Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Atomic wallet

Het verhandelen van cryptocurrency’s is vandaag de dag ongekend populair. Niet elke handelaar kijkt echter goed naar het aspect van tokenopslag. Tokens sla je op in een wallet en die wallets bestaan er in alle soorten en maten. Hieronder staat Atomic wallet centraal. Dit is een decentrale cryptowallet verbonden aan Atomic Swap.

Atomic

Atomic wallet is in 2017 opgericht door Konstantin Gladych. De naam van de oprichter zou je bekend voor kunnen komen, nu hij ook de medeoprichter en CEO van de populaire exchange Changelly is. De Atomic wallet valt samen met Atomic Swap: een ingebouwde decentrale exchange waar je cryptocurrency’s kunt kopen, verkopen en ruilen. Deze exchange wordt geroemd om het gebruiksgemak, mede omdat je rechtstreeks kunt betalen met behulp van een bankkaart.

Het decentrale karakter van Atomic Swap vind je ook terug bij Atomic wallet. De focus ligt bij deze wallet op een hoge mate aan veiligheid gecombineerd met gebruiksgemak. De private keys worden gecodeerd en bewaard op jouw toestel. Je houdt dus zelf de controle en je hoeft geen derde partij te vertrouwen met het bezit van jouw private keys. De Atomic wallet is een digitale software wallet en vereist daarmee een elektronisch toestel (zoals een computer of smartphone) voor gebruik.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Voordelen

De Atomic wallet kent een aantal voordelen. Een groot voordeel is het feit dat er meer dan vijfhonderd verschillende cryptocurrency’s worden ondersteund. Dit in tegenstelling tot veel andere digitale wallets die zich slechts focussen op één ecosysteem. Een ander voordeel is dat de Atomic wallet op praktisch alle apparaten te downloaden is.

Verdere pluspunten zitten in de aard van de wallet. Het betreft een software wallet waarbij je zelf het beheer houdt over jouw private keys, terwijl je geen aanschafkosten hoeft te betalen. Het is dus een vriendelijke optie voor je portemonnee, terwijl je niet inlevert op veiligheid. Wellicht zou alleen een hardware of paper wallet door haar offline karakter veiliger zijn.

Nadelen

Het feit dat Atomic een software wallet is, kan gezien worden als een nadeel. Paper en hardware wallets bieden in de meeste gevallen namelijk meer veiligheid, omdat ze niet kunnen worden gehackt. Omdat de Atomic wallet op software draait, kunnen jouw tokens worden gestolen door bijvoorbeeld malware. Dit risico is echter niet al te groot wanneer je een ‘schone’ computer hebt en niet overdreven veel tokens in je wallet zet.

Daarnaast is niet iedereen tevreden met de Atomic Swap optie binnen de wallet. Er zouden namelijk niet genoeg cryptovaluta beschikbaar zijn voor swaps en daarnaast zouden de mogelijkheden beperkt zijn. Het is echter maar de vraag tot in hoeverre dit als een nadeel voor de Atomic wallet kan worden gezien.

Betrouwbaarheid Atomic Wallet

De walletdienst van Atomic kent een betrouwbare reputatie. Het wordt dan ook door veel investeerders wereldwijd gebruikt. Het is goed om je te realiseren dat Atomic je bij het gebruik van de wallet amper dwars kan zitten. Je hebt namelijk geen account en er is geen (KYC) verificatie vereist. Jij bent degene die de controle heeft over jouw cryptocurrency’s en bijbehorende private keys. Atomic wallet kan dus niet zomaar jouw vermogen blokkeren. Hier ligt het voordeel van een externe wallet boven een exchange wallet. Bij een exchange wallet dient de exchange jouw gegevens te bewaren en heb je vaak niet de controle over jouw private keys.

Atomic wallet opzetten

Het opzetten van jouw Atomic wallet valt uiteen in drie stappen: downloaden, instellen en gebruiken.

Downloaden

Atomic wallet is te downloaden op verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, MacOS, Ubuntu en Fedora (Linux). Daarnaast kan Atomic wallet als app worden gedownload via de iOS App Store, Google Play Store en rechtstreeks als Android APK. Controleer altijd of je de daadwerkelijke Atomic wallet downloadt en niet een nagemaakte nepvariant van oplichters.

Instellen

Wanneer je Atomic wallet voor het eerst opent, krijg je de mogelijkheid om een oudere wallet met behulp van een seed-phrase te herstellen. De andere mogelijkheid is het aanmaken van een nieuwe wallet. Wanneer je hiervoor kiest, dien je een (sterk) wachtwoord in te stellen. Vervolgens krijg je jouw seed-phrase te zien. Sla deze ergens goed op en zorg dat alleen jij erbij kunt. Deze zin van twaalf woorden geeft namelijk toegang tot jouw wallet en tokens. Druk nu op Open Wallet en jouw Atomic wallet is klaar voor gebruik.

Gebruiken

In de Atomic wallet vind je de huidige koersen en jouw balans per cryptocurrency. Links in de balk vind je de mogelijkheid tot het kopen en ruilen van tokens. Als je een token wilt ontvangen of verzenden, druk je in je wallet eerst op de cryptocurrency waar het om gaat. Klik op Receive voor het ontvangen van crypto vanuit een andere wallet. Je ziet dan jouw ontvangstadres. Bij de optie tot verzenden (Send) vul je het ontvangstadres van de wederpartij in.

Conclusie Atomic Wallet

De Atomic wallet biedt een combinatie van gebruiksgemak en veiligheid. Het gebruiksgemak zit hem vooral in het feit dat bijna elk denkbare cryptocurrency door de wallet wordt ondersteund. Daarnaast is het gemakkelijk dat je rechtstreeks vanuit jouw wallet crypto aanschaft en dat de applicatie door bijna alle apparaten wordt ondersteund. Ook met de veiligheid lijkt het goed te zitten. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor jouw private keys. De Atomic wallet is het proberen waard, zeker wanneer je naar meer veiligheid zoekt dan bij een exchange wallet, maar niet wil inleveren op gebruiksgemak. Ga je voor maximale veiligheid, dan is een hardware of een paper wallet het overwegen waard.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!