Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

WAX Wallet

WAX

Je hebt een duidelijker beeld van de WAX wallet en zijn toepassing wanneer je eerst het nodige weet van de geschiedenis en oprichting van deze wallet. Het werd opgericht in 2017 door William E. Quigley, Jonathan Yantis en John Brechisci. Deze namen zouden je bekend voor kunnen komen, omdat ze eerder aan het roer hebben gestaan van een zeer groot project: OPSkins. Dit online handelsplatform was dé standaard als het ging om het verhandelen van digitale goederen uit diverse games. Vooral CS:GO en PUBG-spelers maakten veelvuldig gebruik van het inmiddels niet meer bestaande platform.

WAX staat voor Worldwide Asset eXchange. De bedoeling was het oprichten van een decentraal en laagdrempelig platform binnen het ecosysteem van de WAX blockchain. De verhandeling en opslag van digitale goederen, vooral NFT’s, staat centraal. Kwaliteit gaat bij WAX wallet boven kwantiteit. Inmiddels is WAX partnerships aangegaan met verschillende bekende partijen, waaronder Deadmau5 en Atari.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Voordelen

WAX wallet wordt door veel handelaren als aantrekkelijk gezien door de gebruiksvriendelijke interface. Het is gemakkelijk om binnen deze overzichtelijke wallet te navigeren en al jouw assets en cryptocurrency in te zien. Zo vind je ook snel je weg wanneer je nog niet zoveel verstand van crypto valuta en NFT’s hebt.

Een ander voordeel is dat het gemakkelijk is om je bij de wallet aan te sluiten. Je kunt je namelijk ‘gewoon’ aanmelden met je sociale accounts. Denk aan Facebook, STEAM of Discord. Je hoeft dus geen technische aanmeldprocedures te doorlopen. Wel zijn er twijfels omtrent de veiligheid van deze gang van zaken.

Nadelen

Hoewel WAX wallet niet veel zwaarwegende nadelen kent, is er een aantal dat wel het noemen waard is. Denk aan het feit dat WAX wallet beperkt is tot het ecosysteem van de blockchain van WAX. Er zijn andere wallets beschikbaar die meer ecosystemen dekken.

Een ander nadeel zit in de veiligheid van de wallet. De WAX wallet is namelijk een cloud-based wallet waarbij je zelf niet de verantwoordelijkheid draagt over een seed-phrase back-up. Daarbij is het mogelijk om in te loggen met social media-accounts, waardoor veel van jouw gegevens centraal zijn opgeslagen. Het team van WAX geeft aan dit te doen vanwege het gebruiksgemak.

Betrouwbaarheid WAX wallet

Het team achter WAX wallet lijkt het oprichten van een betrouwbare wallet serieus te nemen. In het verleden zijn er geen incidenten te ontdekken die de betrouwbaarheid van deze wallet en het team zouden kunnen ondermijnen. Daarnaast vertonen verschillende internetreviews een positief en betrouwbaar beeld van WAX. Het lijkt dan ook te gaan om een betrouwbare partij waar je zonder al te veel zorgen jouw digitale goederen bij kunt opslaan. Het is wel belangrijk om je account goed te beveiligen en om te controleren of je wel te maken hebt met de ‘echte’ WAX en niet met een oplichter.

WAX Wallet opzetten

Als je besloten hebt om WAX wallet te gaan proberen, kun je overgaan tot het opzetten van jouw wallet.

Aanmaken

De WAX wallet is web-based en je hoeft dus niets te downloaden. Het aanmaken van de wallet begint bij het kiezen van een registratiemethode op de website van WAX wallet. Je kunt je registreren met behulp van een social media-account of vul simpelweg je e-mailadres in en kies een wachtwoord. Vervolgens dien je de standaardvoorwaarden te accepteren en te bevestigen dat je minimaal 18 jaar oud bent.

Instellen

Na het aanmaken van een account maak je jouw wallet klaar voor gebruik. Dat begint met een storting van 5 WAXP. Dat kan via een exchange (wallet) die WAXP ondersteunt of rechtstreeks via bijvoorbeeld Moonpay. Nadat de betaling is geslaagd, wordt jouw wallet opgezet door WAX. De wallet is nu klaar voor gebruik.

Gebruiken

Binnen het dashboard kom je verschillende mogelijkheden tegen. Rechts in het scherm vind je een kader waar je tokens verstuurt en ontvangt. Aan de linkerkant vind je alle andere opties en functionaliteiten van de WAX cloud wallet. Zo vind je hier aparte secties voor dApps, NFT’s en staking. Omdat de WAX wallet mede inspeelt op de wereld van cryptogaming en NFT’s kunnen games aan de wallet worden gekoppeld om zo in-game items te verzamelen.

Conclusie WAX Wallet

De web en cloud-based WAX wallet is een wallet binnen het ecosysteem van WAX. Het speelt in op de uitgebreide mogelijkheden die blockchaintechnologie met zich meebrengt. De WAX wallet maakt deze mogelijkheden net wat bereikbaarder voor het grote publiek. Daarbij geeft de wallet je de mogelijkheid om in te loggen met behulp van een social media-account. Hoewel dit het gebruiksgemak dient, ligt hier ook het grootste nadeel. Het zorgt voor minder anonimiteit en het brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Hecht je echter veel waarde aan gebruiksgemak en veelzijdigheid binnen het ecosysteem van WAX, dan is de WAX wallet zeker het overwegen waard.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!