Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Phantom Wallet

Phantom

Wanneer je jouw waardevolle tokens of NFT’s gaat opslaan in een wallet, dan wil je waarschijnlijk weten hoe betrouwbaar de wallet is. Hiervoor dien je onder meer te kijken naar het bedrijf dat erachter zit. De Phantom wallet is afkomstig van het in San Francisco gevestigde bedrijf Phantom Technologies Inc. Het bestaat sinds maart 2021 en het wordt geleid door CEO Brandon Millman. Naast Millman hebben ook Chris Kalani en Francesco Agosti een grote rol gespeeld bij de oprichting van het bedrijf.

Het doel van het team achter Phantom is duidelijk: making crypto easy and safe for everyone. Het bewaren en gebruiken van cryptocurrency moet laagdrempeliger worden, zodat ook het grote publiek kan profiteren van de voordelen van digitale valuta. De ontwikkelaars en designers achter Phantom app werken hard aan het realiseren van deze doelstelling. Daarbij wordt er niet alleen gekeken naar cryptocurrency’s als zodanig, maar ook naar de wereld van DeFi en NFT’s.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Voordelen

Het grootste voordeel van de Phantom wallet is het gebruiksgemak. De interface is simpel en niet complexer dan nodig. Daarbij zal het voor veel handelaren toegevoegde waarde hebben dat de wallet als browserextensie is toe te voegen. Zo heb je jouw wallet altijd paraat en kan het gemakkelijk worden gecombineerd met andere cryptotoepassingen.

Een ander voordeel is wat algemener van aard en betreft het non-custodial aspect. Met de Phantom wallet houd jij de volledige controle over jouw private keys. Het is dus niet nodig om een externe partij de sleutels tot jouw waardevolle tokens toe te vertrouwen. Dit biedt zekerheid en geeft rust.

Nadelen

Hoewel de Phantom wallet bekendstaat als een kwalitatieve wallet kent het ook een aantal nadelen. Zo is het voor veel handelaren een nadeel dat de app niet beschikbaar is op Android-toestellen, terwijl iOS gebruikers wél gebruik kunnen maken van de app. Het is onduidelijk of er op het moment een Android-applicatie in ontwikkeling is.

Verder kun je het als nadeel zien dat Phantom slechts uitkomst biedt binnen het ecosysteem van Solana. Andere grote ecosystemen worden dus per definitie uitgesloten, waardoor je hoogstwaarschijnlijk met verschillende wallets zal moeten gaan werken. Een dergelijk probleem vind je minder snel bij aanbieders van andere (meeromvattende) wallets.

Betrouwbaarheid Phantom Wallet

Phantom wallet lijkt behoorlijk betrouwbaar te zijn. Omdat je de wallet praktisch in eigen beheer hebt, kan er overigens ook niet bijzonder veel fout gaan. Het is duidelijk welke precieze namen er behoren tot het team van Phantom wallet en daarnaast lijkt het team naar buiten toe aardig transparant te zijn. Voor zover duidelijk zijn de leden uit het team nog nooit betrokken geweest bij schimmige praktijken die het betrouwbare imago van Phantom wallet onderuit zouden kunnen halen. Mits je gaat voor een sterk wachtwoord en je seed-phrase ergens veilig opslaat, zal de Phantom wallet naar waarschijnlijkheid een betrouwbare partner vormen.

Phantom Wallet opzetten

Het opzetten van een Phantom wallet bestaat grofweg uit drie stappen: downloaden, installeren en gebruiken.

Downloaden

De wallet van Phantom kan worden gedownload als app voor iOS apparaten en als toepassing voor verschillende browsers. De browsers die worden ondersteund, zijn Chrome, Edge, Firefox en Brave. Phantom wordt niet ondersteund op Android apparaten. Je vindt deze wallet dan ook niet terug in de Google Play Store en daarnaast is er ook geen afzonderlijk te downloaden .APK beschikbaar.

Let op!: Volgens de ontwikkelaars van Phantom worden er aan de appstores op Android-apparaten op dagelijkse basis nepapps toegevoegd die zich voordoen als Phantom. Trap niet in deze oplichtingspraktijken: Phantom is niet beschikbaar op Android.

Instellen

Het instellen van de Phantom app of toepassing is snel geregeld. Klik op Create New Wallet wanneer je graag een nieuwe wallet bij Phantom wilt aanmaken. Als je al een Phantom wallet hebt, krijg je met je seed-phrase opnieuw toegang. Maak je een nieuwe wallet aan, dan krijg je een seed-phrase van twaalf woorden te zien. Deze dien je ergens goed en veilig op te slaan, nu je met deze woorden de toegang verkrijgt tot jouw wallet. Na het noteren van de seed-phrase dien je een wachtwoord te maken. Kies een zo sterk mogelijk wachtwoord dat je bij voorkeur nergens anders gebruikt. De laatste stap is het accepteren van de standaardvoorwaarden.

Gebruiken

Wanneer je Phantom als toepassing binnen je browser gebruikt, bereik je met een simpele shortcut jouw wallet (alt + shift + p). Heb je de wallet als app, dan kun je simpelweg de app openen om toegang te krijgen tot jouw wallet. Na het openen van de wallet krijg je direct de opties Deposit en Send. Kies voor Deposit wanneer je crypto in jouw wallet wilt storten. Klik de crypto valuta aan die je wilt storten, zodat je jouw ontvangstadres gepresenteerd krijgt. Ook kun je gebruikmaken van een QR-code. Het verzenden van crypto werkt nagenoeg hetzelfde, alleen dien je nu het ontvangstadres van de andere partij in te vullen nadat je hebt gekozen voor de optie Send en de juiste crypto hebt geselecteerd.

Conclusie Phantom Wallet

De Phantom wallet is een laagdrempelige wallet die het bewaren en beheren van crypto niet moeilijker maakt dan nodig. Met een simpele app of browserextensie kan iedereen zich bezig gaan houden met digitale valuta en alles wat daarbij komt kijken. Wel beperkt Phantom zich voor nu nog tot het ecosysteem van Solana. Phantom kan dus weinig met assets uit andere ecosystemen. Dit kan een beperkende factor zijn in je overweging, nu andere wallets wél meerdere ecosystemen dekken. Een zwaarwegende factor die pleit in het voordeel van Phantom is de betrouwbaarheid. Hier lijkt het namelijk wel goed mee te zitten. Wanneer je op zoek bent naar een wallet binnen het ecosysteem van Solana lijkt Phantom een serieuze overweging waard te zijn.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!