Exodus – review en gids

Ga direct naar Exodus

Exodus staat bekend om zijn bijzondere ontwerpen en daar staat ook de wallet bekend om. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software om blockchain aankopen veilig te stellen, te beheren en te verhandelen. Naast cryptocurrencies is het ook mogelijk hier een account af te sluiten voor de handel in blockchain aandelen en digitale aandelen.

De digitale handel vraagt om software die dit mogelijk maakt en ook deze bezitten beschermt. Gespecialiseerde bedrijven als Exodus hebben zich gericht op de ontwikkeling van dergelijke programma’s en accounts om zonder zorgen jouw digitale eigendommen te bewaren zoals de Exodus wallet.

PLUS- EN MINPUNTEN

PLUSPUNTEN:

Een platform voor meerdere cryptomunten
+ Koppeling met een exchange
+ Eenvoudig en inzichtelijk in gebruik

MINPUNTEN:

Veiligheid van de backup seed heeft verbetering nodig
Niet beschikbaar als smartphone app
Niet de beste prijzen voor het inwisselen van de cryptomunten

BETROUWBAARHEID

De Exodus wallet is zonder twijfel betrouwbaar te noemen. Wanneer je de website van Exodus bezoekt, is het duidelijk dat je te maken hebt met een professionele en open organisatie. Als eerste wordt het team van Exodus aan je voorgesteld met onder andere de naam en foto.

Verder is er ontzettend veel informatie over Exodus te vinden op de website. Zo wordt zelfs toegelicht hoe Exodus geld genereert. Zeker wanneer je besluit de Exodus wallet te gebruiken, is dat informatie die je gerust zal stellen. Tenslotte wil je er zeker van zijn dat jouw cryptomunten veilig zijn in de wallet. Exodus doet er alles aan om jouw deze zekerheid te geven.

GEBRUIKSGEMAK

Via de website is de Exodus wallet te downloaden. Voor het gemak kan je eerst de demo bekijken, om te bepalen of de wallet geschikt voor je is. Het geeft meteen een professionele indruk. Gebruikers kunnen de wallet inrichten zoals zij prettig vinden.

Een ander voordeel van de Exodus wallet is dat het een ingebouwde crypto exchange heeft en meerdere cryptomunten in beheerd kunnen worden. Via jouw Exodus account beheer je naast de wallet jouw eigen portfolio van al jouw digitale bezittingen. De Exodus wallet oogt zeer eenvoudig, overzichtelijk en vooruitstrevend.

VALUTA AANBOD

Cryptomunten die beheerd kunnen worden in de Exodus wallet zijn onder meer Bitcoin, Ethereum, Stellar Lumens, Litecoin, Dash, Digitbyte, Tron en Vertcoin.

 

Bekijk op Exodus

SUPPORT

De support van Exodus is behoorlijk uitgebreid. Er is veel aandacht besteed aan de support pagina op de website. Hier staan veel vragen toegelicht. Voor het overzicht zijn deze ingedeeld in verschillende categorieën. Jouw vraag is te vinden via deze categorieën of via de zoekbalk bovenaan het scherm.

Mocht je liever een bericht willen sturen, dan kan dat ook via de knop rechtsonder in het scherm. Hier vul je jouw e-mailadres in, de vraag die je wilt stellen en eventueel een bestand die je wilt meesturen. Op de pagina Contact Us staan het e-mailadres en het Twitter-account vermeld, die je ook kan gebruiken voor het stellen van vragen. Exodus is niet telefonisch bereikbaar.

BETALINGSMETHODEN

Alle betalingen via de cryptocurrency die jij in beheer hebt. Wil je een andere cryptomunt aanschaffen, dan betaal je deze in ruil met een van de andere cryptomunten. Het bezit van een of meer cryptomunten is dus wel noodzakelijk voor het aanschaffen van de cryptocurrencies.

IDENTITEITSVERIFICATIE

Alles rondom de veiligheid van de Exodus wallet staat beschreven op de supportpagina van de website. Bij de aanschaf van de wallet maak je een private key aan en een 12-word backup phrase. De private keys zijn en blijven alleen voor jou toegankelijk en zichtbaar. Het is ook mogelijk jouw eigendommen met een wachtwoord te beveiligen.

Hoe je dit kan doen, staat ook beschreven op de supportpagina. Alleen met dit wachtwoord is het mogelijk jouw Exodus wallet te openen. Als je het wachtwoord vergeten bent, dan kan je terugvallen op de zin van 12 woorden om alsnog een nieuwe wachtwoord in te stellen.

Ga direct naar Exodus

Eenvoudig handelen bij Binance
9.2
  • 100% betrouwbaar
  • Betalen met iDeal
  • Zero Maker Fee
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2021