Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Jaxx – review en gids

Jaxx

Ga direct naar Binance

Het platform Jaxx, ook wel Jaxx Liberty staat bekend als een multiplatform die voor meerdere cryptocurrencies is te gebruiken als een wallet. Via de website van Jaxx is het programma te downloaden en dit is eenvoudig te doen.

De Jaxx wallet is ontworpen door Anthony Di Lorio, een van de oprichters van Ethereum. Jaxx is gecreëerd met een toekomstige visie, waarbij de wallet het eenvoudiger moet maken digitale en virtuele bezittingen goed te kunnen managen.

Plus- en minpunten Jaxx Liberty

Pluspunten:

+ Zeer geschikt voor beginners
+ Te gebruiken voor veel cryptomunten, van populaire tot en met de onbekende munten
+ Toegankelijk met veel apparaten als computer, laptop en smartphone

Minpunten:

Geen verificatie bij gebruik van de wallet zoals een 2-factor verificatie
Veiligheid staat onder discussie

Betrouwbaarheid

Het feit dat Jaxx is gemaakt door een van de oprichters van Ethereum geeft de wallet al een betrouwbare indruk. Inmiddels hebben meer dan een miljoen gebruikers de wallet gedownload en je kan ervan uit gaan dat de wallet naar tevredenheid gebruikt wordt.

Met name voor beginners is de Jaxx wallet een ideaal platform voor het beheer van de cryptocurrency.

Gebruiksgemak Jaxx Liberty

Jaxx is eenvoudig te gebruiken en de inrichting is helder en multifunctioneel. Ondanks de vele opties is het zeer gebruikersvriendelijk. Het is geschikt voor meerdere besturingssystemen waaronder Windows, Apple, Linux iOS, Android, Chrome en FireFox.

Je kan het zowel op de computer, jouw laptop als jouw smartphone downloaden. Dit is geheel volgens de visie om het beheer altijd bij te kunnen houden en daar horen de meerdere apparaten ook bij. Verder bieden ze meerdere opties om de ontwikkeling van de cryptocurrencies zo goed mogelijk bij te houden, om koop en verkoop goed te laten verlopen.

Wel moet je zelf in de gaten houden dat je regelmatig een back-up van je wallet maakt. Gelukkig is ook dit zeer eenvoudig om zelf te doen.

Valuta aanbod

De Jaxx wallet is voor meerdere cryptocurrencies te gebruiken, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, ZCasch, Doge en Augur. Dit is nog maar een kleine selectie van de cryptomunten die opgeslagen kunnen worden in de wallet.

Support

Naast de informatie op de website van Jaxx, staat er ook een team klaar om vragen over de Jaxx wallet op verschillende manieren te beantwoorden. Via het online formulier is het mogelijk de vraag in te sturen. Door te klikken op de link kom je vanzelf bij het formulier terecht. Naast jouw eigen gegevens, het onderwerp en jouw vraag geef je ook de cryptomunt en het type issue aan waar je last van hebt.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen is het ook mogelijk het Twitter-account bij te houden. Op dit sociale platform laat Jaxx de meest recente nieuwswaardige feiten achter. Er is geen telefonische support beschikbaar en dit heeft Jaxx ook op de website vermeld om misverstanden te voorkomen. Daarmee benadrukken zij ook dat klanten nooit door Jaxx zelf gebeld worden, ook niet voor aanbiedingen.

Wanneer klanten dus wel gebeld worden door een organisatie die beweert dat ze van Jaxx zijn, dan klopt dit dus niet. Het is fijn dat Jaxx dit aangeeft om de klanten te wijzen op de veiligheid van hun wallet.

Alternatief Jaxx wallet: Binance

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Betaalmethoden

Betalingen bij Jaxx Liberty verlopen allemaal met de cryptocurrency die je hebt opgeslagen in de wallet. Voor de transacties worden wel kosten in rekening gebracht, maar ook dat zal verrekend worden met jouw cryptomunten. Om transacties uit te voeren heb je dus wel een cryptocurrency adres nodig.

Jaxx heeft de mogelijkheid het adres met een QR code op te halen, ook via de smartphone. Indien dit niet lukt, dan is het handmatig invoeren van jouw cryptocurrency adres nog steeds een optie.

Identiteitsverificatie

Verificatie is niet noodzakelijk bij het installeren van de wallet. Je download jouw wallet en daarmee kan je ervan uit gaan dat alleen jij toegang hebt tot de wallet. Zonder extra verificatie heb jij dus gewoon toegang tot jouw cryptocurrency.

Dit betekent dat je dus zeer voorzichtig moet zijn met de apparaten waar jij de Jaxx wallet op hebt gedownload en deze goed moet beveiligen tegen hackers.

Ga direct naar Binance

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!