Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Luno

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
0.1
Betaalmogelijkheden
Aantal currencies
2
Beoordeling exchange
6 / 10

Luno review

Bij Luno wordt ervoor gezorgd dat crypto valuta op een eenvoudige manier gebruikt kan worden door de handelaar. Omdat het steeds populairder wordt om te gaan traden met digitale munten moet elk soort publiek hier dan ook toegang tot kunnen hebben. Luno beschikt tevens over een handige app waarbij de je makkelijk met deze munten kunt handelen. De interface wordt steeds soepeler en alles wordt mogelijk gemaakt op het gebied van cryptocurrencies qua innovatie. Gebruikersgemak, innovatie, eenvoud en efficiënte eigenschappen staan centraal bij Luno. Hieronder staat alles over de app en de het platform en hoe gebruikers het zelf ervaren.

Wat is Luno?

Luno is een moderne betaaloplossing voor haar klanten. Er wordt gebruik gemaakt met een connectie tussen de Ether en Bitcoin wallets samen met de cryptobeurs van het platform en betaalkaarten. De mobiele app zorgt ervoor dat het beheren van funds zeer toegankelijk is. Verder is het platform actief op internationale basis. Deze werkt vanuit London, Kaapstad en Signapore. Ethereum en Bitcoin kunnen via Luno worden aangekocht en zijn ideaal voor een beginnende Bitcoin trader.

Je kunt makkelijk en gratis een account bij Luno openen. Ook de app kun je in een handomdraai downloaden in de app store. Verder is de organisatie betrouwbaar en transparant. Zelfs de mensen achter de schermen van Luno staan persoonlijk op de site vermeld. Verder werkt de site met een korte verificatieprocedure om cryptomunten te kopen. Alles werkt stapsgewijs en kan worden gedaan door iedereen, zelfs zonder enige kennis. Verder kan de trader direct alle benodigde functies eenvoudig vinden en gebruiken.

Plus en minpunten

Er zijn natuurlijk voor- en nadelen verbonden aan het platform van Luno.

Pluspunten:

+ Directe verkoop en koop van cryptocurrencies zonder wachten
+ Registratie voor een account is gratis
+ Beschikbaarheid van mobiele app

Minpunten:

De exchange van Luno is niet in Europa beschikbaar gesteld.
Voor de aanschaf van meer dan twee cryptocoins moet je uitwijken naar een andere aanbieder
Luno is minder geschikt voor handelsactiviteiten

Betrouwbaarheid

Luno is een platform die het handelen in cryptovaluta nog toegankelijker maakt voor meer mensen. In hun ogen gaan cryptomunten een grotere rol spelen en daar dragen zij graag aan bij. Door het financiële systeem van Luno zijn cryptovaluta makkelijker te kopen, verkopen en bewaren. Het is een internationale organisatie die officieel staat geregistreerd in Singapore, maar ook vestigingen heeft in Indonesië, Maleisië, Nigeria, Zuid-Afrika en Verenigd Koninkrijk.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Gebruiksgemak

Het platform van Luno is ook op allerlei manieren bereikbaar. Zij begrijpen dat het handelen van de cryptovaluta vanaf iedere plek mogelijk moet kunnen zijn. Naast het online platform hebben zij ook een mobiele app gemaakt voor zowel Android als iOS waarmee gebruikers ook vanaf hun smartphone hun cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en versturen.

Er is veel aandacht besteed aan het platform van Luno en er wordt voortdurende bedacht hoe deze voor gebruikers te optimaliseren. Het platform oogt daarnaast overzichtelijk en transparant om het handelen van de cryptovaluta zo eenvoudig mogelijk te maken.

Welke cryptovaluta’s zijn er bij Luno?

Bij Luno heb je keuze uit de grote cryptomunten: Bitcoin en Ethereum. Deze kunnen enorm in waarde stijgen. Je doet dit door speciale Bitcoin wallets toe te voegen. Ook kun je zowel Ethereum als Bitcoin openen. Met de twee eenvoudige “koop” en “verkoop” buttons kun je starten met inkoop en verkoop van de munt. Mocht je toch in nog meer valuta’s willen handelen, dan kun je beter kiezen voor een platform als Bitcoin Meester of Bitvavo. Er zijn grenzen gesteld aan geldopnames en stortingen wat betreft verificaties. Bij elk nieuw level aan een maximaal geldbedrag moet een verificatie worden uitgevoerd. Verder kun je nog handelen in Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash en USD Coin.

Support

Luno biedt ook veel manieren om klanten te helpen met hun platform. Zo staat op de website veel uitleg over de werkwijze van Luno. Kom je er met deze informatie niet uit, dan dien je via het online formulier een ticket in. Verdere contactgegevens zijn ook via de website niet beschikbaar.

Betalingsmethoden

Om de cryptovaluta te kopen, biedt Luno ook betaalmethoden als iDeal en een SEPA overschrijving. Een betaling via iDeal gaat ook sneller dan een SEPA bankoverschrijving. Via iDeal is jouw Luno-tegoed binnen een paar minuten aangevuld en kan jij aan de slag met de aankoop van jouw Bitcoin of Ethereum.

Wat bedragen de fees bij Luno?

De fees van Luno variëren per volume. Deze bestaan uit zowel een “Taker Fee” als “Maker Fee”. Onder de 100.000 euro betaal je 25% taker fee en 15% maker fee. Tussen de 100.000 euro en 250.000 euro betaal je 20% taker fee en 10% maker fee. Boven de 250.000 euro betaal je nog minder procent taker en maker fee, enz. Dus hoe hoger de de bedragen aan volume, hoe lager de fee’s worden. Voor Luno betaal je niks voor het storten van geld als het om euro’s gaat. Andere valuta’s brengen mogelijk wel stortingskosten in rekening. De handelskosten verschillen ook per munt. Bij bitcoin en euro betaal je 25% takers kosten. Bij een andere valuta kan deze weer lager of hoger liggen.

Luno wallet

Je kunt onder andere euro’s storten in jouw Luno account. Hiervoor is de knop “deposit” beschikbaar gesteld voor de euro wallet. Je maakt dan een keuze uit een bedrag dat je wilt storten. Eenvoudig is dat je voor IDEAL kunt kiezen waardoor het stortingsproces direct en simpel wordt uitgevoerd. Alles loopt via SEPA en bij overschrijvingen duurt de storting namelijk enkele dagen. Elk gestort tegoed op jouw account kan worden omgezet in Bitcoin en Ethereum. Verder is de Exchange optie van Luno een nieuw pluspunt. Het zorgt ervoor dat traden extra goedkoop wordt. Verder bedraagt de verwerkingstijd van de munten zeer kort en alles gaat dus vliegensvlot. Je kunt gaan traden met jouw Bitcoin of Etherium Wallet door ze aan te schaffen en op het juiste moment te verkopen.

Identiteitsverificatie

Luno heeft procedures in opgesteld om fraude tegen te gaan. Doordat ze er meerdere vestigingen in diverse landen zijn, hebben zij ook wel te maken met verschillende wetten en regelgevingen. Voor de veiligheid hebben zij ook de volgende procedures gekoppeld om het verhogen van een bestedingslimiet te kunnen verifiëren:

  • Level-0: verificatie via e-mailadres voor een maximale storting van €0,- en een maximale opname van €0,-.
  • Level-1: verificatie via het mobiele telefoonnummer voor een maximale storting en maximale opname van ieder €1000,-.
  • Level-2: verificatie via een legitimatiebewijs voor een maximale storting en maximale opname van ieder €5000,-.
  • Level-3: verificatie via een bewijs van woonadres voor een maximale storting en maximale opname van ieder €100.000,-.

De app van Luno

Luno heeft voor al haar gebruikers een slimme moderne smartphone app. Zowel voor Android als Iphone te downloaden. Op de app is een “spaar wallet” beschikbaar. Verder krijg je jaarlijks 7,6% crypto erbij als je een spaaraccount hebt welke makkelijk is te openen en te beheren via de app. Je kunt dagelijks vanaf je smartphone traden en koersen in de gaten houden. Verder beheer je jouw crypto in een veilige omgeving met de “deep freeze wallets”, waar alles goed en beschermd tegen aanvallen wordt opgeslagen. Ook kun je gratis crypto naar kennissen of vrienden sturen. Natuurlijk kun je dagelijks de markt volgen en zelf traden wanneer het jou uitkomt via de Luno app.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!