Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

KuCoin

Details
Handelsvergoeding
0.1
Betaalmogelijkheden
Aantal currencies
15
Beoordeling exchange
8 / 10

KuCoin review

Het behoeft amper uitleg dat cryptocurrencies aan de orde van de dag zijn. Wanneer je hebt besloten om deze digitale valuta aan te schaffen, zal je dit moeten doen bij een exchange. Dit is een – digitale – plek waar kopers en verkopers van cryptocurrencies elkaar treffen. Tegenwoordig zijn er héél veel exchanges; maar welke exchange moet je kiezen? In onderstaande review zal de bekende exchange KuCoin worden behandeld. Aan het einde van deze review weet je hopelijk of KuCoin wat voor je is.

Over KuCoin

KuCoin is een cryptocurrency exchange die is opgericht door Michael Gan en Eric Don: twee ervaren ondernemers. Het platform zou veel gebruiksgemak moeten bieden en daarmee aantrekkelijk moeten zijn voor vele gebruikers wereldwijd. Aantrekkelijk bleek het zeker. Sinds de lancering in 2017 kent het platform nog altijd groeiende gebruikersaantallen. Vandaag de dag mag KuCoin zich scharen onder de middelgrote namen. Het wordt gezien als een gerenommeerde one-stop-shop voor iedereen die interesse heeft in het aankopen van cryptocurrencies.

De complete beoordeling

– Betrouwbaarheid: 8. KuCoin is een betrouwbare exchange die nooit betrokken is geweest bij verwijtbare schandalen.

– Veiligheid: 9. De veiligheidsmaatregelen van KuCoin liggen praktisch op het niveau van grote banken.

– Aanbod valuta’s: 10.  Het aanbod op KuCoin is als uiterst ruim te bestempelen. Je zal er praktisch al je favoriete digitale valuta terugvinden.

– Betaalmogelijkheden: 6. Betalen op KuCoin kan met verschillende betaalmethodes. iDEAL behoort helaas niet tot de mogelijkheden.

– Gebruikersgemak: 7. Het platform is makkelijk te gebruiken, maar werkt niet zo gemakkelijk als sommige andere easy-to-use exchanges.

– Support: 8. Bij vragen of problemen kun je 24/7 contact opnemen met de klantenservicemedewerkers van Kucoin.

Prestaties van KuCoin

Sinds de lancering van KuCoin is het team achter deze exchange voortdurend betrokken bij het tot stand brengen van innovaties. Het platform krijgt dan ook steeds meer mogelijkheden en het geheel functioneert ook steeds beter. Op verschillende aspecten weet KuCoin goed te concurreren met de grote jongens. Het is dan ook niet ondenkbaar dat KuCoin in de toekomst gaat behoren tot het rijtje met de serieus grote exchanges.

Is KuCoin betrouwbaar?

Over het algemeen geeft KuCoin weinig reden om te twijfelen aan diens betrouwbaarheid. Feit is nou eenmaal dat het inmiddels al een tijdje bestaat en dat er nog geen frauduleuze zaken aan het licht zijn gekomen. Zou KuCoin wél frauduleus bezig zijn of in de kern onbetrouwbaar zijn geweest, dan was dit inmiddels al lang bekend geweest. Het team achter deze exchange lijkt te staan voor transparantie. Het is volledig duidelijk wie tot het team behoort en waar nodig wordt er verantwoordelijkheid genomen. Uit verschillende klantenervaringen blijkt daarnaast dat er weinig twijfels bestaan omtrent de betrouwbaarheid van deze exchange. Kortom: alles lijkt erop te wijzen dat KuCoin een betrouwbare exchange is.

Hoe veilig is KuCoin?

Het feit dat KuCoin een cryptocurrency exchange is, brengt automatisch met zich mee dat je nooit 100% verzekerd bent van de veiligheid van je tokens en geld. KuCoin werkt met een centrale server en deze kan gehackt worden. Dit is echter geen nadeel afkomstig van deze exchange als zodanig, maar dit speelt bij praktisch alle exchanges. Het is aan KuCoin om ervoor te zorgen dat hacken niet aantrekkelijk wordt. Dit verwezenlijken zij door te werken met een complex encryptie protocol dat gegevens van gebruikers beschermd. Daarnaast kent de exchange een aparte afdeling met de focus op veiligheid. Het is wellicht een geruststellende gedachte dat KuCoin nog nooit gehackt is. Verdere veiligheidsmaatregelen heb je zelf in de hand. Maak bijvoorbeeld gebruik van twee-factor-authenticatie en laat je cryptocurrencies niet te lang op het platform staan.

Welke crypto valuta’s zijn er bij KuCoin?

Via het platform van KuCoin is een gigantisch aanbod aan cryptocurrencies te verhandelen. Praktisch alle cryptocurrencies die je je zou kunnen bedenken, worden aangeboden op het platform. Het gaat om meer dan 400 handelsparen. Uiteraard zijn niet letterlijk alle cryptocurrencies opgenomen in het aanbod. Veel nieuwe cryptocurrencies verdwijnen namelijk weer net zo snel als ze gekomen zijn. Wel staat KuCoin bekend als een exchange die relatief snel net gelanceerde cryptocurrencies toelaat. Op KuCoin vind je niet alleen de bekende crypto valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple, maar ook kleinere projecten zoals Chiliz, QuarkChain en Carnomaly. Op de website van de exchange kan je het volledige aanbod inzien, ook zonder in te loggen.

Op welke manieren kan ik betalen?

Betalen op KuCoin kan op verschillende manieren. Het is niet mogelijk om cryptocurrencies op normale wijze aan te kopen met iDEAL. Wel kan je gebruik maken van een creditcard. Zowel Visa als Mastercard kaarten worden geaccepteerd. Uiteraard is het ook mogelijk om te betalen middels een reguliere bankoverschrijving (SEPA). Daarnaast kan je gebruikmaken van mobiele betaalmethodes. Je hebt dan de keuze uit Apple Pay en Google Pay. Deze mobiele betaalmethodes stellen indirect weer een heel aantal aan mogelijkheden open. Zo kan je een reguliere betaalkaart of PayPal aan je mobiele portemonnee toevoegen.

Is KuCoin makkelijk te gebruiken?

Het team achter KuCoin wil een platform aanbieden dat makkelijk in het gebruik is, zodat ook beginners er goed mee uit de voeten kunnen. Wie het platform opent, zal inderdaad terechtkomen in een degelijk platform dat zich makkelijk laat bedienen. Wel dient gezegd te worden dat het gebruiksgemak niet zo hoog ligt als bij sommige andere exchanges die gebruiksgemak hoog in het vaandel hebben staan. Zo is het kopen van cryptocurrencies met een creditcard wel erg gemakkelijk, maar wordt het lastiger op het moment dat je een duidelijke lijst van de aangeboden cryptocurrencies wil inzien. Het platform noemt namelijk vaak de native token (bijvoorbeeld ADA) in plaats van de cryptocurrency als zodanig (bijvoorbeeld Cardano). Dit kan voor beginners wat onhandig zijn. Ben je er echter eenmaal aan gewend, dan is er niets aan de hand.

Hoe is de support bij KuCoin?

Veel gebruikers zijn positief te spreken over de 24/7 support van KuCoin. Als je ergens niet uitkomt of een vraag hebt, kan je op verschillende plekken terecht. Zo kun je beginnen in de KuCoin Help Center en eventueel een antwoord zoeken in de FAQ. Kom je er zelf niet uit, dan kan je gebruik maken van de live chat functie. Deze verbindt je echter wel eerst met een robot genaamd Emilia. Wil je zonder omwegen in contact komen met de klantenservice, dan kan je een ticket indienen. Je dient dan wat gegevens en je vraag in te vullen. Je zal via de mail een antwoord ontvangen. De 24/7 klantenservice reageert in de meeste gevallen snel en adequaat.

Highlights uit de beoordeling
  • Gigantisch aanbod
  • Cryptocurrencies aankopen met fiatgeld
  • Betrouwbare en veilige exchange
  • Geen iDeal ondersteuning

Wat bedragen de fees bij KuCoin?

KuCoin geeft aan het belangrijk te vinden om het handelen in cryptocurrencies zo goedkoop mogelijk te maken. Maar tot in hoeverre weten zij dit te realiseren? Ten eerste zijn stortingen in cryptocurrencies volledig gratis. Veel cryptocurrencies rekenen kosten voor het gebruik van de blockchain; deze kosten komen er uiteraard wel bovenop, maar zijn niet afkomstig van KuCoin. Wanneer je een reguliere trade wil plaatsen, zal je 0,1% aan transactiekosten kwijt zijn. Dit percentage wordt berekend aan de hand van het aankoopbedrag. Hoeveel geld het kost om digitale valuta te verkopen en op te nemen, hangt af van de specifieke cryptocurrency.

Kucoin Fees

KuCoin wallet

KuCoin beschikt over een ingebouwde wallet. Dat wil zeggen dat wanneer je cryptocurrencies aankoopt, deze automatisch in je KuCoin wallet worden geplaatst. Ook is het mogelijk om elders aangekochte digitale valuta over te brengen naar deze wallet. Een dergelijke wallet wordt ook wel een hot wallet of een exchange wallet genoemd. Je tokens zijn dan opgeslagen in de centrale cloud servers van KuCoin en worden ook door deze exchange beheerd. Het prettige aan een exchange wallet is het gebruiksgemak. Je kunt de wallet zowel inzien op de internetwebsite van KuCoin als in de app. Zo heb je altijd inzicht in je wallet, ongeacht hoe laat het is en waar je bent. Dit is prettig, nu het verleden heeft uitgewezen dat de verhoudingen op de cryptomarkt binnen zeer korte periodes drastisch kunnen wijzigen. Je opent je wallet door binnen het platform naar het tabje ‘bezittingen’ te navigeren.

Kucoin wallet

 

De app van KuCoin

Net als veel andere exchanges, beschikt KuCoin over een mobiele app. Deze app is te downloaden via de iOS App Store en via de Google Play Store. Ook is het mogelijk om een app als Android APK te downloaden. Wanneer je de app voor het eerst opent, kom je terecht in een prettig ogend platform. Wel dient gezegd te worden dat de app vrij veel opties kent en daardoor niet bepaald minimalistisch in opzet is. Dit kan je zien als een voordeel of als een nadeel. De app werkt gelukkig erg logisch. Op het home-scherm zie je een overzicht van de cryptocurrencies die op het moment extra goed of bijzonder slecht presteren. Via de navigatiebalk onderin het scherm, kan je verschillende afzonderlijke schermen bereiken. Zo vind je bijvoorbeeld een overzicht van de markt en kan je je wallet inzien. Ook kun je direct handelen via de app.

Kucoin App

Conclusie

KuCoin is een betrouwbare en veilige exchange die met de dag groeit als het gaat om ontwikkelingen en gebruikersaantallen. Deze groei is te verklaren door het feit dat KuCoin een no-nonsense exchange is met de focus op gebruiksgemak en lage kosten. Wel is de exchange nét een slag minder gemakkelijk in het gebruik dan andere exchanges die de focus hebben op gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is het helaas niet mogelijk om met iDEAL te betalen. Desalniettemin is KuCoin zeker het proberen waard. Het aanbod is buitengewoon uitgebreid, de app is erg compleet en de klantenservice staat 24/7 voor je klaar via verschillende wegen. De kans is niet erg groot dat KuCoin je zal tegenvallen.

Hoe handel je bij KuCoin?

KuCoin is een gebruiksvriendelijk platform waarop je ook als beginner aardig je weg moet kunnen vinden. De meeste handelingen zijn dan ook vanzelfsprekend en behoeven weinig uitleg.

Account aanmaken bij KuCoin

Het aanmaken van een KuCoin account kan zowel via de internetwebsite als via de app. Navigeer hiervoor naar de ‘Sign Up’ knop. De registratie begint met het verifiëren van je telefoonnummer of je emailadres. Nadat je dit hebt gedaan, kan je een wachtwoord kiezen. Ga voor een sterk wachtwoord dat lastig te kraken is. In orde? Dan heb je nu toegang tot je account. Je kunt echter nog niet gebruikmaken van alle functionaliteiten van KuCoin. Hiervoor zal je eerst je identiteit moeten verifiëren. Dit doe je door het uploaden van je rijbewijs, ID-kaart of paspoort. Ook dien je een selfie te uploaden. Als laatst moet je nog een aantal verplichte vragen beantwoorden. Onder meer wordt gevraagd waar je je inkomen vandaan haalt en wat je wil bereiken met je KuCoin account.

Voor het eerst geld storten

Het is niet mogelijk om fiatgeld te storten op je KuCoin account. Wel is het mogelijk om stortingen te doen in cryptocurrencies. Zo kun je bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum storten om deze tokens vervolgens te gebruiken om andere cryptocurrencies mee aan te kopen. Het betalen met fiatgeld behoort wel tot de mogelijkheden, maar dit kan alleen, wanneer je direct digitale valuta aanschaft. Je kunt dus niet fiatgeld storten op je account.

Zo koop jij je eerst crypto valuta

Het is mogelijk om bepaalde cryptocurrencies direct aan te kopen met fiatgeld; je slaat de tussenstap van geld storten op je account dan over. Zo hoef je geen fiatgeld in beheer van KuCoin te geven en wordt het platform wat veiliger. Verschillende betaalmethodes behoren tot de mogelijkheden.
Creditcard
Om cryptocurrencies op KuCoin aan te kopen met een creditcard, navigeer je naar ‘Koop Crypto’. Vervolgens geef je aan hoeveel je wil spenderen en kies je voor Visa/Mastercard en een betalingskanaal. Vergeet niet te kiezen welke cryptocurrency je wil kopen. Je zal worden doorgeleid naar de betaalomgeving van de provider om de betaling af te ronden.
Bankoverschrijving
Het is mogelijk om op KuCoin te betalen met een bankoverschrijving. De verwerking hiervan kost relatief gezien iets meer tijd. Navigeer naar ‘Koop Crypto’ en kies voor SEPA. Vul het bedrag in dat je wil spenderen en welke cryptocurrency je ervoor terug wil. Kies een betalingskanaal en volg de stappen.

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Het verkopen van cryptocurrencies binnen het platform van KuCoin is vrij gemakkelijk. Navigeer naar het tabje ‘Markten’ en zoek de cryptocurrency die je wil verkopen op. Druk erop en navigeer naar het ‘verkoop’ tabje. Vul in welke hoeveelheid je wil verkopen en bevestig de order.

Veelgestelde vragen over KuCoin

Is KuCoin geschikt voor ervaren traders?

KuCoin geeft aan de focus te hebben op beginnende traders, maar dat maakt het zeker niet minder geschikt voor traders met ervaring. Zo kan je in de trading-omgeving uitgebreide technische analyses opzetten, waarbij je de nodige indicatoren kunt implementeren. Dit heeft te maken met de integratie van TradingView charts in het platform van KuCoin. Ook ben je niet verplicht om de ingebouwde hot wallet te gebruiken en kan je je tokens dus gewoon overboeken naar je eigen wallet.

Accepteert KuCoin fiatgeld?

Je kunt geen fiatgeld storten op je KuCoin account, maar je kunt het wel gebruiken om directe trades mee te plaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld Bitcoin aankopen met euro’s. Staat jouw favoriete cryptocurrency niet in het aanbod dat geschikt is voor handelingen met fiatgeld? Dan kan je altijd een andere exchange gebruiken om daar de betreffende digitale valuta aan te kopen met fiatgeld. Vervolgens kan je de tokens overboeken naar je KuCoin account. Zo koop je indirect praktisch alle denkbare cryptocurrencies met fiatgeld.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!