Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Huobi

In deze Huobi review lees je alles over het aanbod, de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak van Huobi. Ook lees je hoe je handelt via Huobi, welke cryptovaluta’s op deze exchange beschikbaar zijn, en alles wat je verder nog moet weten om voor het eerst cryptovaluta’s via deze exchange te kopen.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
0.20
Opgericht sinds
2013
Locatie en taal
Singapore, Engels, Duits, Frans
Betaalmogelijkheden
Bankoverschrijving, Creditcard, SEPA
Aantal currencies
200
Beoordeling exchange
8 / 10

Huobi Review

Huobi is een van de grootste cryptovaluta exchanges. Het platform is sinds 2013 actief en richt zich met name op de Aziatische markt. De hoofdvestiging van Huobi zit dan ook in Singapore. Huobi staat bekend om zijn hoge handelsvolume en grote aanbod van valuta’s. In totaal biedt het platform een kleine 200 cryptovaluta’s en altcoins aan. De exchange heeft ook een eigen token: de Huobi token (HT). Het gebruik van deze coin op het platform geeft recht op allerlei voordelen en kortingen.

De complete beoordeling

Door Olaf, Crypto expert Laatst getest 07-08-22
Betrouwbaarheid
8/10

Als een van de grootste exchanges heeft Huobi de reputatie mee. De gebruiker wordt een smetteloze ervaring geboden die geen enkele reden geeft om de twijfelen aan de goede intenties van de mensen achter de exchange.

Veiligheid
8/10

Als het op veiligheid aankomt, scoort Huobi een ruime voldoende. Het platform heeft veel geïnvesteerd in de eigen veiligheid en dat blijkt, al zijn er verbeteringen mogelijk in de opties voor gebruikers om hun eigen account te beveiligen.

Aanbod Valuta's
8/10

Met een kleine 200 aangeboden cryptovaluta’s behoort Huobi tot de grotere spelers. Daarbij ligt de focus met name op coins uit Azië.

Betaalmogelijkheden
8/10

Bij Huobi kun je enkele tientallen cryptovaluta’s direct met reguliere valuta’s kopen. Dat kan onder meer met creditcard en SEPA.

Gebruikersgemak
7/10

Eigenlijk valt er ook op dit vlak weinig aan te merken op deze exchange. Minpuntje is wel dat het grote aantal domeinen waaronder Huobi actief is soms verwarrend is en misbruik in de hand werkt.

Support
9/10

Wie bij Huobi problemen ondervindt of een vraag heeft, kan op meerdere manieren bij de exchange terecht en heeft vaak binnen het uur een reactie. Dat zie je bij maar weinig exchanges.

Prestaties van Huobi

Huobi is een van de meest aansprekende en succesvolle crypto exchanges, die het eigenlijk op geen enkel vlak laat afweten. De beveiliging is smetteloos, net als de gebruikerservaring. Ook qua mogelijkheden mis je als gebruiker eigenlijk niets. Van eenvoudige mogelijkheden om een indrukkwekkende hoeveelheid crypto valuta te kopen en te verkopen tot geavanceerde handelsopties en uitgebreide betalingsmogelijkheden.

Is Huobi betrouwbaar?

In de ogen van de meeste handelaren is Huobi een zeer betrouwbare exchange. Dat komt onder meer doordat Huobi gevestigd is in Singapore, waar de regelgeving met betrekking tot cryptovaluta’s en de handel daarin redelijk expliciet is. In tegenstelling tot sommige andere exchanges opereert Huobi niet in een juridisch vacuüm. Daar staat tegenover dat de exchange er soms van beschuldigd wordt niet hard genoeg op te treden tegen witwaspraktijken. Dit zou Huobi nalaten omdat dit gunstig is voor het handelsvolume. Huobi heeft inderdaad een bijzonder hoog handelsvolume.

Hoe veilig is Huobi?

Huobi biedt jou als gebruiker meerdere manieren om je account te beveiligen. Zo beschik je over tweestapsverificatie, met zowel sms als speciale apps. Tegen inloggen vanuit een onbekende locatie treedt het platform niet op. Er zijn dus geen aanvullende beveiligingsmaatregelen voor wanneer een account vanuit een verdachte locatie of met een onbekend apparaat benaderd wordt. Ook bij de verzending van transacties wordt geen onderscheid gemaakt op basis van de
vertrouwdheid van de ontvanger. Huobi is nooit gehackt, ondanks dat het als doelwit voor hackers aantrekkelijk genoeg is. Al met al lijkt Huobi met name hacks en aanvallen op het platform als geheel zeer serieus te nemen en heeft de exchange hiertegen de nodige voorzorgsmaatregelen genomen.

Welke cryptovaluta’s zijn er bij Huobi?

Hoewel het precieze aantal varieert, zijn er medio 2021 bij Huobi een kleine 200 cryptovaluta’s verhandelbaar. Daarvan kun je er ook een paar handen vol direct aanschaffen in reguliere valuta’s. Voor de beginnende handelaar is Huobi dus een aantrekkelijke exchange. Onder de ongeveer 200 cryptovaluta’s die op deze exchange verhandelbaar zijn, bevinden zich veel Aziatische altcoins en cryptostartups. Voor wie dit een interessante markt vindt en zich op de bloeiende cryptoscene in China of Singapore wil richten, is Huobi de aangewezen exchange. Als frequente handelaar doe je er wel verstandig aan om voor je transacties de Huobi token te gebruiken.

Op welke manieren kan ik betalen?

Qua betalingsmethoden geldt Huobi als een zeer toegankelijke exchange. Meer dan tien cryptovaluta’s zijn direct met reguliere valuta’s te betalen. Ook het aantal reguliere valuta’s dat geaccepteerd wordt, is bijzonder hoog. Ook met je euro’s koop je hier dus eenvoudig Bitcoins, Ethereum en ook iets minder voor de hand liggende cryptovaluta’s. Daarbij heb je (meestal) keuze uit meerdere betalingsopties. Huobi ondersteunt onder andere creditcard en bankoverschrijving. Deze keuzevrijheid maakt Huobi tamelijk uniek.

Is Huobi makkelijk te gebruiken?

De interface van Huobi is op zich vrij duidelijk en biedt jou als gebruiker de informatie die je nodig hebt. Daarbij valt wel op dat niet alle informatie in het Engels beschikbaar is. Huobi is van origine en Chinese website en dat blijkt nog steeds uit sommige teksten. De belangrijkste functies van Huobi zijn echter wel gewoon in het Engels beschikbaar, dus als Nederlandse gebruiker mis je geen belangrijk informatie. Ook transacties uitvoeren en andere belangrijke handelingen gaan op duidelijke en gebruiksvriendelijke wijze. Alles wat je verwacht van een goede exchange zit er wel in.

Hoe is de support bij Huobi?

De exchange heeft een heel behoorlijk ondersteuningsteam dat bereikbaar is via telefoon, e-mail, ticket en sociale media. Het personeel is erg beleefd en doet een serieuze inspanning om je probleem op te lossen. Doorgaans is de responstijd twee tot drie uur, maar reacties binnen het uur zijn zeker geen uitzondering. Daarmee onderscheidt Huobi zich positief van veel andere exchanges, waar klantenservice minder prioriteit lijkt te hebben. Huobi zet graag een stap extra om een zo prettig mogelijke gebruikservaring te verzorgen.

Highlights uit de beoordeling

Pluspunten

  • Goede gebruiksinterface die weinig te wensen overlaat.
  • Uitgebreide betaalmogelijkheden, ook met reguliere valuta's.
  • Excellente ondersteuning bij vragen en problemen

Minpunten

  • Niet alle informatie is in het Engels beschikbaar.
Olaf Crypto expert

Wat bedragen de fees bij Huobi?

Huobi is behoorlijk concurrerend als het gaat om handelskosten en dat is vooral te danken aan de beslissing om op de exchange gebruik te laten maken van een eigen token, zoals dat ook het geval is bij onder meer KuCoin, Binance en Bibox. Wie de Huobi token niet gebruikt, betaalt standaard 0,2 procent handelskosten. De Huobi token geeft gebruikers onder meer het recht om mee te beslissen over het platform. Verder kun je met de Huobi token de handelskosten over je transacties halveren. Zorg dat je de token bezit en stel in je configuratiepaneel in dat je deze wilt gebruiken.

Huobi Fees

Huobi wallet

Via de officiële website van Huobi download je eenvoudig de Huobi wallet voor zowel Android als iOS. Huobi stelt dat deze (mobiele) wallet tot de veiligste en meest gebruiksvriendelijke behoort. Vaststaat dat je in de Huobi wallet diverse soorten cryptovaluta’s bewaart, waaronder de acht meest verhandelde. De meeste handelingen, zoals transacties verrichten en switchen tussen valuta’s, zijn zeer intuïtief en verlopen in slechts enkele stappen.

Gebruikers van de Huobi wallet hebben volledige controle over hun eigen privésleutels en dus over hun valuta’s. Er zijn geen derde partijen betrokken bij het beheer van de privésleutels. Gebruikers kunnen privésleutels exporteren en de beveiliging van hun valuta’s beheren. Ze kunnen ook de naam van de portemonnee wijzigen, de portemonnee verbergen en andere voorkeuren instellen.

Huobi Wallet

De app van Huobi

Huobi biedt een app voor zowel mobiel (Android en iOS) als desktop (Windows en macOS) aan. Ook deze app stelt niet teleur. Zeker voor wie nooit verder dan één klik verwijderd wil zijn van de laatste koersen en informatie over de cryptovaluta’s in de eigen portfolio, is de app eigenlijk een must. Zowel op mobiel als op dekstop ziet de app er mooi uit en is hij bovenal gebruiksvriendelijk. Dat ook hier (nog) niet alles in het Engels is, hindert bijna niet. Het is goed voor te stellen dat frequente traders de browserversie van Huobi links laten liggen en uitsluitend nog met de app werken.

Huobi app

Conclusie

Door Olaf, Crypto expert Laatst getest 07-08-22

Wie van cryptovaluta’s houdt, houdt van Huobi. Over de hele linie scoort deze exchange gewoon zeer goed. Bovendien biedt Huobi alles wat cryptovaluta’s zo leuk en vooral revolutionair maakt. Volop mogelijkheden om in uiteenlopende cryptovaluta’s te handelen, geavanceerde handelsopties om een stapje extra te zetten en ook een boeiend inkijkje in de bloeiende Aziatische scene van crypto- en blockchainondernemers. Maar Huobi is zeker niet alleen bedoeld voor ervaren traders die alle ins en outs kennen. Met de ruime betalingsmogelijkheden en de gebruiksvriendelijke interface is Huobi net zo goed een prettige instap voor de minder ervaren crypto-enthousiasteling.

Betrouwbaarheid
8/10
Veiligheid
8/10
Aanbod Valuta's
8/10
Betaalmogelijkheden
8/10
Gebruikersgemak
7/10
Support
9/10

Pluspunten

  • Goede gebruiksinterface die weinig te wensen overlaat.
  • Uitgebreide betaalmogelijkheden, ook met reguliere valuta's.
  • Excellente ondersteuning bij vragen en problemen

Minpunten

  • Niet alle informatie is in het Engels beschikbaar.

De beste beoordelingen voor jou

Onafhankelijke testresultaten

Onze experts bekijken en testen exchanges met een onafhankelijke blik om zo de beste reviews samen te kunnen stellen.

Onze experts

Vermijd onbetrouwbare exchanges

Testresultaten zijn opgesteld en beoordeeld door crypto experts. Dus vermijd de betrouwbare exchanges, dankzij de reviews.

Alle Exchanges

Professionele onderzoeken

Elke exchanges ondergaat dezelfde beoordeling op diverse punten. Zo wordt er een eerlijk waardeoordeel geveild over de exchanges.

Over ons

Veel gestelde vragen

De eenvoudigste manier om je transactiekosten laag te houden, is door voor transacties op de exchange de Huobi token te gebruiken. Daarmee halveer je de transactiekosten. Daarnaast zijn er (betaalde) lidmaatschappen van de exchange waarmee je de transactiekosten met uiteindelijk zo’n 65 procent kunt verlagen. Dit is echter vooral interessant voor zeer frequente traders die dus ook veel handelskosten betalen. Minder frequente traders kunnen de handelskosten het beste op de koop toe nemen.

 

Het belangrijkste wat je als (beginnend) cryptohandelaar moet weten is of de exchange waar je cryptovaluta’s koopt veilig is. Dat wil zeggen: of er geen criminelen achter schuilgaan. Dat is bij Huobi zeker niet het geval. Het is een gevestigde exchange met een goede reputatie bij talloze handelaren. Ook de beveiliging van je account en de cryptovaluta’s daarin is zo goed als je van een online account kunt verwachten. Wat niet wil zeggen dat dit de veiligste manier is om je cryptovaluta’s te bewaren. Als je geen frequente trader bent, bijvoorbeeld omdat je speculeert op een waardestijging op wat langere termijn, dan bewaar je jouw cryptovaluta’s het beste in een fysieke wallet.

Hoe handel je bij Huobi?

Handelen in crypto word je bij Huobi beslist niet moeilijk gemaakt. Nog voordat je inlogt, krijg je al een scherm te zien waar je eenvoudig de cryptovaluta van je voorkeur koopt. Je hoeft alleen maar waarden in te vullen en betalingsmogelijkheden te kiezen. Natuurlijk heb je een account nodig om de transactie af te ronden, maar het is een prima voorbeeld van hoe Huobi zaken beslist niet moeilijker maakt dan nodig.

 

1

Account aanmaken bij Huobi

Zoals je zou verwachten, is het bij Huobi eenvoudig om een account te openen. Het enige waar je in het begin speciaal op let, is welke versie van Huobi je nodig hebt. Dat wordt bepaald door het land waarin je woont. Voor de meesten zal het antwoord Huobi’s internationale site zijn. Dat geldt ook voor Nederlandse en Belgische gebruikers. Welke site je ook kiest, controleer altijd goed of het webadres correct is, net als je dat bij je bank doet.

2

Voor het eerst geld storten

Om geld bij Huobi te storten, registreer je je met een account. Via een account kun je cryptovaluta’s kopen, ook als je er nog geen bezit. In dit geval gebruik je reguliere valuta’s om cryptovaluta’s te kopen. Huobi ondersteunt daarbij diverse betaalmethoden.

3

iDEAL

Huobi ondersteunt geen iDEAL. Wel vormt een bankoverschrijving een prima alternatief om te betalen met euro’s, als je niet met een creditcard kunt of wilt betalen.

4

Creditcard

Alle cryptovaluta’s die je bij Huobi kunt kopen met reguliere valuta’s, kunnen met creditcard worden betaald. Op de exchange is na cryptovaluta’s een creditcard het meest gangbare betaalmiddel. Ook creditcards met euro’s worden volop geaccepteerd.

5

Bankoverschrijving

Huobi ondersteunt betaling door middel van bankoverschrijving. Koop je voor het eerst cryptovaluta’s en kan of wil je geen creditcard gebruiken? Dan is dit het voor de hand liggende alternatief.

Kopen en verkopen van crypto bij Huobi

1

Zo koop jij je eerste cryptovaluta

Bij Huobi koop je vrij eenvoudig je eerste cryptovaluta. Ga naar de officiële website van Huobi en registreer je daar met een account. Je kunt ook direct aangeven welke cryptovaluta je wilt kopen en met welke valuta je daarvoor wilt betalen. Ook dan word je doorgeleid naar het registratiescherm, voordat je de transactie kunt afronden. In principe hoef je alleen een (werkend) e-mailadres of telefoonnummer op te geven om een account aan te maken en zo je eerste cryptovaluta te kopen.

2

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Cryptovaluta’s verkopen is net zo eenvoudig als ze kopen. Misschien nog wel eenvoudiger, aangezien je je voor verkoop niet meer hoeft te registreren. Met dezelfde handige tool waarmee je bij Huobi cryptovaluta’s koopt, verkoop je deze ook weer voor een valuta naar keuze.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!