Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Coinbase Wallet

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is een Coinbase Wallet?

De geïntegreerde wallet binnen de omgeving van Coinbase is een exchange wallet. Het gaat hier nadrukkelijk niet om Coinbase wallet: een afzonderlijke self-custody walletdienst die wordt aangeboden door Coinbase. Het gaat hier om de wallet die thuishoort binnen de omgeving van de exchange. Dit is een custodial wallet. Je kunt het vergelijken met een bankrekening. Coinbase is verantwoordelijk voor het houden van de private keys die verbonden zitten aan jouw cryptowallets. De exchange wallet van Coinbase is een online wallet. Dat houdt in dat je een actieve internetverbinding nodig hebt om jouw wallet in te zien en te beheren.

Hoe werkt een Coinbase Wallet?

Wanneer je toegang wilt krijgen tot jouw Coinbase exchange wallet zal je eerst ingelogd moeten zijn bij de exchange. Je bereikt jouw wallet zowel via het internetplatform als via de app van Coinbase. Wanneer je inlogt via het internetplatform kom je automatisch in jouw wallet terecht. In de app moet je nog even op Assets klikken in de onderste balk. In jouw wallet vind je een overzicht van de cryptocurrency’s die je op dit moment in bezit hebt. Daarbij vind je ook terug hoe groot jouw posities zijn. Coinbase stelt realtime een grafiek samen van de prestaties van al jouw posities tezamen. Zo controleer je hoe jouw portefeuille als geheel presteert.

Private key

De exchange wallet van Coinbase betreft een custodial wallet. Dat wil zeggen dat een derde partij, in dit geval Coinbase, jouw cryptocurrency’s voor jou beheert. Coinbase heeft dan ook de beschikking over jouw private keys en deze kun je zelf niet inzien. Dat kun je zien als een voordeel, omdat je zelf niet de verantwoordelijkheid draagt tot het veilig moeten bewaren van jouw private keys. Een nadeel is daarentegen wel dat je private keys centraal opgeslagen staan bij Coinbase. Als je graag zelf jouw private keys beheert, kun je kiezen voor de self-custody Coinbase wallet of voor een andere externe wallet.

Wat zijn de mogelijkheden?

Via de wallet van Coinbase kun je gebruikmaken van een aantal functionaliteiten. Uiteraard kun je inzien wat je huidige posities zijn. De wallet geeft daarbij direct aan wat jouw huidige verdeling aan cryptocurrency’s in jouw portefeuille is. Daarnaast kun je via de wallet cryptocurrency’s kopen, verkopen en omzetten. Omzetten houdt in dat je een specifiek aantal tokens inruilt voor tokens van een andere cryptocurrency. Ook is het mogelijk om cryptocurrency’s vanuit externe wallets te ontvangen en om tokens te versturen naar externe wallets. Wanneer je crypto aanschaft via Coinbase ben je dus niet per se gebonden aan de ingebouwde exchange wallet. Je kunt jouw tokens altijd overplaatsen.

Voordelen van een Coinbase Wallet

– Gebruiksvriendelijk
– Kosteloos
– Veel mogelijkheden

Wie gebruikmaakt van de wallet van Coinbase ervaart vanaf het begin een hoge mate aan gebruiksgemak. Zo ben je ook als beginnende handelaar snel wegwijs binnen deze wallet. Verder is de wallet kosteloos te gebruiken en ben je er door de vele mogelijkheden nooit aan gebonden. Zo kun je jouw cryptocurrency’s altijd overzetten naar een andere wallet en jouw posities altijd en overal actief beheren.

Hoe maak ik een Coinbase Wallet?

De exchange wallet van Coinbase hoef je niet afzonderlijk aan te maken. Het behoort simpelweg tot jouw account bij de Coinbase exchange. Je hoeft dus alleen over een Coinbase account te beschikken. Omdat de exchange wallet een custodial wallet is, zal je een KYC (Know Your Customer) procedure moeten doorlopen. Dat houdt concreet in dat je met behulp van documenten jouw identiteit dient te verifiëren, zodat Coinbase voldoet aan verschillende wet- en regelgeving. Om de veiligheid van jouw Coinbase exchange wallet zoveel mogelijk te waarborgen, is het raadzaam om te kiezen voor een sterk wachtwoord. Daarnaast is het verstandig om twee-factor-authenticatie (2FA) in te schakelen.

Veelgestelde vragen over de Coinbase Wallet

De geïntegreerde exchange wallet van Coinbase is wat anders dan de Coinbase wallet, maar het ontbreekt niet aan mogelijkheden.

Als jij of iemand anders tokens van een externe wallet naar jouw Coinbase exchange wallet wilt versturen, heb je het ontvangstadres nodig. Navigeer hiervoor naar de cryptocurrency die je wenst te ontvangen en klik op de knop Send/Receive. Ga vervolgens naar Receive. Je komt hier jouw ontvangstadres van de specifieke cryptocurrency tegen. Stuur tokens altijd naar de wallet die gemaakt is voor deze tokens. Stuur BTC dus bijvoorbeeld alleen naar het ontvangstadres dat behoort tot jouw BTC-wallet.

Hoe veilig de exchange wallet van Coinbase precies is, heb je voor een groot deel zelf in de hand. Als je een sterk wachtwoord hebt en twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld, kunnen derden niet zomaar toegang tot jouw account verkrijgen. Wel betreft het een custodial wallet. Een dergelijke wallet zal nooit zo veilig zijn als een externe wallet waarbij je zelf het beheer houdt over jouw private keys.

Over het algemeen biedt de externe Coinbase wallet een hogere mate aan veiligheid dan de wallet binnen de omgeving van de exchange. Dat komt omdat de Coinbase wallet een self-custody wallet betreft. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor jouw private keys en seed-phrase, en hoeft geen derde partij te vertrouwen. Wel is de exchange wallet in het algemeen iets gebruiksvriendelijker, omdat je dan koopt en bewaart op dezelfde plek.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!