Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Tether kopen

Wanneer je zoekt naar een stabiele crypto valuta, kan het idee opkomen om Tether te kopen. Wie spreekt over het kopen van Tether doelt hoogstwaarschijnlijk op het kopen van de native token USDT. Deze token is verhandelbaar sinds 2015 en volgt de waarde van de Amerikaanse dollar. Met de komst van het internet is het voor iedereen gemakkelijk geworden om Tether te kopen. Tether kopen is niet veel lastiger dan het online bestellen van nieuwe kleding. Hieronder lees je onder meer hoe het kopen van Tether precies in zijn werk gaat en waar je jouw aangekochte tokens kunt opslaan. Zo ben je straks geheel op de hoogte van de mogelijkheden omtrent de aanschaf van deze populaire stablecoin.

Hoe koop ik Tether?

Om Tether te kopen, heb je een account bij een exchange nodig. Heb je nog geen account, dan moet je deze eerst aanmaken. Tijdens de registratie dien je jouw identiteit in de meeste gevallen te verifiëren. Is jouw account aangemaakt en goedgekeurd, dan kan je hier geld op storten. Dit kan vaak met de gebruikelijke betaalmethodes voor fiatgeld. Het is bij de meeste exchanges daarnaast ook mogelijk om crypto in plaats van fiatgeld te storten. Wanneer je een storting hebt gedaan, zoek je Tether (USDT) op in de lijst van aangeboden cryptocurrency’s. Denk je dat dit hét moment is om in te stappen, dan kun je kiezen hoeveel USDT tokens je precies wil kopen en wat je ervoor wilt inruilen, bijvoorbeeld euro’s of BTC tokens. Rond je aankoop af en je bent, afhankelijk van je ordertype, direct bezitter van Tether.

Waar koop ik Tether?

Tether crypto valuta kopen kan bij een exchange. Omdat Tether (USDT) een relatief populaire cryptocurrency is, hebben veel exchanges de USDT token in hun aanbod opgenomen. Voorbeelden van exchanges die Tether aanbieden, zijn Bitvavo, Binance en Coinbase. Het feit dat veel exchanges USDT aanbieden, geeft veel keuzevrijheid, maar het kan hierdoor wel lastig zijn om te bepalen welke exchange het beste bij jou past. Het is daarom zaak om exchanges met elkaar te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar aspecten als betrouwbaarheid, aanbod, gebruiksgemak, kosten, reputatie en klantenservice. Zoek je bijvoorbeeld een betrouwbare en gebruiksvriendelijke exchange, dan kun je kijken naar een Nederlandse exchange als Bitvavo. Ben je juist op zoek naar een gigantisch aanbod, dan zou een exchange als Binance het overwegen waard kunnen zijn.

Hoe moet ik mijn Tether bewaren?

Nadat je Tether (USDT) hebt gekocht, dien je de tokens ergens te bewaren. USDT tokens kun je bewaren in elke wallet die Tether ondersteunt. Omdat Tether veel wordt gebruikt, zijn er veel wallets die deze crypto ondersteunen. Hierdoor kan enige keuzestress ontstaan; er bestaan immers veel soorten wallets. Grofweg zou je een onderscheid kunnen maken tussen offline en online wallets. Het verschil zit in de noodzaak van een actieve internetverbinding. Voor een offline wallet, zoals een hardware of paper wallet, heb je geen internet nodig. Dat biedt veel veiligheid, maar is iets minder gebruiksvriendelijk. Een wallet van een exchange of een losse software of app wallet biedt daarentegen juist veel gebruiksgemak. Hoewel de beveiliging van online wallets vaak adequaat is, is het niet zo optimaal als de veiligheid van een offline wallet.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Dit kun je met Tether

Tether (USDT) is een zogeheten stablecoin gebaseerd op de Amerikaanse dollar (USD). Dat betekent dat deze cryptocurrency de waarde van de dollar praktisch 1:1 volgt. Het is een soort digitale versie van de dollar. Hierdoor kunnen USDT tokens de basis vormen voor verschillende transacties, zonder dat partijen onzeker hoeven te zijn over de waarde van de betaling. Naast het feit dat je met zekerheid met Tether kunt betalen, kun je het ook gebruiken om waarde vast te leggen. Je hebt immers enige zekerheid over de stabiliteit van de koers, net zoals je dat hebt met fiatgeld. Dat kan je niet zeggen van veel andere grote cryptocurrency’s, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Laatstgenoemde kan meespelen in je overweging om Tether te kopen.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!