Jaxx – review en gids

Ga direct naar Jaxx

Het platform Jaxx staat bekend als een multiplatform die voor meerdere cryptocurrencies is te gebruiken als een wallet. Via de website van Jaxx is het programma te downloaden en dit is eenvoudig te doen.

De Jaxx wallet is ontworpen door Anthony Di Lorio, een van de oprichters van Ethereum. Jaxx is gecreëerd met een toekomstige visie, waarbij de wallet het eenvoudiger moet maken digitale en virtuele bezittingen goed te kunnen managen.

PLUS- EN MINPUNTEN

PLUSPUNTEN:

+ Zeer geschikt voor beginners
+ Te gebruiken voor veel cryptomunten, van populaire tot en met de onbekende munten
+ Toegankelijk met veel apparaten als computer, laptop en smartphone

MINPUNTEN:

Geen verificatie bij gebruik van de wallet zoals een 2-factor verificatie
Veiligheid staat onder discussie

BETROUWBAARHEID

Het feit dat Jaxx is gemaakt door een van de oprichters van Ethereum geeft de wallet al een betrouwbare indruk. Inmiddels hebben meer dan een miljoen gebruikers de wallet gedownload en je kan ervan uit gaan dat de wallet naar tevredenheid gebruikt wordt.

Met name voor beginners is de Jaxx wallet een ideaal platform voor het beheer van de cryptocurrency.

GEBRUIKSGEMAK

Jaxx is eenvoudig te gebruiken en de inrichting is helder en multifunctioneel. Ondanks de vele opties is het zeer gebruikersvriendelijk. Het is geschikt voor meerdere besturingssystemen waaronder Windows, Apple, Linux iOS, Android, Chrome en FireFox.

Je kan het zowel op de computer, jouw laptop als jouw smartphone downloaden. Dit is geheel volgens de visie om het beheer altijd bij te kunnen houden en daar horen de meerdere apparaten ook bij. Verder bieden ze meerdere opties om de ontwikkeling van de cryptocurrencies zo goed mogelijk bij te houden, om koop en verkoop goed te laten verlopen.

Wel moet je zelf in de gaten houden dat je regelmatig een back-up van je wallet maakt. Gelukkig is ook dit zeer eenvoudig om zelf te doen.

VALUTA AANBOD

De Jaxx wallet is voor meerdere cryptocurrencies te gebruiken, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, ZCasch, Doge en Augur. Dit is nog maar een kleine selectie van de cryptomunten die opgeslagen kunnen worden in de wallet.

SUPPORT

Naast de informatie op de website van Jaxx, staat er ook een team klaar om vragen over de Jaxx wallet op verschillende manieren te beantwoorden. Via het online formulier is het mogelijk de vraag in te sturen. Door te klikken op de link kom je vanzelf bij het formulier terecht. Naast jouw eigen gegevens, het onderwerp en jouw vraag geef je ook de cryptomunt en het type issue aan waar je last van hebt.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen is het ook mogelijk het Twitter-account bij te houden. Op dit sociale platform laat Jaxx de meest recente nieuwswaardige feiten achter. Er is geen telefonische support beschikbaar en dit heeft Jaxx ook op de website vermeld om misverstanden te voorkomen. Daarmee benadrukken zij ook dat klanten nooit door Jaxx zelf gebeld worden, ook niet voor aanbiedingen.

Wanneer klanten dus wel gebeld worden door een organisatie die beweert dat ze van Jaxx zijn, dan klopt dit dus niet. Het is fijn dat Jaxx dit aangeeft om de klanten te wijzen op de veiligheid van hun wallet.

Bekijk op Jaxx

BETAALMETHODEN

Betalingen bij Jaxx verlopen allemaal met de cryptocurrency die je hebt opgeslagen in de wallet. Voor de transacties worden wel kosten in rekening gebracht, maar ook dat zal verrekend worden met jouw cryptomunten. Om transacties uit te voeren heb je dus wel een cryptocurrency adres nodig.

Jaxx heeft de mogelijkheid het adres met een QR code op te halen, ook via de smartphone. Indien dit niet lukt, dan is het handmatig invoeren van jouw cryptocurrency adres nog steeds een optie.

IDENTITEITSVERIFICATIE

Verificatie is niet noodzakelijk bij het installeren van de wallet. Je download jouw wallet en daarmee kan je ervan uit gaan dat alleen jij toegang hebt tot de wallet. Zonder extra verificatie heb jij dus gewoon toegang tot jouw cryptocurrency.

Dit betekent dat je dus zeer voorzichtig moet zijn met de apparaten waar jij de Jaxx wallet op hebt gedownload en deze goed moet beveiligen tegen hackers.

Ga direct naar Jaxx

Eenvoudig handelen bij Bitvavo
9.2
  • €1000 gratis handelskosten
  • NL exchange
  • Veilig handelen
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2021