Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Mycelium Wallet

De Mycelium wallet is een van eerste wallets ooit uit de wereld van cryptovaluta’s. Hij werd in 2008 geïntroduceerd. Het is een open source mobiele wallet in de vorm van een app met een snelle verbinding naar het Bitcoin-netwerk. De wallet zelf is gratis en stelt gebruikers in staat om Bitcoins te verzenden, ontvangen en vasthouden. Aan de wallet is ook een eigen Mycelium exchange gekoppeld waar gebruikers in Bitcoins kunnen handelen. De Mycelium wallet kan ook geïntegreerd worden met andere veelgebruikte wallets.

Wat is een Mycelium wallet?

De Mycelium wallet is een elektronische wallet waarin Bitcoins opgeslagen kunnen worden. Het is een mobiele wallet voor zowel iOS- als Android-gebruikers. De wallet heeft een eenvoudige interface die gemakkelijk te navigeren is. Je kunt gemakkelijk tussen verschillende accounts switchen, verschillende betaaladressen toevoegen, je transactiegeschiedenis bekijken en gebruikmaken van nog een aantal andere functies. De Mycelium wallet werkt met Simplified Payment Verification (SPV), een techniek waarmee gebruikers een complete blockchain kunnen downloaden.

Je kunt ook kiezen voor de Bitvavo exchange wallet.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Mycelium wallet features

Iedere elektronische wallet voor crypto valuta heeft zijn eigen kenmerken die hem voor sommigen interessant maken en voor anderen weer niet. We bespreken er een aantal die specifiek zijn voor de Mycelium wallet.

Cold storage functie

De Mycelium wallet is een mobiele wallet en staat dus altijd in contact met het internet, maar gebruikers kunnen hun Bitcoin assets ook wegzetten op een aparte plek zonder die constante verbinding met het internet. Deze zogenaamde ‘cold storage’-functie is uniek voor de Mycelium wallet en is handig voor gebruikers die hun bezittingen een tijd opzij willen zetten zonder ermee te handelen.

Eigen exchange

Mycelium heeft zijn eigen decentrale beurs: Mycelium Local Trader. Hier kunnen gebruikers van de Mycelium wallet in een veilige omgeving Bitcoins kopen of verkopen. Op dit platform wordt gebruikgemaakt van automatische calculatie op basis van het aantal succesvolle en mislukte trades.

Private key verwijderen

Voor extra beveiliging van je wallet kun je bij accounts met een enkel adres de private key verwijderen van het apparaat waarop je de wallet gebruikt om deze totaal ontoegankelijk te maken en zo je bezittingen achter slot en grendel te doen. Om dan opnieuw toegang te krijgen, hoef je enkel je private key opnieuw op het apparaat te importeren.

Goede mogelijkheden voor integratie met andere wallets

Een pluspunt van de Mycelium wallet is dat hij geïntegreerd kan worden met andere bekende en veelgebruikte wallets als Cashila, Coinapult, Glidera, Trezor en Ledger. Dit maakt transacties eenvoudiger en biedt de aanvullende mogelijkheden die Mycelium niet biedt maar de betreffende andere wallet wel.

Watch Only

Een handige feature voor ervaren gebruikers is Watch Only. Hiermee krijgen gebruikers inzicht in hun fondsen zonder private keys te hoeven invoeren. Het is dan niet mogelijk om online transacties te doen, maar dat is dan ook niet de bedoeling wanneer je enkel inzicht in je bezittingen en transacties uit het verleden wilt krijgen.

Is de Mycelium Wallet betrouwbaar?

De Mycelium wallet mag met recht een van de betrouwbaarste wallets voor cryptocurrency genoemd worden. Het feit dat Mycelium al zo lang meegaat, is een goede indicatie dat gebruikers er tevreden over zijn en de wallet blijven gebruiken. Bovendien is de beveiliging rondom de Mycelium wallet van hoog niveau en kunnen gebruikers hun Bitcoin-bezittingen veilig parkeren in een cold storage.

betrouwbaarheid mycelium wallet

Mycelium Wallet: voordelen en nadelen

Elke crypto heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We zetten de belangrijkste van de Mycelium wallet op een rijtje:

Voordelen:
+ Eigen geïntegreerde exchange
+ Goede integratie met andere wallets
+ Uitstekende beveiliging
+ Gebruikers kunnen in dezelfde wallet meerdere accounts aanmaken

Nadelen:
– Enkel geschikt om Bitcoins in op te slaan
– Geen desktopversie

Hoe starten met de Mycelium wallet?

Om de Mycelium wallet te kunnen gebruiken, moet je eerst de app downloaden. Dit kan vanaf de officiële website van Mycelium, maar de app is ook te vinden in de Google Play Store. Vervolgens installeer je de app en open je hem. Je wordt nu gevraagd of je nieuw account wilt aanmaken. Kies hiervoor en druk vervolgens op Backup Now. Je krijgt nu een backup private key in de vorm van 12 woorden die je moet opschrijven en bewaren, zodat je altijd toegang tot je account blijft houden. Het is niet mogelijk om hier een screenshot van te maken. Hierna ga je naar Instellingen (Settings) om een sterke pincode op te geven. Alleen met deze pincode kun je vanuit je wallet Bitcoins uitgeven.

starten met mycelium wallet

Betalen met Bitcoins doe je door naar het tabblad Saldo te gaan. Klik hier op Verzenden en vul het Bitcoin-adres van de ontvanger in. Dit kan met een QR-code, door het adres te kopiëren in in te plakken, of door het handmatig in te vullen. Vervolgens vul je in hoeveel Bitcoins je wilt versturen. Daarna kies je het type miner free en druk je op Verzenden. Nu moet je je pincode invullen om de transactie definitief te laten uitvoeren. Om Bitcoins te ontvangen, ga je naar het tabblad Saldo en kies je Ontvangen. Hier vul je het bedrag in. Vervolgens deel je het bedrag en je Bitcoin-adres met de betaler, die de betaling daarna moet afronden.

Fees

Je kunt de Mycelium wallet gratis downloaden en openen. Je hebt meteen toegang tot alle functies. Ook de opslag van crypto in de wallet is kosteloos. Waar wel kosten bij komen kijken, zijn transacties. Dit zijn de fees voor het Bitcoin netwerk. De hoogte van deze fees is sterk afhankelijk van de drukte op een specifiek netwerk. Hoe drukker het is, hoe hoger de transactiekosten zijn. Dit kan uiteenlopen van €0,25 tot €8. Dit geldt ook voor het gebruik van de exchange van Mycelium. Bij opname of storting van geld in de wallet worden kosten in rekening gebracht. Aan het gebruik van de Mycelium wallet zijn geen andere kosten verbonden.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!