Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Binance Wallet

Cryptocurrency’s sla je op met behulp van een wallet. Er bestaan verschillende soorten wallets. Denk bijvoorbeeld aan hardware wallets, paper wallets en exchange wallets. De ingebouwde wallet van de Binance exchange is een voorbeeld van zo’n exchange wallet. De Binance wallet wordt wereldwijd door veel houders van cryptocurrency’s gebruikt.

Wat is een Binance Wallet?

De Binance wallet is een opslagplaats voor jouw cryptocurrency’s. Deze wallet bevindt zich binnen de omgeving van de Binance exchange. Binance is vandaag de dag een van de grootste en meest gebruikte exchanges wereldwijd. Dat betekent automatisch dat de Binance wallet ook door veel mensen wordt gebruikt. Koop je namelijk crypto valuta via Binance, dan zullen jouw tokens automatisch worden geplaatst in de Binance wallet. Het gaat om een online wallet, ook wel een hot wallet genoemd. Dat houdt in dat je moet beschikken over een actieve internetverbinding om jouw wallet in te kunnen zien.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Hoe werkt een Binance Wallet?

Koop je crypto via Binance, dan komt dit terecht in jouw Binance wallet. Je hoeft hier verder geen speciale handelingen voor te verrichten. Wil je vanuit een andere wallet crypto storten in je Binance wallet, dan dien je te weten welke public key je hiervoor nodig hebt. Navigeer hiervoor in de bovenbalk van de Binance exchange naar ‘wallet’ en vervolgens naar ‘fiat and spot’. Hier vind je een lijst van alle wallets die je hebt binnen Binance. Kies de crypto die je wilt storten en klik op ‘deposit’. Je ziet vervolgens de bijbehorende public key. Let altijd goed op dat je de tokens verstuurt naar de juiste wallet.

Private key

Binance geeft je de mogelijkheid om je private key in te zien. Voordat je bezig gaat met het inzien van je private key dien je te weten wat de risico’s zijn. Het is namelijk belangrijk dat je jouw private key écht voor jezelf houdt. Iemand die in het bezit is van jouw private key kan vanuit jouw naam transacties plegen met jouw tokens. Om je private key in te zien, navigeer je naar ‘account’ en vervolgens kun je via het menu klikken op ‘export private key’. Je krijgt nu je private key te zien. Wanneer je erop drukt, kopieer je het. Sluit het scherm direct na het kopiëren van je private key.

Wat zijn de mogelijkheden?

Vanuit de Binance wallet kun je verschillende handelingen verrichten. Als gebruiker kun je cryptocurrency’s in de wallet storten, maar ook cryptocurrency’s verzenden vanuit de wallet. Voor het storten van crypto gebruik je de knop ‘deposit’. De bijbehorende public key zal dan verschijnen, zodat je vanuit je andere wallet tokens kunt versturen. Wil je crypto verzenden vanuit de Binance wallet, klik dan op de knop ‘withdraw’. Je kunt dan zelf het ontvangstadres invoeren. Verder maakt de wallet het via een omweg mogelijk om crypto te kopen op de exchange van Binance.

Voordelen van de Binance Wallet

– Gemakkelijk te gebruiken
– Veel ingebouwde wallets (ondersteunde crypto’s)
– Zowel crypto ontvangen als versturen

De Binance wallet wijkt amper af van de ingebouwde online wallets van andere grote exchanges. Dat betekent dat je praktisch alle voordelen van een online wallet rechtstreeks terugziet bij de exchange wallet van Binance. Het grootste pluspunt zit hem in het gebruiksgemak. Ook beginnende handelaren zullen snel begrijpen hoe de wallet werkt. Daarnaast is de Binance wallet erg veelzijdig, nu veel cryptocurrency’s worden ondersteund. Omdat je zowel tokens kunt versturen als ontvangen, kun je altijd de overstap naar een andere wallet maken.

Hoe maak ik een Binance Wallet?

De Binance wallet is een dienst van de cryptocurrency exchange Binance. Dat betekent dat je de wallet er automatisch bij krijgt wanneer je een account op Binance aanmaakt. Het aanmaken van een dergelijk account is relatief snel geregeld door het invullen van online formulieren. Dat kan via het internetplatform, maar ook via de app van Binance. Het is verstandig om een sterk wachtwoord te kiezen en om twee-factor-authenticatie in te schakelen. Houd rekening met het feit dat je jouw identiteit dient te verifiëren. Het kan even duren voordat je identiteit daadwerkelijk door Binance is geverifieerd.

Veelgestelde vragen

De online exchange wallet van Binance is zeer populair en biedt gebruikers de mogelijkheid om cryptocurrency’s op te slaan.

Wil je cryptocurrency’s storten in jouw Binance wallet, dan kun je jouw adres (public key) gemakkelijk vinden. Navigeer naar de wallet en klik op ‘deposit’. Hier vind je het adres van de betreffende wallet. Controleer altijd goed of je jouw tokens wel stort naar de juiste wallet. Zo kun je Bitcoin bijvoorbeeld alleen in de BTC-wallet van Binance storten en niet bijvoorbeeld in de Ethereum wallet.

Hoewel de Binance wallet als relatief veilig wordt gezien, blijft het een exchange wallet. Dat betekent dat alle private keys centraal bij een en dezelfde partij worden opgeslagen. Dat brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Zo werd de hot wallet van Binance nog in 2019 gehackt met een totale schade van meer dan 40 miljoen dollar. Het is belangrijk dat je jouw wallet extra goed beveiligt met een sterk wachtwoord en twee-factor-authenticatie.

Of de Binance wallet geschikt is voor jou hangt van een aantal factoren af. Het is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een hoge mate aan gebruiksgemak. Wel dien je je te realiseren dat een offline wallet bijna altijd veiliger is. Een offline wallet is echter in veel gevallen prijzig en onhandig. Helemaal wanneer je niet werkt met grote bedragen kan de Binance wallet geschikt zijn voor jou. Maak echter altijd zelf een afweging.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!