Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Monerujo – review en gids

De wallet Monerujo is een mobiele applicatie voor de cryptomunt Monero. Gebruikers kunnen met deze wallet wisselen tussen verschillende wallets. Het is een volledige open source wallet. Dit houdt in dat de broncode van de software te zien is voor de gebruikers. Hiermee kunnen zij ook kunnen zien hoe veilig de software is gebouwd.

Veiligheid en openheid gaan hand in hand bij de Monerujo wallet. Twee eigenschappen die essentieel zijn voor een wallet voor het beheer van cryptomunten. De wallet is te gebruiken voor meerdere Bitcoin adressen. Daarnaast biedt Monerujo moderne oplossingen voor snelle uitwisseling van cryptomunten.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

PLUS- EN MINPUNTEN

PLUSPUNTEN:

+ Duidelijke en opvallende interface.
+ Betrouwbaar voor ontvangen en versturen van cryptomunten.
+ Kan schakelen voor meerdere wallets.

MINPUNTEN:

Alleen te gebruiken op een Android-smartphone.
Eisen voor wachtwoorden zijn niet streng genoeg voor optimale veiligheid.
Soms problemen met de node-verbinding.

BETROUWBAARHEID

De open source eigenschap geeft de Monejuro wallet een betrouwbare indruk. Dit geldt eveneens voor de website. Hier is het mogelijk de wallet te downloaden met Google Play, GitHub en F-Droid. Op de website staat ook informatie over vergunningen en andere documentatie.

Deze vergunningen en documenten hebben grotendeels betrekking op de samenwerking met de besturingssystemen. Dit geeft de gebruikers meer vertrouwen. En zorgt ook dat de Monejuro wallet ook werkelijk veilig genoeg is om te installeren.

GEBRUIKSGEMAK

De layout van de Monejuro wallet trekt al meteen gebruikers aan. De combinatie van de witte letters en de rood-oranje kleuren geven de wallet een vrolijke en professionele uitstraling. De wallet staat bekend om zijn eenvoud. Het heeft een toegankelijk design met voldoende features om de wallet optimaal te gebruiken. De wallet is alleen te gebruiken met een Android smartphone.

Door de verbinding met een ‘node’-adres is het downloaden van een volledige blockchain niet noodzakelijk. Dit vereenvoudigd het downloaden van de app. Aan jou wordt een ‘node’–adres toegewezen. Hiervan dienen de laatste vijf cijfers opgeslagen worden,

Na installatie van de app en jouw ‘node’-adres kan je de wallet samenstellen. Alles wijst zich vanzelf. Geef jouw wallet een naam en stel jouw wachtwoord samen waarmee alleen jij de wallet kan gebruiken.

VALUTA AANBOD

De Monejuro wallet is gemaakt voor het beheer van de Monero cryptomunt.

SUPPORT

In geval van vragen of problemen met de Monerujo wallet is er ook een e-mailadres beschikbaar. Deze staat genoteerd op de website waar je de wallet ook kan downloaden.

Om uit te proberen dat de wallet werkt zoals jij wilt, is er een test net beschikbaar. Deze werkt op een alternatieve blockchain met munten die geen waarde bevatten.

BETALINGSMETHODEN

Betalingen kunnen plaatsvinden aan de hand van een QR code. Dit kan door middel van een XMR transactie. Bij de aankoop van Monero cryptomunten dien je de hoeveelheid XMR aan te geven. Aan de hand van de QR-code kan je de betaling uitvoeren.

IDENTITEITSVERIFICATIE

Naast een wachtwoord stel je ook meerdere Private Keys in. Hiermee beveilig je jouw wallet nog meer. Voordat je de wallet kan gebruiken dient er ook nog een en ander ingevuld te worden. Je moet hiervoor een public Address key in, een View key en een Spend key invullen.

De Address key bestaat uit 95 karakters. De View key en Spend key moeten uit 64 karakters bestaan.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!