Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Trezor wallet – review en gids

Trezor

trezor wallet

De Trezor wallet is een hardware wallet geschikt voor Bitcoins en Altcoins. Daarmee voldoet het aan de term multicoin wallet. Het is een betrouwbare wallet voor het bewaren van cryptocurrencies. Zoals altijd met hardware wallets is het apparaat die gekoppeld kan worden met een computer. De Trezor wallet heeft het uiterlijk van een klein kastje, wat eruit ziet als een soort sleutelhanger. Het is voorzien van een schermpje en twee knopjes. Trezor is de eerste producent die met een hardware wallet op de markt kwam.

Inmiddels is het een van de meest betrouwbare merken op het gebied van crypto wallets. Als eerste kwamen ze met de standaard Trezor wallet op de markt, ook de bekend als de Trezor 1. Deze werd opgevolgd door het Trezor model T, oftewel de Trezor 2. Beide wallets van trezor zijn prettig in gebruik en veilig voor het opslaan van meerdere cryptomunten.

TREZOR WALLET – ONDERSTEUNDE CRYPTOMUNTEN

De hardware wallet van Trezor staat bekend als een multi-cryptocurrency wallet. Het is gemaakt om de meeste bekende cryptomunten zonder risico in op te bergen. De onderstaande lijst is nog maar het begin. De bedoeling van Trezor is de hardware wallet in de toekomst geschikt te maken voor meerdere altcoins.

Bitcoins
+ Ethereum
+ Ethereum Classic
Bitcoin Cash
+ Litecoin
+ Dash
+ Zcash

GEBRUIKSGEMAK & INTERFACE

Hoewel beide wallets voorzien zijn van een klein scherm, is die van de Trezor model T uitgebreider. Deze beschikt over een groter touchscreen. Het scherm werkt sneller en is makkelijker om te gebruiken. Het beschikt over meer veiligheidsfuncties. Aansluitend op de Trezor wallet is er ook een app die op de computer geïnstalleerd kan worden. Dit staat ook wel bekend als de Trezor webapplicatie.

Hiervoor moet je wel software op je computer zetten. Deze is te installeren op computers met het besturingssysteem Windows, Max OSX en Linux. Bij het gebruik van de Google Chrome, is de Chrome extensie te gebruiken voor de installatie.

TOEGANG

Na de installatie van de Trezor wallet begint de configuratie. Volgens de beschrijvingen is dit zeer eenvoudig ingericht:

+ Geef de hardware wallet een naam of kenmerk.
+ Stel een pincode in. Op de Trezor staat een veld met cijfers. Op het computerscherm staat een corresponderend toetsenbord met 9 cijfers.
+ Herstelzin opstellen: voor de Trezor wallet wordt een recovery seed opgesteld, een combinatie van 24 Engelstalige woorden. Bij de wallet ontvangt u een kartonnen boekje die je kunt gebruiken voor het noteren van deze seed. Het advies is het boekje goed te bewaren en er ook geen foto of scan van het maken. Zorg ervoor dat alleen jij dit boekje kan vinden.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Veiligheid Trezor Wallet

Trezor heeft de wallets veilig gemaakt door het instellen van de pincode en de recovery seed. Dit is nog meer ontwikkeld voor de Trezor model T. Hierbij wordt de pincode alleen op het apparaat weergegeven. De USB verbinding kan alleen effectief zijn als de gebruiker is geverifieerd.

De veiligheid van de Trezor wallet is aan te vullen met de Cryptosteel, een roestvrijstaal plaatje met de recovery seeds. Niet alleen zijn de seeds hier langer zichtbaar, maar ze zijn ook bestendig tegen brand. Het gebruik van de app is natuurlijk zeer handig. Dat brengt wel weer gevoeligheid mee voor hackers. Wanneer zij jouw computer bereiken als jij net jouw wachtwoord invoert, dan loop je wel een risico. Hoewel de app zo gebouwd is om dit te voorkomen, blijft het risico natuurlijk wel aanwezig.

STAPPENPLAN TREZOR WALLET

Na deze configuratie kan het gebruik van de Trezor wallet beginnen. Met de webapplicatie sla jij de cryptocurrencies op en voer je betalingen uit. In een scherm zie jij direct de inkomsten, uitgaven en de uitgevoerde transacties met jouw cryptomunten. Om de wallet te personaliseren stel je een achtergrondafbeelding in en de standaard tegenvaluta. Het is helemaal niet zo lastig.

Om vervolgens te handelen, haal je het wallet-adres op via de knop Ontvangen. Daar kan de Bitcoin op gestort worden. Wil je Bitcoins of andere Altcoins overmaken naar je Trezor Wallet of een exchange, dan klik je op de knop Verzenden.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!