eerst in te loggen. Dit is prettig, nu je ook zonder account kunt beoordelen of de app van HitBTC bij je past. Dit kan een doorslaggevende factor zijn, nu steeds meer investeerders alleen via mobiele apparaten crypto kopen. Via de navigatiebalk van de app, vind je een aantal schermen terug. Op het homescherm zie je een overzicht van de meest trending cryptocurrency paren. Via het ‘Markets’ scherm vind je vervolgens een overzicht van alle crypto valuta die worden aangeboden. Het ‘Exchange’ scherm gebruik je wanneer je over wil gaan tot de aanschaf van cryptocurrencies. Je orders vind je terug bij ‘Orders’ en jouw wallet via ‘Account’. Al bij al is sprake van een app die erg overzichtelijk is en misschien wel prettiger in het gebruik is dan het internetplatform.

HitBTC App

Conclusie

HitBTC is zo’n exchange waarbij direct wat alarmbelletjes gaan rinkelen. Het vormt namelijk het hoofdonderwerp van verschillende beschuldigingen en negatieve verhalen. Los van dat, lijkt sprake te zijn van een goede en weldoordachte exchange. Het aanbod is erg ruim en vanwege de uitgebreide handelsmogelijkheden zal het platform naar verwachting goed aansluiten op de wensen van veeleisende investeerders. Tot in hoeverre het platform geschikt is voor beginners, valt nog te bezien. Het is als beginner zeker niet onmogelijk om te leren handelen bij HitBTC, maar er bestaan zeker gebruiksvriendelijkere exchanges. HitBTC zal het moeten hebben van de transparante en gunstige fees, het ruime aanbod, de verschillende veiligheidsmaatregelen en het feit dat ze al een tijdje meedoen in de markt.

Hoe handel je bij HitBTC?

De handelsomgeving van HitBTC oogt complex, maar is goed te gebruiken wanneer je de tijd neemt om het te begrijpen. Hieronder vind je stapsgewijs terug hoe een aantal cruciale handelingen kunnen worden verricht.

Account aanmaken bij HitBTC

Het aanmaken van een account bij HitBTC is relatief gemakkelijk. Je kunt het doen via de app of via de internetwebsite. Navigeer naar de knop ‘Sign up’, vul je e-mailadres in en kies een sterk wachtwoord. Hierna dien je een aantal persoonlijke gegevens in te vullen. Het gaat dan om het land waarin je woont, je volledige naam en je telefoonnummer. Wanneer je dit hebt ingevuld, zal je een mail ontvangen waarin je je registratie dient te bevestigen. Klik op de link in de mail nadat je hebt geverifieerd dat de mail ook daadwerkelijk van HitBTC afkomstig is. Je hebt nu een actief account waarmee je kunt traden. Verdere instellingen omtrent twee-factor-authenticatie en identiteitsverificatie, vind je na het inloggen terug op het platform.

Voor het eerst geld storten

Het is niet mogelijk om fiatgeld rechtstreeks te storten op jouw HitBTC account. Het is nadrukkelijk wél mogelijk om cryptocurrency tokens te storten. Controleer alvorens het storten altijd of de cryptocurrency die jij wil storten, wel wordt ondersteund. Storten doe je door te navigeren naar ‘Account’ en je wallet adres te gebruiken om de overboeking te realiseren. Je dient de overboeking dus via de wallet waar je tokens opstaan te initiëren.
Let op: het is niet mogelijk om fiatgeld te storten, maar sommige fiatgeld betaalmethodes worden wel ondersteund voor directe aankopen.

Zo koop jij je eerst crypto valuta

Het kopen van crypto valuta via HitBTC doe je met cryptotokens of met fiatgeld. Wil je crypto kopen met behulp van tokens die je reeds in je bezit hebt, navigeer dan naar het ‘Exchange’ scherm om je tokens om te ruilen voor andere. Wanneer je directe aankopen met fiatgeld wil realiseren, navigeer je naar het ‘Buy Crypto’ scherm. Kies voor ‘Buy [token] with a bank card’.

Visa en MasterCard
Wil je gebruikmaken van Visa of MasterCard, kies dan na het invullen van het gewenste bedrag voor de payment provider waarmee jij de transactie wil voldoen. Dit kan bijvoorbeeld Moonpay zijn. Vervolgens kan je kiezen voor Visa/Mastercard. Druk op de blauwe knop ‘Continue’ om de reguliere betaalstappen te doorlopen via de omgeving van de payment provider.

Overboeking
Wil je cryptocurrencies kopen met behulp van een overboeking, vul dan het gewenste bedrag in en kies voor een payment provider. Onder de payment provider dien je vervolgens te kiezen voor het ‘SEPA’ logo. Houd rekening met het minimale stortingsbedrag. Druk op ‘Continue’ en maak het geld over.

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Het verkopen van cryptocurrencies doe je door te navigeren naar ‘Exchange’. Zorg ervoor dat de token die je wil verkopen, is overgezet naar ‘trading’. Kies in het ‘Exchange’ scherm de token die je wil verkopen en bepaal de te verkopen hoeveelheid. Druk op ‘Sell’ om de verkoop te realiseren. Je kan de order terugvinden in je handelshistorie.

Veelgestelde vragen over HitBTC

Kan je bij HitBTC betalen met iDEAL?

Nee, HitBTC ondersteunt geen stortingen of directe aankopen met iDEAL. Wél kan je altijd gebruik maken van een omweg, nu de exchange wel stortingen in cryptogeld ondersteunt. Wat je kan doen, is het kopen van cryptocurrencies via een ander platform dat wel betalingen met iDEAL ondersteunt. Vervolgens kan je de aangekochte tokens overzetten naar de exchange wallet van HitBTC en hiermee betalen.

Welke soorten kooporders ondersteunt HitBTC?

In de basis ondersteunt HitBTC drie soorten orders. Ten eerste wordt de ‘reguliere’ market order ondersteund. Je koopt dan tegen de best mogelijke koers. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de limit order. Je kan dan een maximale prijs voor je aankoop opgeven. Dit kan zekerheid bieden. Tot slot kan je gebruik maken van een scaled order. Jouw order wordt dan in delen uitgevoerd. Dit is relevant, wanneer je handelt met zulke grote bedragen dat je het risico loopt de markt te verstoren.

Hoe handel je bij HitBTC?

De handelsomgeving van HitBTC oogt complex, maar is goed te gebruiken wanneer je de tijd neemt om het te begrijpen. Hieronder vind je stapsgewijs terug hoe een aantal cruciale handelingen kunnen worden verricht.

Account aanmaken bij HitBTC

Het aanmaken van een account bij HitBTC is relatief gemakkelijk. Je kunt het doen via de app of via de internetwebsite. Navigeer naar de knop ‘Sign up’, vul je e-mailadres in en kies een sterk wachtwoord. Hierna dien je een aantal persoonlijke gegevens in te vullen. Het gaat dan om het land waarin je woont, je volledige naam en je telefoonnummer. Wanneer je dit hebt ingevuld, zal je een mail ontvangen waarin je je registratie dient te bevestigen. Klik op de link in de mail nadat je hebt geverifieerd dat de mail ook daadwerkelijk van HitBTC afkomstig is. Je hebt nu een actief account waarmee je kunt traden. Verdere instellingen omtrent twee-factor-authenticatie en identiteitsverificatie, vind je na het inloggen terug op het platform.

Voor het eerst geld storten

Het is niet mogelijk om fiatgeld rechtstreeks te storten op jouw HitBTC account. Het is nadrukkelijk wél mogelijk om cryptocurrency tokens te storten. Controleer alvorens het storten altijd of de cryptocurrency die jij wil storten, wel wordt ondersteund. Storten doe je door te navigeren naar ‘Account’ en je wallet adres te gebruiken om de overboeking te realiseren. Je dient de overboeking dus via de wallet waar je tokens opstaan te initiëren.
Let op: het is niet mogelijk om fiatgeld te storten, maar sommige fiatgeld betaalmethodes worden wel ondersteund voor directe aankopen.

Zo koop jij je eerst crypto valuta

Het kopen van crypto valuta via HitBTC doe je met cryptotokens of met fiatgeld. Wil je crypto kopen met behulp van tokens die je reeds in je bezit hebt, navigeer dan naar het ‘Exchange’ scherm om je tokens om te ruilen voor andere. Wanneer je directe aankopen met fiatgeld wil realiseren, navigeer je naar het ‘Buy Crypto’ scherm. Kies voor ‘Buy [token] with a bank card’.

Visa en MasterCard
Wil je gebruikmaken van Visa of MasterCard, kies dan na het invullen van het gewenste bedrag voor de payment provider waarmee jij de transactie wil voldoen. Dit kan bijvoorbeeld Moonpay zijn. Vervolgens kan je kiezen voor Visa/Mastercard. Druk op de blauwe knop ‘Continue’ om de reguliere betaalstappen te doorlopen via de omgeving van de payment provider.

Overboeking
Wil je cryptocurrencies kopen met behulp van een overboeking, vul dan het gewenste bedrag in en kies voor een payment provider. Onder de payment provider dien je vervolgens te kiezen voor het ‘SEPA’ logo. Houd rekening met het minimale stortingsbedrag. Druk op ‘Continue’ en maak het geld over.

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Het verkopen van cryptocurrencies doe je door te navigeren naar ‘Exchange’. Zorg ervoor dat de token die je wil verkopen, is overgezet naar ‘trading’. Kies in het ‘Exchange’ scherm de token die je wil verkopen en bepaal de te verkopen hoeveelheid. Druk op ‘Sell’ om de verkoop te realiseren. Je kan de order terugvinden in je handelshistorie.

Veelgestelde vragen over HitBTC

Kan je bij HitBTC betalen met iDEAL?

Nee, HitBTC ondersteunt geen stortingen of directe aankopen met iDEAL. Wél kan je altijd gebruik maken van een omweg, nu de exchange wel stortingen in cryptogeld ondersteunt. Wat je kan doen, is het kopen van cryptocurrencies via een ander platform dat wel betalingen met iDEAL ondersteunt. Vervolgens kan je de aangekochte tokens overzetten naar de exchange wallet van HitBTC en hiermee betalen.

Welke soorten kooporders ondersteunt HitBTC?

In de basis ondersteunt HitBTC drie soorten orders. Ten eerste wordt de ‘reguliere’ market order ondersteund. Je koopt dan tegen de best mogelijke koers. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de limit order. Je kan dan een maximale prijs voor je aankoop opgeven. Dit kan zekerheid bieden. Tot slot kan je gebruik maken van een scaled order. Jouw order wordt dan in delen uitgevoerd. Dit is relevant, wanneer je handelt met zulke grote bedragen dat je het risico loopt de markt te verstoren.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!