Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Satos

Satos is een van de eerste Nederlandse crypto exchanges die opgericht is en is daardoor een platform met de nodige ervaring in het verhandelen van cryptovaluta. Het is een kleine exchange waarop enkel in vijf van de belangrijkste cryptovaluta’s gehandeld kan worden: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin cash. Satos bestaat weliswaar al sinds 2013, maar de kernwaarden van het platform zijn nooit veranderd: snel, eenvoudig, gebruiksvriendelijk met service en privacy hoog in het vaandel. De be your own bank-gedachte is een belangrijke drijfveer achter het crypto exchange platform van Satos. Lees alles over Crypto kopen bij Satos in deze uitgebreide review.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
1.5
Opgericht sinds
2013
Locatie en taal
Nederland, Nederlands, Engels
Betaalmogelijkheden
Bancontact, iDeal, SEPA
Aantal currencies
5
Beoordeling exchange
8.5 / 10

Satos Review

Satos is een laagdrempelige crypto exchange die zich richt op gebruiksvriendelijkheid. Handelen in crypto kan hier snel en efficiënt op een Nederlandstalige website die voor weinigen als verwarrend beschouwd kan worden. Het feit dat opties er beperkt zijn en de kosten relatief hoog, maakt het platform voor de wat meer gevorderde handelaar in cryptovaluta oninteressant, maar voor de beginnende cryptohandelaar is Satos is een prima plek om de wereld van cryptovaluta zoals Bitcoin te ontdekken.

De complete beoordeling

Door Noor Houwink, Crypto expert bij crypto-valuta Laatst getest 04-08-22
Betrouwbaarheid
9/10

In haar eenvoud biedt de website van Satos weinig informatie over het bedrijf. Maar omdat het platform al sinds 2013 actief is, het bedrijf achter Satos wel degelijk ‘open’ is en klanten Satos een ruime voldoende geven, mag het platform als betrouwbaar beschouwd worden.

Veiligheid
9/10

Satos heeft haar zaakjes rondom het beveiligen van transacties prima op orde met SSL-beveiliging en monitoring. Omdat de klant zelf voor een wallet moet zorgen, ligt een deel van de verantwoordelijkheid echter ook bij de klant.

Aanbod Valuta's
6/10

Satos is geen exchange met een ruim aanbod aan cryptovaluta’s. Je kunt hier enkel Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en Bitcoin Cash kopen en verkopen.

Betaalmogelijkheden
8/10

Je kunt op Satos betalen met iDEAL, Bancontact en SEPA. De meeste Nederlanders zullen kiezen voor iDEAL, maar we missen toch wel de optie om met de creditcard en PayPal te betalen.

Gebruikersgemak
9/10

Veel eenvoudiger dan Satos worden crypto exchanges niet. Die laagdrempeligheid wordt alleen een klein beetje teniet gedaan door het feit dat je wel zelf eerst voor een externe wallet moet zorgen.

Support
10/10

Het support team van Satos staat twaalf uur per dag en zeven dagen per week klaar om vragen van klanten te beantwoorden, en dat is meer dan bij een aantal andere platforms. Een beroep doen op het support team kan via chat, mail en telefoon.

Koop crypto bij Satos
8.5/10
 • Veilig handelen
 • Makkelijk in gebruik
 • Geen account nodig

Prestaties van Satos

Voordat je gebruik gaat maken van een crypto exchange, wil je natuurlijk wel graag weten hoe het zit met de betrouwbaarheid en veiligheid van het platform. Ook is het goed om te weten hoe gebruiksvriendelijk het platform is, hoe je kunt betalen, welke cryptovaluta er te krijgen zijn en hoe het zit met de klantenservice van het platform. Deze vragen proberen we hier reviewen:

Is Satos betrouwbaar?

Hoewel men op de website wat scheutig is met informatie, is Satos wel degelijk een open bedrijf dat vertrouwen verdient. Het is zelfs mogelijk om het bedrijf te bezoeken in Lelystad. Ook de service die het bedrijf biedt aan klanten, is uitstekend. Daarnaast is het zo dat Satos al sinds 2013 in de lucht is en in die tijd dus al veel ervaring opgedaan heeft én het vertrouwen van veel klanten gewonnen heeft. Het platform krijgt van de klant gemiddeld een 8 voor betrouwbaarheid.

Hoe veilig is crypto kopen op Satos?

Satos heeft verschillende maatregelen getroffen om klanten een veilig platform te kunnen aanbieden. Alle transacties die op het platform gemaakt worden, verlopen via SSL-beveiligingstechnologie. Ook worden ze gemonitord door Satos zelf. Deze zaken verlopen zoals het hoort. Wel is er ook sprake van eigen verantwoordelijkheid van de klant, omdat deze zelf moet zorgen voor een plek om zijn cryptobezittingen op te slaan. De beveiliging van de wallet is niet een taak van Satos. Wees dus oplettend rondom het gebruik van je wallet.

Welke crypto valuta’s zijn er bij Satos?

Het aantal cryptovaluta’s die gekocht en verkocht kunnen worden op Satos is beperkt tot vijf van de meest populaire crypto’s. Uiteraard zitten de grote cryptocurrencies Bitcoin en Ethereum daarbij. Maar ook het veelbelovende Ripple en de gedragen altcoins Litecoin en Bitcoin Cash kunnen verhandeld worden op het platform.

Op welke manieren kan ik betalen?

Satos biedt een beperkt aantal betaalmethodes aan waarmee je direct cryptovaluta kunt kopen. Betalen voor je aankoop kan met iDEAL, Bancontact en SEPA. Het is dus niet mogelijk om te betalen met je creditcard of je PayPal-account.

Is Satos makkelijk te gebruiken?

Satos is een eenvoudig en overzichtelijk platform dat er punt van maakt om het handelen in cryptovaluta laagdrempelig te maken en houden. Dat vertaalt zich in een klein aanbod van cryptovaluta, het ontbreken van allerlei functionaliteiten voor gevorderden en het ontbreken van vaktaal. Daarnaast is ook de verwerkingssnelheid van orders hoog bij Satos. Het streven is om bestellingen tien minuten te verwerken en dat lukt doorgaans ook goed.

Hoe is de support bij Satos?

Satos heeft service hoog in het vaandel staan. Daarom heeft men gezorgd voor een support team dat vaker bereikbaar is dan het geval is bij sommige andere vergelijkbare platforms. Waar sommige andere exchanges een negen-tot-vijf mentaliteit hebben, is de klantenservice van Satos zeven dagen per week twaalf uur per dag beschikbaar om klanten te helpen met hun vragen en problemen. Dat kan op verschillende manieren: via de live chat, via mail én via de telefoon.

Satos scoort op meerdere punten uit de review goed.

Highlights uit de beoordeling

Pluspunten

 • Goede klantenservice
 • Geen account nodig, direct cryptovaluta zoals Bitcoin kopen
 • Veilig en betrouwbaar

Minpunten

 • Aanbod cryptovaluta's is erg beperkt
 • Kosten zijn relatief hoog en je moet zelf voor een wallet zorgen
Noor Houwink Crypto expert bij crypto-valuta
Koop crypto bij Satos
8.5/10
 • Veilig handelen
 • Makkelijk in gebruik
 • Geen account nodig

Satos wallet

Dan is er nog een ander belangrijk onderdeel van Satos om te reviewen, de wallet. Satos biedt helaas geen built-in wallets aan op het platform. Dat betekent dat je om gekochte cryptovaluta als Ethereum en Bitcoin te kunnen opslaan, zelf voor een elektronische wallet moet zorgen. Daar komen dus aanvullende kosten voor bij. Een voordeel hiervan is echter wel dat je zelf kunt kiezen wat voor soort wallet je neemt. Dat kan een online wallet of mobiele wallet zijn, maar als je een veiligere optie wilt, kun je ook kiezen voor een desktop wallet of een hardware wallet. Deze staan veel minder in verbinding met het internet, waardoor het voor hackers moeilijker wordt om erop in te breken.

Satos Fees

De app van Satos

Satos biedt geen app aan voor het kopen en verkopen van cryptovaluta. Dit doe je exclusief op de website. Wel is er een mobiele versie van de website die het ook mogelijk maakt om op een simpele en overzichtelijke manier tot de aankoop en verkoop van cryptovaluta te komen. Het is dan wel noodzakelijk dat je ook mobiel gebruik kunt maken van je wallet. De desktop website is evengoed een simpele en overzichtelijke website waar het kopen en verkopen van cryptovaluta een heel eind voor zichzelf spreekt, omdat er weinig andere functionaliteiten zijn die je hiervan kunnen afleiden.

Satos Wallet

Conclusie

Door Noor Houwink, Crypto expert bij crypto-valuta Laatst getest 04-08-22

De conclusie van de Satos review: Satos is een ervaren Nederlandse partij die vertrouwen inboezemt. De focus op laagdrempeligheid vertaalt zich uitstekend in een zeer overzichtelijke website en het gemak waarmee cryptovaluta gekocht en verkocht kunnen worden. De beveiliging is aan de kant van Satos in orde en ook de klantenservice is bovengemiddeld. Daarnaast is Satos een sneller werkend platform dan andere vergelijkbare platforms. In zijn eenvoud is Satos geen platform voor de gevorderde cryptohandelaar, omdat de opties daar veel te beperkt voor zijn. Voor de beginnende geïnteresseerde is het echter een uitkomst, want technische kennis is totaal niet noodzakelijk om cryptovaluta te kunnen en kopen en verkopen op Satos. Een voornaam nadeel is wel dat de kosten voor transacties op het platform erg hoog zijn in vergelijking met andere platforms waarop in cryptovaluta gehandeld kan worden. Je kan Satos dus prima gebruiken om Bitcoin of Ethereum aan te schaffen. Mocht je nog vragen hebben over deze review van Satos, kan je contact met ons opnemen.

 

Betrouwbaarheid
9/10
Veiligheid
9/10
Aanbod Valuta's
6/10
Betaalmogelijkheden
8/10
Gebruikersgemak
9/10
Support
10/10

Pluspunten

 • Goede klantenservice
 • Geen account nodig, direct cryptovaluta zoals Bitcoin kopen
 • Veilig en betrouwbaar

Minpunten

 • Aanbod cryptovaluta's is erg beperkt
 • Kosten zijn relatief hoog en je moet zelf voor een wallet zorgen

De beste beoordelingen voor jou

Onafhankelijke testresultaten

Onze experts bekijken en testen exchanges met een onafhankelijke blik om zo de beste reviews samen te kunnen stellen.

Onze experts

Vermijd onbetrouwbare exchanges

Testresultaten zijn opgesteld en beoordeeld door crypto experts. Dus vermijd de betrouwbare exchanges, dankzij de reviews.

Alle Exchanges

Professionele onderzoeken

Elke exchanges ondergaat dezelfde beoordeling op diverse punten. Zo wordt er een eerlijk waardeoordeel geveild over de exchanges.

Over ons

Veel gestelde vragen

Uiteraard blijven er nog een aantal mogelijke zaken over om te vragen over het platform. We beantwoorden een aantal veelgestelde vragen over Satos:

 

Er worden vijf cryptovaluta’s aangeboden op Satos en het ziet er niet naar uit dat daar verandering in gaat komen. Satos heeft in die zin verschillende opkomende trends, zoals de opmars van Dogecoin, aan zich voorbij laten gaan. In plaats daarvan blijft het platform een selectie aanbieden van cryptovaluta die al langere tijd breed gedragen worden. Je zou het dus een veilige selectie kunnen noemen.

 

De drempel voor het investeren in cryptovaluta op Satos ligt met een minimale investering van € 100 relatief hoog. Er zijn andere platforms waarop deze drempel lager ligt.

 

Als je nog niet zo bekend bent in de wereld van cryptovaluta, is het fijn als je eerst wat meer te weten kunt komen over de verschillende cryptovaluta, voordat je erin investeert. Hiervoor biedt Satos op de website van het platform uitgebreide beschrijvingen aan van de vijf cryptovaluta die op het platform aangeboden worden.

Hoe handel je bij Satos?

Er zijn mogelijk weinig tot geen andere crypto exchanges waar de weg naar het kopen en verkopen van cryptovaluta zo kort is als bij Satos. Het is mogelijk om (na de eerste keer) binnen 55 seconden vanaf het bezoeken van de website cryptovaluta gekocht te hebben. Deze laagdrempelige insteek maakt het handelen in cryptovaluta voor iedereen makkelijk.

 

1

Account aanmaken bij Satos

In tegenstelling tot op andere platformen met vergelijkbare dienstverlening, hoef je bij Satos geen account aan te maken om cryptovaluta te kunnen kopen en verkopen. Je vult simpelweg in wat de gewenste hoeveelheid is die je wilt kopen of verkopen van een bepaalde cryptomunt en plaatst je bestelling. Wel is het nodig om eerst een elektronische wallet te nemen, iets wat je zelf langs een andere weg moet regelen, aangezien Satos geen wallet aanbiedt.

2

Voor het eerst geld storten

Van geld storten is bij Satos geen sprake, omdat er geen account is om geld in te storten. In plaats daarvan koop je direct met euro’s cryptovaluta die je opslaat in je elektronische wallet. Betalen voor de gewenste cryptovaluta doe je met behulp van iDEAL, Bancontact of SEPA.

Kopen en verkopen van crypto bij Satos

1

Zo koop jij je eerst crypto valuta

Een account is dus niet nodig om cryptovaluta te kunnen kopen op Satos. Je hoeft dus ook nergens op in te loggen. In plaats daarvan klik je op ‘Kopen’ en selecteer je de cryptovaluta die je wilt kopen. Vul vervolgens de hoeveelheid in euro’s of cryptovaluta in. Er vindt automatisch een omrekening plaats. Nu kun je, om verder te gaan, op ‘Start bestelling’ drukken. Je krijgt dan een overzicht te zien van je bestellingen met de bijkomende kosten. Vervolgens kun je een betaalmethode uitkiezen. Vul ook nu je emailadres en het adres van je wallet in. Ga akkoord met de voorwaarden en druk op de knop ‘Betalen’. Je wordt nu doorverwezen naar het betaalsysteem om af te rekenen. Wanneer je Satos voor het eerst gebruikt, moet er een verificatie plaatsvinden. Hiervoor moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen met een video waarin je een aantal opdrachten vervult. Deze stap vindt plaats ná de betaling. Wil je deze stap niet vervullen, dan kun je een terugbetaling aanvragen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden.

2

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Ook het verkopen van cryptovaluta kan op Satos in slechts een paar stappen geregeld worden. Uiteraard heb je je elektronische wallet waarin je cryptovaluta zitten opgeslagen bij de hand. Om cryptovaluta te verkopen, klik je op ‘Verkopen’ op de website. Selecteer vervolgens de cryptovaluta die je van plan bent te verkopen. Ook hier geldt dat je enkel 5 crypto kan verkopen (Bitcoin, Ethereum, Ripple, litcoin en bitcoin Cash). Daarna vul je in euro’s of in de cryptovaluta zelf de hoeveelheid in die je wilt verkopen. Een omrekening vindt automatisch plaats. Vervolgens druk je op de knop ‘Reserveren’. Je krijgt vervolgens een overzicht te zien van hetgeen je wilt verkopen inclusief de verwerkingskosten die aan de transactie zijn verbonden. Je kunt nu ook de betaalmethode selecteren en je persoonlijke informatie invullen. Hier voer je het IBAN-nummer in (je kunt het geld alleen laten overmaken naar een IBAN-rekeningnummer) waarna je het bedrag wilt laten overmaken. Ga vervolgens akkoord met de voorwaarden en klik op ‘Versturen’. Je order wordt nu verwerkt. Het kan tot drie dagen duren, voordat het geld op je rekening staat. Maak je voor het eerst gebruik van het platform? Dan is verificatie noodzakelijk. Hiervoor moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen met een video waarin je een aantal opdrachten vervult.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!