Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Kraken review

Details
Handelsvergoeding
0.26
Betaalmogelijkheden
ApplePay, Creditcard
Aantal currencies
19
Beoordeling exchange
7.7 / 10

Kraken review

Het overweldigende aanbod aan cryptocurrency exchanges kan zorgen voor de nodige keuzestress. Er zijn tegenwoordig gewoon erg veel exchanges die allemaal goed lijken te zijn. De vraag is echter: welke past het beste bij jou? Om je een handje te helpen bij je zoektocht naar een geschikte exchange, zal in onderstaande review de exchange Kraken worden behandeld. Er komt onder andere aan bod hoeveel kosten er worden berekend, hoe het zit met de gebruiksvriendelijkheid en of de exchange eigenlijk wel betrouwbaar is. Ook leggen we uit hoe je op Kraken geld kan storten.

Tip: Liever een betrouwbare Nederlandse exchange? Kijk dan eens naar Bitvavo, het goedkoopste en veiligste platform om crypto te handelen in Nederland. Bitvavo is goedkoper dan Kraken en je kunt er eenvoudig met iDeal storten.

Kraken

Over Kraken

Kraken exchange is een Amerikaanse cryptocurrency exchange. Het werd in 2011 opgericht door de cryptofanaat Jesse Powell. Hij zag met zijn eigen ogen hoe de exchange Mt. Gox omging met het geld van gebruikers: niet erg goed. Powell dacht dat het beter kon en richtte Kraken op. Dit zou een veilige en goed georganiseerde exchange moeten zijn voor iedereen met interesse in cryptovaluta. Tegenwoordig behoort Kraken tot de grootste namen in de industrie. Wereldwijd vertrouwen miljoenen gebruikers dagelijks op het platform.

De complete beoordeling

– Betrouwbaarheid: 8. Kraken is een eerlijke en betrouwbare partij

– Veiligheid: 9. Het platform is buitengewoon goed beveiligd, waardoor hacken praktisch onmogelijk is.

– Aanbod valuta’s: 8. Met ruim 100 cryptocurrencies is het aanbod ruim, maar niet immens.

– Betaalmogelijkheden: 7. Betalen kan bijvoorbeeld met een overboeking, maar iDEAL behoort niet tot de mogelijkheden.

– Gebruikersgemak: 7. Het platform is gebruiksvriendelijk, maar minder dan andere exchanges die daar echt op hebben gefocust.

– Support: 7. 24/7 Support via live chat en mailen behoren tot de mogelijkheden.

Prestaties van Kraken

Het team achter Kraken exchange zet zich actief in om het platform continu te innoveren. Inmiddels weet Kraken goed te concurreren met verschillende grote cryptocurrency exchanges. Dit komt onder meer omdat Kraken betalingen in fiatgeld accepteert. Daarnaast heeft deze exchange de expliciete focus liggen op maximale veiligheid. Dit trekt beleggers aan nu het waarborgen van de veiligheid één van de grootste uitdagingen uit de crypto-industrie is.

Is Kraken betrouwbaar?

Betrouwbaarheid kun je op verschillende manieren interpreteren. Als het gaat om het team van Kraken, kan worden gesteld dat het wel goed zit met die betrouwbaarheid. Kraken is nog nooit betrokken geweest bij schandalen en de exchange lijkt dan ook zeker geen frauduleuze intenties te hebben. Los van de betrouwbaarheid van het team, is de betrouwbaarheid van het platform ook relevant. In 2017 ondervond het platform van Kraken wat problemen door de grote toestroom aan nieuwe gebruikers en een aantal hackpogingen. Dit heeft ertoe geleid dat het platform uiteindelijk voor een week werd gesloten. Inmiddels heeft Kraken de nodige verbeteringen doorgevoerd, die ervoor zouden moeten zorgen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren. Wel kun je stellen dat dit ‘incident’ een klein deukje heeft achtergelaten in de betrouwbaarheid van het platform.

Hoe veilig is Kraken?

Kraken exchange is één van de meest veilige exchanges van het moment. Dit heeft te maken met de integratie van een aantal veiligheidsmaatregelen. Deze maatregelen lijken te werken, aangezien hackers er nog nooit in zijn geslaagd om binnen te dringen in het platform. Maar om welke maatregelen gaat het dan? In eerste instantie gaat het om tweefactorverificatie. Dit is een krachtige manier om inlogpogingen te verifiëren. Kraken werkt hiervoor met externe apps, zoals YubiKey en Google Authenticator. Daarnaast slaat Kraken 95% van het geld van gebruikers offline op. Dit heeft als voordeel dat hackers hier niet bij kunnen. Kraken heeft een aparte afdeling die zich continu bezighoudt met het waarborgen van de veiligheid van het platform. Daarnaast wordt het de gebruikers aangeraden om zelf maatregelen te nemen. Kies bijvoorbeeld een sterk wachtwoord en verander dit regelmatig. Ook is het onverstandig om geld ongebruikt op je account te laten staan.

Welke crypto valuta’s zijn er bij Kraken?

Via het platform van Kraken kun je in ongeveer 100 cryptomunten handelen. Het aanbod is dus zeer ruim. In vergelijking met sommige andere exchanges is het echter relatief beperkt. Zo biedt Binance bijvoorbeeld meer dan 300 cryptocurrencies aan. Een minder gigantisch aanbod zorgt echter wel voor meer overzicht. Praktisch alle denkbare en relevante cryptocurrencies zijn in het aanbod van Kraken opgenomen. Het gaat dan niet alleen om bekende namen als Bitcoin, Cardano en Ripple, maar ook om bijvoorbeeld Serum, Storj, The Graph en Tron. Voor de meeste beleggers zal dit aanbod toereikend genoeg zijn.

Op welke manieren kan ik betalen?

Het doen van betalingen en het storten van geld op het Kraken handelsplatform kan middels een SEPA bankoverschrijving. Je betaalt dus met je bankpas of creditcard (VISA/MasterCard). Betalingen met bijvoorbeeld iDEAL of Paypal behoren niet tot de mogelijkheden. Je kan dus niet helemaal betalen zoals je dat in Nederland gewend bent. Dit zal voor veel mensen als een flink nadeel worden ervaren, helemaal nu concurrerende exchanges wél betalingen met iDEAL accepteren. Bankoverschrijvingen zijn echter vrij gemakkelijk te verrichten. Je kan veel (bank)gegevens alvast invullen op je account, zodat het doen van een overboeking met een paar muisklikken gedaan is.

Is Kraken makkelijk te gebruiken?

Kraken is een gebruiksvriendelijke exchange. Het platform kent een logische indeling en het werkt precies zoals je het verwacht. Wel dient er een kleine nuance te worden gemaakt. Kraken is meer dan slechts een exchange. Het is ook een broker voor termijncontracten, zogeheten futures. Omdat Kraken dus verschillende beleggingsinstrumenten aanbiedt, zal het platform iets minder rechttoe rechtaan zijn. De interface van Kraken is minder minimalistisch dan die van andere exchanges. Het platform ziet er vrij zakelijk uit. Uiteraard valt hier goed aan te wennen.

Hoe is de support bij Kraken?

Kraken biedt 24/7 support aan via de live chat. Daarnaast is het mogelijk om via de mail contact op te nemen. Maak je liever gebruik van de telefoon? Dan kun je Kraken ook opbellen. Houd wel rekening met het feit dat telefonisch niet alle problemen op te lossen zijn. Je kan bijvoorbeeld niet bellen voor problemen omtrent inloggen en verificatie. Al met al biedt Kraken genoeg contactmogelijkheden aan. Wel valt de klantenservice soms tegen. Zo koppelen gebruikers vaak terug dat de service minder snel was dan gehoopt. Dat je de live chat 24 uur per dag kan gebruiken, betekent bijvoorbeeld niet automatisch dat je direct antwoord krijgt. Uiteraard zal het een en ander afhangen van de drukte op het platform. In rustige periodes zal de kwaliteit van de klantenservice niet lager liggen dan die van andere exchanges.

Kraken ervaringen van gebruikers

Kraken, als een van de grotere crypto exchanges, biedt een scala aan diensten die door veel gebruikers worden gewaardeerd, zoals gebruiksgemak, snelle transacties, en een breed scala aan beschikbare cryptocurrencies. Hoewel er enkele negatieve ervaringen zijn, vooral met betrekking tot klantenservice en technische problemen, lijkt het overgrote deel van de gebruikers tevreden te zijn met hun ervaring op Kraken. Deze positieve aspecten, gecombineerd met de betrouwbaarheid en diversiteit van het platform, maken Kraken een aantrekkelijke optie voor veel gebruikers in de dynamische wereld van crypto handelen.

trustpilot

Highlights uit de beoordeling
  • Betrouwbare crypto exchange sinds 2011
  • Zeer veilig
  • Lage handelskosten
  • Geen betalingen met iDeal mogelijk
  • Support soms matig

Wat bedragen de fees bij Kraken?

Als het gaat om handelskosten, is Kraken één van de goedkoopste crypto exchanges ter wereld. Je betaalt maximaal 0,26% aan transactiekosten. Wanneer je crypto koopt, betaal je in de meeste gevallen 0,16% aan fees. Hoe groter het bedrag waarmee je handelt, hoe minder transactiekosten je hoeft te betalen. Koop je bijvoorbeeld meer dan $10.000.000 aan cryptocurrencies op Kraken, dan betaal je 0% transactiekosten. De gemiddelde gebruiker zal ongeveer uitkomen tussen de 0,10% en de 0,26% aan kosten. Hoeveel je in jouw geval precies moet betalen, vind je steeds duidelijk uitgelegd op de website van Kraken. Feit blijft in ieder geval dat Kraken erg concurrerende handelskosten hanteert.

Kraken Fees

Kraken wallet

Kraken exchange beschikt over een ingebouwde wallet. Tokens die je aanschaft via het platform van Kraken, worden hier automatisch in geplaatst. Er wordt dan ook wel gesproken van een exchange wallet. Deze exchange wallet van Kraken kwalificeert zich als één van de veiligste wallets van het moment. Dat heeft voor een groot deel te maken met de eerdergenoemde veiligheidsmaatregelen die zijn ingebouwd in het platform. 95% van het geld van gebruikers wordt opgeslagen in cold wallets. Dat houdt in dat Kraken jouw geld offline opslaat. Deze offline apparaten worden 24/7 bewaakt door beveiligers en camera’s. Het inzien van je wallet kan gewoon online: via het internetplatform, maar ook via de app van Kraken. Deze app zorgt ervoor dat je altijd inzicht hebt in je wallet, ook als je even niet thuis bent.

Kraken Wallet

De app van Kraken

Kraken beschikt over een mobiele applicatie die in de iOS App Store en de Google Play Store te downloaden is. Deze app wordt geregeld vernieuwd en dat valt goed te zien. De app ziet er namelijk gelikt uit. Sterker nog: het is een van de meest prettig werkende exchange apps van het moment. Wanneer je de app voor het eerst opent, lijkt het door de professionele en inspirerende animaties net of je terecht komt in een spelletje. De app is erg overzichtelijk en voorziet je van alle nodige opties. Onderin het scherm vind je een navigatiebalk. Via deze balk kan je verschillende schermen bereiken. Standaard kom je terecht op het homescherm. Hier vind je een overzicht van de meest relevante cryptocurrencies van het moment. Wil je cryptocurrencies kopen, dan ga je naar het middelste symbooltje in de navigatiebalk. Hier vind je ook je wallet. Via het rechter symbooltje ga je naar je profiel. Hier kun je de nodige instellingen aanpassen.

Kraken app

Conclusie

Kraken behoort op verschillende vlakken met recht tot de marktleiders in cryptoland. Als het gaat om factoren als betrouwbaarheid en veiligheid, lijkt deze exchange zijn zaken goed op orde te hebben. Bij Kraken weet je zeker dat het team zich maximaal inzet om de veiligheid van jouw geld en tokens te garanderen. Daarnaast beschikt Kraken over een prachtige en inspirerende app die het handelen in cryptocurrencies nog nét iets gemakkelijker maakt. Kraken scoort echter minder goed als het gaat om betaalmethodes, doordat bijvoorbeeld iDEAL niet tot de mogelijkheden behoort. Zou Kraken betalingen met iDEAL in de toekomst mogelijk maken, dan zou het per direct behoren tot één van de meest aantrekkelijke exchanges voor Nederlandse gebruikers. Dit heeft ook te maken met de zeer lage kosten die deze exchange hanteert.

Hoe handel je bij Kraken?

Het team achter de Kraken crypto exchange doet zijn best om verschillende handelingen binnen het platform van Kraken zo gemakkelijk mogelijk te maken. Voordat je daadwerkelijk over kunt gaan op het aanschaffen van cryptocurrencies, moet je eerst in het bezit zijn van een Kraken account en dien je geld te storten.

Account aanmaken bij Kraken

Wil je een account aanmaken bij Kraken? Navigeer dan op de website of in de app naar ‘Create account’. Je zal eerst je e-mailadres en een gebruikersnaam moeten kiezen. Houd rekening met het feit dat je je gebruikersnaam achteraf niet meer kan aanpassen. Na het doorlopen van het eerste registratieformulier, ontvang je een mail ter bevestiging van je aanmelding. Vul de code uit de mail in op Kraken. Vervolgens klik je op ‘Activate Account’ om de aanmelding af te ronden. Houd rekening met het feit dat dit slechts het aanmaken van een account is. Na het aanmaken dien je nog je identiteit te verifiëren met behulp van een identiteitsbewijs. Kraken is niet anoniem te gebruiken.

Voor het eerst geld storten op Kraken

Wanneer je voor het eerst geld wil storten op je Kraken account, moet je rekening houden met het feit dat de transactie zal worden gecontroleerd. Dit kan tot 72 uur duren. Om geld te storten op Kraken dien je te navigeren naar het ‘Funding’-tabblad. Kies in welke valuta je geld wil storten en gebruik hiervoor eventueel de zoekfunctie. De euro wordt ondersteund. Kies vervolgens je betaalmethode waarmee je geld wil storten op Kraken.

Geld storten Kraken middels SEPA Bankoverschrijving
Geld storten op Kraken doe je door middel van een SEPA bankoverschrijving. Vink deze optie aan naast ‘Deposit Method’. Het is nu zaak om de stappen te volgen. Je dient het geld te storten naar de gegevens die in beeld verschijnen. De verwerking van de storting kan wat tijd in beslag nemen.

Zo koop jij je eerste crypto valuta

Wil je crypto valuta kopen via het platform van Kraken? Navigeer dan op het homescherm naar de cryptocurrency die je wil kopen. Druk hierop en volg de stappen. Het is ook mogelijk om te handelen via het speciaal hiervoor ingerichte ‘Trade’-scherm. Dit kun je bereiken via de navigatiebalk bovenin het scherm. Kies welke valuta je met elkaar wil ruilen en kies de hoeveelheid. Je kan betalen met je saldo, maar ook een directe betaling verrichten. Afhankelijk van het gekozen ordertype kan het even duren tot je order wordt uitgevoerd.

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Het verkopen van cryptomunten op Kraken gaat precies hetzelfde als wanneer je cryptovaluta wil kopen. Navigeer via de navigatiebalk naar ‘Trade’ en kies welke valuta je met elkaar wil uitwisselen. Daarna bepaal je de hoeveelheid en volg je de aangegeven stappen om de verkoop te realiseren.

Veelgestelde vragen over Kraken

Hoe betrouwbaar is Kraken?

Kraken, als een van de oudste en meest gevestigde crypto exchanges, wordt door miljoenen gebruikers vertrouwd en staat bekend om zijn transparantie in kraken fees en beveiligingsmaatregelen, waardoor het voor de meeste beleggers een betrouwbare keuze is in de gehele crypto branche.

Is Kraken exchange legaal in Nederland?

Kraken is een legale crypto exchange die in Nederland en vele andere landen actief is, waarbij het gebruikers toestaat om verschillende cryptocurrencies, waaronder populaire crypto valuta’s zoals Bitcoin Cash en Stellar Lumens, te verhandelen en te beheren.

Is Kraken een wallet?

Naast het aanbieden van handelsmogelijkheden op Kraken Pro, biedt Kraken ook wallet-functies aan waar gebruikers verschillende coins kunnen opslaan en beheren, zonder wallet instelkosten, waardoor het een handige optie is voor zowel het kopen van crypto als het beheren van een gekoppelde bankrekening.

Gaat Kraken iDEAL ondersteunen?

Op het moment ondersteunt Kraken geen betalingen met iDEAL. Of hier in de toekomst verandering in komt, is onbekend. Wanneer Kraken zijn kansen op de Nederlandse markt wil verbeteren, zou het aanbieden van betalingen met iDEAL een logische eerste stap zijn.

Is Kraken geschikt voor beginners?

Ja, Kraken is een prima exchange voor beginnende gebruikers. Dit heeft te maken met het overzichtelijke aanbod en het goed functionerende platform. In vergelijking tot andere cryptocurrency exchanges, zit Kraken wel aan de complexere kant. Je raakt er echter snel aan gewend en dan profiteer je juist van de extra mogelijkheden.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!