Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Bitvavo Wallet

Cryptocurrency’s kunnen worden gekocht via exchanges en worden opgeslagen in wallets. Om het gebruiksgemak te dienen, kennen veel exchanges een ingebouwde wallet. Je hoeft dan geen tijd en moeite te steken in het vinden van een goede wallet. De wallet van Bitvavo is een voorbeeld van een dergelijke exchange wallet en biedt veel voordelen.

Wat is een Bitvavo Wallet?

De Bitvavo wallet is een portemonnee voor digitale valuta die is ingebouwd in het handelsplatform van Bitvavo. Bitvavo is een populaire Nederlandse exchange waarop cryptocurrency’s kunnen worden verhandeld. De ingebouwde wallet van Bitvavo betreft in de basis een online wallet. Dat betekent dat je een actieve internetverbinding nodig hebt om jouw crypto’s te beheren.

Om de veiligheid van je tokens te garanderen, slaat Bitvavo een groot deel van de tokens van klanten offline op in zogeheten cold wallets. Deze kunnen niet worden gehackt. Om er toch voor te zorgen dat je vloeiend en razendsnel kunt handelen, wordt een beperkt percentage van de tokens online opgeslagen in zogeheten hot wallets.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Hoe werkt een Bitvavo Wallet?

De ingebouwde wallet van Bitvavo werkt vrij recht-toe-recht-aan. Daarmee is het ook goed te gebruiken voor beleggers die geen tot weinig verstand van cryptocurrency’s hebben. Na het inloggen op Bitvavo vind je jouw wallet direct terug op je dashboard. Dit is tegelijkertijd de homepagina van Bitvavo. Maak je niet gebruik van het internetplatform, maar van de mobiele app, dan vind je jouw wallet ook afzonderlijk terug. Druk hiervoor op het icoontje in de vorm van een portemonnee rechtsonder in je scherm. In je wallet zie je precies welke cryptocurrency’s je op dit moment hebt en wat de waarde daarvan is. Ook zie je door middel van een grafiek hoe het met al jouw posities tezamen gaat.

Private key

Wanneer je een wallet hebt, heb je een private key en een public key. De private key dien je privé te houden. Deze sleutel geeft namelijk toegang tot het beheer van jouw cryptocurrency’s en daarmee tot het doen van transacties. De wallet van Bitvavo is een hosted wallet. Bitvavo bewaart dan als het ware de private keys. Sommige exchanges geven je toegang tot de private keys, maar Bitvavo helaas niet. Het is dus niet mogelijk om jouw private keys in te zien. Wil je zelf de volledige macht hebben over jouw private keys, dan moet je zelf een (onafhankelijke) wallet maken of kopen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het bewaren van tokens is slechts een van de functies van de Bitvavo wallet. Het is via deze wallet ook mogelijk om cryptocurrency’s te kopen, verkopen, storten en verzenden. Het kopen en verkopen is mogelijk, omdat Bitvavo naast een walletdienst ook een exchange is. Het is daarnaast mogelijk om tokens te storten en verzenden vanuit en naar externe wallets. Praktisch elke cryptocurrency heeft een eigen (type) wallet nodig. Bitvavo beschikt over een wallet voor alle cryptocurrency’s die worden aangeboden bij deze exchange. Omdat het aanbod aan crypto valuta bij Bitvavo relatief groot is, worden ook veel type wallets ondersteund.

Voordelen van een Bitvavo Wallet

De Bitvavo wallet is een van de veiligere exchange wallets. Tokens van gebruikers worden namelijk opgeslagen in cold wallets. Deze wallets zijn multisignature, zodat meerdere medewerkers van Bitvavo de tokens slechts gezamenlijk kunnen inzien. Daarnaast staat Bitvavo bekend om de gebruiksvriendelijkheid. Dat zie je ook terug bij de zeer gemakkelijk te gebruiken wallet. De Bitvavo wallet is kosteloos te gebruiken. Wanneer de wallet niet bevalt, kun je altijd overstappen.

– Veilig door gebruik van multisignature cold wallets
– Gebruiksvriendelijk
– Kosteloos

Hoe maak ik een Bitvavo Wallet?

Een Bitvavo wallet hoef je niet afzonderlijk aan te maken. Omdat het is ingebouwd in de exchange krijg je de wallet er automatisch bij wanneer je een account aanmaakt bij Bitvavo. Het aanmaken van een account is simpel en doe je via de internetomgeving of de app van deze exchange. Omdat jouw wallets direct zijn in te zien nadat je bent ingelogd, is het belangrijk dat je jouw account goed beveiligt. Een goed beveiligd Bitvavo account begint bij een sterk en uniek wachtwoord. Daarnaast is het verstandig om twee-factor-authenticatie (2FA) in te schakelen.

Veelgestelde vragen

De wallet van Bitvavo kenmerkt zich door gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Hierdoor is het een populaire en niet te ingewikkelde optie.

Wil je tokens verzenden naar jouw Bitvavo wallet, dan moet je jouw adres weten. Deze kun je terugvinden via de internetomgeving of app van Bitvavo. Navigeer naar je wallet en druk op de cryptocurrency waarvan je jouw adres wilt inzien. Klik vervolgens op ‘Storten’. Jouw adres wordt dan zichtbaar en kun je direct kopiëren.

Exchange wallets scoren qua veiligheid zeer laag in vergelijking tot andere soorten wallets. Tóch is de wallet van Bitvavo een van de veiligere wallets in zijn soort. Dat komt omdat Bitvavo een groot deel van de tokens van klanten offline opslaat in zogeheten cold wallets. Omdat er wordt gewerkt met een multisignature model kunnen de tokens alleen worden ingezien door een select groepje aan medewerkers van Bitvavo die tezamen de wallet moeten ‘openen’.

Wanneer je tokens wilt versturen naar een externe wallet dien je eerst je Bitvavo wallet te openen. Klik vervolgens op de cryptocurrency die je wilt overboeken naar een ander adres en klik bovenin op ‘opnemen’. Vul het ontvangstadres en de eventuele tag in en je kunt direct jouw tokens versturen.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!