Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

IQoption

Betaalmogelijkheden
Aantal currencies
1
Beoordeling exchange
6 / 10

IQoption review

Van oorsprong is IQOption een broker die is begonnen als een online handelsplatform in binaire opties als Forex, CFD’s, ETF’s en cryptomunten. Het is opgericht in 2014 en heeft sindsdien het aanbod behoorlijk aangepast aan de ontwikkelingen van de tijdgeest.

Door voortdurend hun aanbod te vernieuwen en ook het platform te moderniseren, blijft het een online exchange waar voortdurend investeerders naar toe trekken.

Plus- en minpunten

Pluspunten:

+ Professionele support aanwezig in het Engels
+ Heldere en overzichtelijke website en account
+ Bekende cryptomunten in het assortiment

Minpunten:

Account niet in het Nederlands beschikbaar
Geen Nederlands sprekende support

Betrouwbaarheid

Het handelsplatform IQOption is weliswaar van Russische oorsprong, maar het is eigendom van IQOption Europe Limited. Het hoofdkantoor heeft een adres in Cyprus en beschikt tevens over een registratienummer. Het adres en registratienummer staan vermeld op de website. Het bedrijf valt onder de Europese wetgeving die is opgesteld ter bescherming van de Europese consumenten.

Verder vallen ze onder het financieel toezicht van de CySEC en daarmee kan IQOption volledig legitiem en betrouwbaar worden beschouwd. Verder oogt de website ook zeer professioneel en inzichtelijk. De koersen en de trends van de cryptomunten zijn direct te lezen, zodat investeerder weten waar zij in investeren en wat de verwachtingen zijn.

Gebruiksgemak

Over het gebruik zijn niets meer dan lovende woorden. Net als de website is ook het gebruik van account prettig om mee te werken. Met de koppeling met Facebook en Google heeft IQOption een bijzondere samenwerking met de sociale media. Je kan ook een account aanmaken bij IQOption zelf, hiervoor geef je jouw voor- en achternaam, e-mailadres en wachtwoord op. Vervolgens heb jij een gratis account waarmee jij kan handelen in de cryptomunten.

Het is zelfs mogelijk jouw pagina geheel in te richten volgens jouw eigen wensen. Door middel van jouw account blijf jij tevens op de hoogte van signalen en trendwijzigingen. Een nadeel is dat het account niet in de Nederlandse taal beschikbaar is, al weten veel investeerders zich aardig met het Engels te redden.

Valuta aanbod

Het aanbod aan cryptomunten bestaat bij IQOption uit de bekende en populaire munten die op de markt zijn:

+ Bitcoin
+ Ethereum
+ Ripple
+ Bitcoin Cash

Iedere valuta heeft een eigen tab met daarin de grafiek, de koers en de trends.Voor de trends geven ze een verwachting weer van 5 jaar, 1 jaar, YTD (Year to date) en per maand.

Support

IQOption is duidelijk gericht op een grote doelgroep en wilt zoveel mogelijk investeerders naar zich toe trekken. Zij willen de handel in digitale opties zoveel mogelijk beschikbaar maken. Door tutorials aan te bieden, geven ze beginners een ingang om zich te verdiepen in de mogelijkheden bij IQOption.

Op de pagina ‘Help’ kom je onder verschillende categorieën diverse vragentegen die leven omtrent het handelsplatform van IQOption. Onder ‘Contact Us’staan de telefoonnummers die je kan bellen als je graag de support telefonisch wilt spreken.

De support bestaat uit een professioneel team van analisten en persoonlijk managers. Je vraag kan je tevens per e-mail sturen of via het online formulier.

Betalingsmethoden

Gezien het internationale platform bieden ze voornamelijk betaalmethoden die internationaal geaccepteerd worden:

+ Maestro
+ Creditcard (Visa of Mastercard)
+ WebMoney
+ Skrill
+ Neteller

Identiteitsverificatie

Het handelsplatform is niet toegankelijk zonder een uitgebreide verificatie te ondergaan voor jouw e-mail, telefoonnummer en legitimatie. De verificatie bestaat uit de volgende stappen:

+ Bevestiging van het e-mailadres
+ Bevestiging van het telefoonnummer (deze mag eventueel overgeslagen worden)
+ Uploaden van foto en documenten waaronder een kopie van een identiteitsbewijs.
+ Afgeven van een bewijs van jouw adres + Uploaden van de foto van jouw bankpas

Als je beschikt over een e-wallet, dan hoef je alleen een kopie van je legitimatie en bewijs van adres in te leveren.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!