Trust Wallet
De Trust Wallet is een software wallet waarin je cryptocurrency’s kunt bewaren en beheren. Deze wallet wordt vandaag de dag door veel houders van cryptocurrency’s gebruikt. Trust Wallet kwalificeert zich als een veelzijdige en gebruiksvriendelijke wallet voor iedereen die op zoek is naar een veiliger alternatief voor exchange wallets.
Wat is een Trust wallet?
Een schets van het verleden van Trust Wallet begint bij een Oekraïense softwareontwikkelaar die in de Verenigde Staten woont. Zijn naam is Viktor Radchenko en hij raakte in eerste instantie via het dark web in aanraking met cryptocurrency’s. Nadat zijn fascinatie voor Ethereum op gang kwam, besloot hij in 2017 een wallet te ontwerpen waarin gebruikers ERC20 tokens zouden kunnen opslaan. Bij de ontwikkeling van de wallet stond het gebruiksgemak centraal. Daarnaast zou het bank-level security moeten bieden.
Trust Wallet werd steeds meer gebruikt en kwam dan ook op de radar te staan van (grote) exchanges. De exchange Binance heeft Trust Wallet uiteindelijk overgenomen op 31 juli 2018. Sindsdien is Trust Wallet alleen maar gegroeid. Intussen worden veel verschillende blockchains ondersteund. De focus ligt nog altijd op laagdrempeligheid. De Trust Wallet moet voor iedereen bruikbaar zijn. Deze ideologie slaat goed aan, waardoor Trust Wallet vandaag de dag mag rekenen op meer dan tien miljoen gebruikers wereldwijd.
- €10.000 gratis handelskosten
- 230+ soorten cryptovaluta
- Nederlandse exchange
Voordelen
Trust Wallet kent veel voordelen. Een van die voordelen betreft het feit dat deze wallet volledig kosteloos te gebruiken is. Dit sluit aan op het laagdrempelige karakter van deze wallet. De Trust Wallet is voor iedereen te downloaden en daarnaast gemakkelijk te gebruiken. De interface is niet onnodig ingewikkeld en oogt opgeruimd.
Een ander groot voordeel betreft de veiligheid. Je beveiligt de Trust Wallet met een zescijferige pincode. Deze dien je telkens bij het openen van de wallet in te vullen. Daarnaast wordt biometrische authenticatie ondersteund. Raak je jouw apparaat kwijt of gaat deze stuk, dan maak je gebruik van de hersteloptie door middel van een seed-phrase.
Nadelen
Trust Wallet wordt gezien als een van de betere software wallets van het moment. Het opslaan van tokens in een software wallet is in veel gevallen een veiligere optie dan het opslaan van tokens in een (hosted) exchange wallet. Tóch zal een software wallet niet snel kunnen tippen aan de veiligheid van een hardware wallet.
Daarnaast wordt het door sommige gebruikers als een nadeel ervaren dat Trust Wallet niet kan worden beveiligd met twee-factor-authenticatie (2FA). Dat heeft echter te maken met het feit dat 2FA een centrale organisatie vereist, waardoor er weer nieuwe beveiligingsproblemen zouden kunnen ontstaan.
Betrouwbaarheid Trust wallet
Veel factoren lijken erop te wijzen dat Trust Wallet een betrouwbare wallet is. Heel veel kan er overigens ook niet fout gaan. Het idee is namelijk dat jij zelf het beheer houdt over jouw tokens. In principe slaat Trust Wallet zelf dus geen gegevens van jou op. Hoe betrouwbaar deze wallet voor jou uitpakt, hangt dus voor een groot deel af van hoe je ermee omgaat.
Uit het verleden blijken geen incidenten die de betrouwbaarheid van Trust Wallet zouden kunnen ondermijnen. Zeker nu Trust Wallet van Binance is, zou je met een gerust hart jouw wallet kunnen openen bij deze partij.
Trust Wallet opzetten
Het opzetten van een Trust Wallet is simpel en begint bij het downloaden van de app. Daarna kun je overgaan tot de installatie en het gebruiken ervan.
Dowloaden
De Trust Wallet kan op praktisch alle mobiele apparaten worden gedownload. De app is namelijk beschikbaar in de iOS App Store en de Google Play Store. Daarnaast is het voor Android gebruikers mogelijk om de app als APK te downloaden. Op de website van Trust Wallet staan links naar de app binnen jouw appstore. Je kunt de app ook zelf opzoeken in de appstore die jij gebruikt, maar controleer dan altijd wel even of je de app daadwerkelijk downloadt van Trust Wallet zelf. Niet-officiële apps kunnen varianten van oplichting zijn.
Instellen
Wanneer je Trust Wallet hebt gedownload, kun je de app openen. Je krijgt dan de mogelijkheid om jouw persoonlijke wallet op te zetten. Klik hiervoor op ‘Create a new wallet’. Heb je al een wallet, klik dan op ‘I already have a wallet’. Ervan uitgaande dat je een nieuwe wallet gaat opzetten, dien je eerst de standaardvoorwaarden te accepteren. Hierna vink je aan dat je weet wat een secret-phrase inhoudt en sla je deze zin bestaande uit twaalf woorden ergens (veilig!) op. De app vraagt je om de phrase ter bevestiging nog eens in te voeren. Gelukt? Dan heb je nu toegang tot jouw wallet.
Gebruiken
Eenmaal binnen de omgeving van jouw Trust Wallet krijg je de mogelijkheid om cryptocurrency te kopen, verzenden, ontvangen of uitwisselen. Wil je jouw tokens overzetten vanuit een andere wallet gebruik dan de ‘Receive’ functie. Je dient aan te geven welke crypto valuta je wenst te ontvangen. Daarna krijg je te zien wat jouw ontvangstadres voor deze crypto is. Hier dien je de tokens naar te verzenden vanuit jouw externe wallet. Houd rekening met het feit dat praktisch elke crypto zijn eigen wallet kent. Je kunt de hypothetische crypto A dus niet verzenden naar een crypto B wallet.
Conclusie Trust Wallet
Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare software wallet zit je met Trust Wallet hoogstwaarschijnlijk wel goed. Deze wallet is veelzijdig en laat zich erg gemakkelijk bedienen via de app. Inmiddels wordt Trust Wallet door zeer veel handelaren wereldwijd gebruikt. Het vertrouwen in Trust Wallet lijkt dan ook groot te zijn. Wel dien je je bewust te zijn van het feit dat het nog altijd een software wallet betreft. Een hardware of paper wallet is in de meeste gevallen de veiligere optie. Desalniettemin is een software wallet als Trust Wallet bijna altijd veiliger dan een exchange wallet. Lijkt het je wat, probeer het dan eens uit. Wanneer het niet bevalt, kun je altijd de overstap op een andere wallet maken.
- Goedkoopste exchange
- Groot aanbod
- Accepteert iDeal