Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Latoken

Details
Handelsvergoeding
0.49
Betaalmogelijkheden
Aantal currencies
10
Beoordeling exchange
7.3 / 10

Latoken review

Vandaag de dag bestaan er honderden cryptocurrency exchanges die allemaal hetzelfde doen: ze faciliteren de handel in digitale valuta. Niet elke exchange is echter even goed. Sommige exchanges hebben serieuze problemen op het vlak van veiligheid en betrouwbaarheid, terwijl andere exchanges hier juist goed scoren, maar weer andere nadelen kennen. Het kiezen van een geschikte exchange kan mede hierom lastig zijn, waardoor reviews belangrijk zijn.

Over Latoken

Latoken is een cryptocurrency exchange die werd opgericht in Estland door CEO Valentin Preobrazhensky. Op het platform komen inmiddels meer dan 300.000 geregistreerde gebruikers samen om cryptocurrencies te kopen of verkopen. Dit gebruikersaantal is nog altijd groeiende – ook al zal het nog even duren tot deze exchange tot de echt grote namen gaat behoren. Latoken lijkt de focus met name te hebben liggen op het hanteren van een groot aanbod, terwijl de veiligheid van gebruikers en tokens te allen tijde wordt gewaarborgd.

De complete beoordeling

  • Betrouwbaarheid: 6. Hoewel het platform een betrouwbare indruk wekt, lijken zeer veel reviews het tegendeel aan te tonen.
  • Veiligheid: 8. Wegens de implementatie van verschillende veiligheidsmaatregelen, kan Latoken worden gezien als een bovengemiddeld veilige exchange.
  • Aanbod valuta’s: 9. Het aanbod aan cryptocurrencies op Latoken is extreem groot en daarmee toereikend.
  • Betaalmogelijkheden: 7. De betaalmogelijkheden zijn ruim en toegespitst op de Nederlandse markt.
  • Gebruikersgemak: 8. De gebruiksvriendelijke interface van het platform zorgt voor een soepele gebruikerservaring, ook voor beginners.
  • Support: 6. De klantenservice van Latoken is 24/7 bereikbaar, maar reageert niet altijd even snel.

Prestaties van Latoken

Latoken is een internationaal opererende cryptocurrency exchange. Het profileert zich als een veilige en betrouwbare partner voor de handel in een breed scala aan cryptocurrencies. Latoken zou dé exchange voor iedereen moeten zijn. Met het gebruiksgemak zou het dus wel goed moeten zitten. Dit klinkt natuurlijk aardig, maar hoe presteert Latoken in de praktijk?

Is Latoken betrouwbaar?

Op het eerste gezicht lijkt Latoken best een betrouwbare exchange te zijn. Er zijn weinig objectieve factoren die uitwijzen dat deze exchange in de kern onbetrouwbaar is. Toch springen bij sommige cryptofanaten alle lampjes op rood wanneer Latoken ter sprake komt. Er circuleren namelijk zeer veel negatieve recensies op het internet die deze exchange direct of indirect neerzetten als een scam. Zo zou Latoken geld inhouden bij uitbetalingen en zou het niet meer reageren wanneer het er (financieel) op aankomt. Ook bestaan er veel klachten dat cryptocurrencies zomaar uit de exchange wallet zouden worden gehaald, wanneer deze verwijderd zouden worden van het platform. Wat hiervan waar is, is lastig te zeggen. Wel kan aangenomen worden dat deze reviews niet uit de lucht komen vallen. Latoken scoort als gevolg daarvan dus zeer matig op het vlak van betrouwbaarheid.

Hoe veilig is Latoken?

Als het gaat om veiligheid, lijkt alles in orde te zijn bij deze exchange. Sterker nog: wegens de implementatie van een grote hoeveelheid aan veiligheidsmaatregelen, is Latoken bovengemiddeld veilig in vergelijking tot andere exchanges. Zo zijn de private keys die behoren tot de exchange wallet van Latoken voorzien van AES-256 encryptie. Bij deze wijze van encryptie wordt er gebruikgemaakt van een key die 256 bits lang is, zodat hij amper te kraken valt. Daarnaast wordt 99,95% van alle gelden van gebruikers offline bewaard. Verdere veiligheidsmaatregelen liggen op het gebied van de veiligheid van gebruikersaccounts. Je kan dan denken aan twee-factor-authenticatie (2FA) en een systeem voor veilige wachtwoorden. Om ervoor te zorgen dat het platform altijd online blijft, is Latoken daarnaast uitgerust met een speciale DDOS-beveiliging.

Welke crypto valuta’s zijn er bij Latoken?

Het aanbod van Latoken is extreem groot. Met ongeveer 375 cryptoparen zit praktisch elke denkbare digitale valuta er wel tussen. Het aanbod is zelfs zó groot, dat Latoken op dit vlak de concurrentie aan kan gaan met serieus grote namen als Binance en KuCoin. Een aantal populaire cryptocurrencies die verhandelbaar zijn via Latoken zijn bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Cardano en Chainlink. Ook middelgrote cryptocurrencies als Zilliqa, Ontology, Chiliz en Stellar zijn via het platform te verhandelen. Ben je meer in de markt voor de kleinere projecten? Ook dan zal het aanbod van Latoken je niet tegenvallen. Zo vind je er bijvoorbeeld ook namen als GlitzKoin, Joys Digital, Cartesi en Streamr.

Op welke manieren kan ik betalen?

Betalen op Latoken kan met een VISA of Mastercard creditcard. Prepaid (debit) varianten behoren ook tot de mogelijkheden. Wanneer je directe aankopen doet, is het echter ook mogelijk om gebruik te maken van de betaalmethodes die worden aangeboden door partners van Latoken zoals Banxa. Deze providers bieden je onder meer de mogelijkheid om te betalen via iDEAL, SEPA-bankoverschrijving of een reguliere betaalkaart. Uiteraard is het via de exchange ook altijd mogelijk om te betalen met cryptocurrencies. Met recht kan dus worden gesteld dat de betaalmogelijkheden op Latoken meer dan toereikend zijn, ook al bestaan er exchanges die meer mogelijkheden bieden.

Is Latoken makkelijk te gebruiken?

Latoken zet groots in op gebruiksgemak. Wanneer je navigeert door de interface van deze exchange, is dat goed merkbaar. Alles werkt soepel en verschillende functies bevinden zich precies op de plaats waar je deze verwacht te treffen. Zonder gebruik te maken van de exchang- functie, kan je een select aantal cryptocurrencies direct aanschaffen. Dit proces is erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je echter toegang wil hebben tot het grotere aanbod, zal je de exchange-omgeving moeten betreden. Deze omgeving oogt een stuk complexer en kan dan ook als minder gebruiksvriendelijk worden ervaren. Daarnaast kan je binnen de exchange-omgeving niet op directe wijze met fiatgeld handelen. Een beginnende handelaar zal bij een andere exchange, zoals Bitvavo, waarschijnlijk meer gebruiksgemak ervaren. Wel is de handelsomgeving van Latoken buitengewoon compleet en kan je er echt in doorgroeien.

Hoe is de support bij Latoken?

De klantenservice van Latoken is 24/7 bereikbaar voor de beantwoording van al jouw vragen. Deze 24/7 service wordt je geboden via een live chat. Heb je minder haast of een iets complexere vraag, dan kan je ook gebruikmaken van het ticketsysteem. Je vult dan een formulier in waarin je jouw gegevens en je vraag achterlaat. Hoewel er veel negatieve reviews geschreven zijn over de klantenservice van Latoken, lijken veruit de meeste mensen juist wél tevreden te zijn. Dit laatste is natuurlijk een goed teken.

Highlights uit de beoordeling
  • Uiterst ruim aanbod
  • Betalen met iDeal bij sommige cryptocurrencies
  • 24/7 klantenservice via livechat
  • Twijfelachtige betrouwbaarheid door veel slechte reviews

Wat bedragen de fees bij Latoken?

Voordat je gaat handelen via het platform van Latoken, is het relevant om inzicht te hebben in de geldende handelskosten. Latoken is op dit vlak erg transparant. Op hun website is een tabel te vinden waarin de handelskosten uiteen worden gezet. Het systeem werkt als volgt. Hoe groter jouw handelsvolume per 30 dagen, hoe hoger het level dat je bereikt en hoe minder fees je hoeft te betalen. De fees zijn vervolgens ingedeeld in maker of taker fees. Als maker betaal je in sommige gevallen iets minder. Verhandel je minder dan €10.000 per maand, dan bedragen zowel de maker als de taker fees 0,49%. Een verschil tussen de maker en taker fees ontstaat pas vanaf de €100.000 handelsvolume per 30 dagen.

Latoken Fees

Latoken wallet

Latoken is naast een exchange ook een wallet service. Dat houdt concreet in dat je er niet alleen cryptocurrencies kunt verhandelen, maar ook opslaan. Een wallet die behoort tot een exchange, wordt een exchange wallet genoemd. Volgens Latoken wordt 99,95% van het geld van gebruikers offline bewaard. Dit biedt een verhoogde mate aan veiligheid ten opzichte van exchanges die geld van gebruikers online in de cloud bewaren. De wallet van Latoken is zowel te bereiken via het internetplatform als via de app. Laatstgenoemde brengt veel gebruiksgemak met zich mee: je kan altijd en overal je cryptocurrencies in de gaten houden.

Latoken wallet

De app van Latoken

Net als veel andere hedendaagse cryptocurrency exchanges, beschikt ook Latoken over een mobiele app. Deze app is zowel te downloaden in de Google Play Store als in de iOS App Store. In de basis lijkt de app erg op het internetplatform zelf. Er zijn een paar kleine verschillen en deze pleiten eigenlijk allemaal in het voordeel van de app. De app van Latoken werkt namelijk bijzonder fijn en gemakkelijk. Hij is wellicht net een slag gebruiksvriendelijker dan het internetplatform. Bovendien is het mooi meegenomen dat ook niet-geregistreerde gebruikers de app kunnen betreden. Zo kan je zonder klant te zijn beoordelen of de app bij je past. De app brengt verschillende functies met zich mee die gelijk zijn aan het internetplatform. Onder in het scherm vind je een navigatiebalk. Hier navigeer je tussen het homescherm, de markten, het handelsscherm en je wallet.

Latoken app

Conclusie

Latoken is een exchange die op veel vlakken aardig presteert. Op het vlak van veiligheid scoort deze exchange het beste. Dit heeft te maken met verschillende veiligheidsmaatregelen die worden gebruikt. Op gebruiksvriendelijkheid scoort Latoken redelijk, nu je eigenlijk slechts een gebruiksvriendelijke ervaring zal hebben bij het kopen van een zeer select groepje aan cryptocurrencies. Het lastigste bij het beoordelen van Latoken is dat het grote aantal negatieve recensies meegewogen moet worden. Deze recensies moeten ergens vandaan komen en geven reden tot het twijfelen aan de betrouwbaarheid van deze exchange.

Hoe handel je bij Latoken?

Hoewel Latoken relatief gebruiksvriendelijk is, kunnen er een aantal vragen bij je opkomen omtrent het verrichten van handelingen op het platform. Hieronder zullen een aantal cruciale stappen worden doorlopen.

Account aanmaken bij Latoken

Registreren bij Latoken is simpel. Op de website van Latoken dien je te navigeren naar de groene knop ‘Sign up’. Deze knop zal je ook in de app vinden. Vervolgens moet je een aantal gegevens invullen. Het gaat om je e-mailadres en een gekozen wachtwoord. Je dient aan te vinken dat je het wachtwoord niet ook op een andere website in gebruik hebt. Navigeer vervolgens naar ‘Sign up’. Je dient nu je e-mailadres te verifiëren met een code die je via de mail hebt ontvangen. Je account is nu aangemaakt. Wanneer je voor het eerst inlogt, valt het aan te raden om direct twee-factor-authenticatie in te schakelen. Het platform zal je hier een melding van geven. Twee-factor-authenticatie kan via sms of Google Authenticator.

Voor het eerst geld storten

Wanneer je geld wil storten op het platform van Latoken, dien je eerst ingelogd te zijn. Navigeer vervolgens naar de blauwe knop ‘Deposit’ rechts bovenin. Dezelfde knop zal je terugvinden in de app. Je krijgt vervolgens twee opties: ‘Deposit crypto’ en ‘Buy/Sell Crypto’. Bij de eerste optie stort je reeds aangekochte cryptocurrencies op je Latoken account en bij de tweede optie kun je direct cryptocurrencies aankopen aankopen (met fiatgeld). Het is niet mogelijk om rechtstreeks fiatgeld op jouw Latoken account te zetten. Je zal dus óf cryptocurrencies moeten storten óf cryptocurrencies moeten kopen.

Zo koop jij je eerste crypto valuta

Wil je overgaan tot het aankopen van je eerste crypto valuta op Latoken? Dan kan je de koop op twee manieren verwezenlijken. Je kunt cryptocurrencies kopen met fiatgeld of met andere cryptocurrencies. Laatstgenoemde doe je via de exchange afdeling van Latoken. Kies je voor een directe aankoop met fiatgeld, dan kies je boven in het menu voor ‘Buy/Sell Crypto’. Vervolgens behoren verschillende betaalmethodes tot de mogelijkheden.

Creditcard
Creditcard is de enige fiat-betaalmethode die rechtstreeks door Latoken wordt ondersteund. Wanneer je het ‘Buy/Sell Crypto’ scherm betreedt, zal deze betaalmethode dan ook automatisch zijn aangevinkt. Kies de cryptocurrency die je wil aanschaffen en bepaal de hoeveelheid. Druk vervolgens op ‘Buy with credit card’. Je zal worden doorgeleid naar de voor jou bekende betaalomgeving van je bank.

iDeal
Betalingen met iDEAL worden ondersteund door externe providers. Nadat je op ‘Buy/Sell Crypto’ hebt gedrukt, kan je navigeren naar het menu’tje ‘Buy from our partners’. Dit staat onder de grote blauwe knop voor betalingen met creditcard. Druk vervolgens op iDEAL. Vergeet uiteraard niet te kiezen welke crypto je wil kopen en in welke hoeveelheid je dit wil doen.

Bankoverschrijving
Ook een betaling middels een SEPA-bankoverschrijving behoort tot de mogelijkheden. Dit gaat wederom via de route van een externe provider. Kies na het drukken op ‘Buy/Sell Crypto’ voor ‘Buy from our partners’ en klik op ‘SEPA’. Kies uiteraard eerst welke crypto je wil aanschaffen en in welke hoeveelheid.

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Om cryptocurrencies direct te verkopen voor fiatgeld, navigeer je naar het scherm ‘Buy/Sell Crypto’. Druk vervolgens op de twee pijltjes om de richting om te draaien naar het verkopen van cryptocurrencies. Kies de cryptocurrency die je wil verkopen en bepaal daarbij de hoeveelheid. Rond de uitbetaling af. Wil je cryptomunten verkopen in ruil voor een andere cryptocurrency, dan dien je dit te doen via de exchange zelf. Navigeer naar de cryptocurrency die je wil verkopen en selecteer ‘Sell’. Je krijgt de cryptocurrency terug die rechtstreeks tegenover jouw cryptomunt staat in een paar. Bijvoorbeeld BTC/USDT. Als je binnen dit handelspaar je BTC-tokens verkoopt, zal je Tether (USDT) ontvangen. Vul in hoeveel je wil inruilen en druk op ‘Sell’.

Veelgestelde vragen over Latoken

Is Latoken een goedkope exchange?

Wanneer je Latoken afzet tegenover andere cryptocurrency exchanges, valt te concluderen dat deze exchange vrij gemiddelde tarieven hanteert. Latoken is zeker niet duur, maar behoort ook niet tot de goedkoopste exchanges. Bij Latoken betaal je wat extra voor de hoge mate aan veiligheid.

Waar komen de negatieve Latoken reviews vandaan?

Veel negatieve reviews over Latoken gaan over het niet terugkrijgen van geld. Zo zouden mensen uitbetalingen doen en slechts de helft van hun geld ontvangen. Ook zou de klantenservice niet meer reageren wanneer dit soort dingen gebeuren. Als dit inderdaad waar zou zijn, is dit een aparte gang van zaken. Het blijft echter een lastige afweging, nu veel reviews ook (zeer) positief zijn.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!