AdEx Network

AdEx (ADX) is een advertentienetwerk dat op de Ethereum blockchain is gebaseerd. Het platform is bedoeld om basisproblemen in de advertentiewereld aan te pakken. Daarnaast belooft het platform ook een systeem te introduceren op basis van goedkeuring, waar gebruikers – als zij dat willen – gesponsorde berichten kunnen ontvangen. De makers geloven dat ze uitgevers en adverteerders een advertentieplatform kunnen bieden dat veilig en transparant is voor alle partijen, én voordelig voor adverteerders.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
AdEx Network kopen
Bitvavo logo
  • Nederlandse exchange
  • 50+ soorten cryptovaluta
  • 2FA authentication
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
AdEx Network converter

AdEx Koers

AdEx kwam precies op tijd op de markt om te profiteren van de positieve golf op de cryptomarkt van begin 2018. Daarna zakte de koers flink in en bleef hij laag, tot de cryptomarkt begin 2021 weer flink in beweging kwam. Dit bewijst dat AdEx sterk beïnvloedbaar is door de algemene tendens op de cryptomarkt.

AdEx Network bij Bitvavo
9.2/10
  • Nederlandse exchange
  • 50+ soorten cryptovaluta
  • 2FA authentication

Wat is AdEx?

AdEx is in 2017 door Ivo Georgiev en Dimo Stoyanov opgericht als een gedecentraliseerde advertentiebeurs. Het platform moet een aantal problemen van online adverteren oplossen: het gebrek aan controle van gebruikers over de advertenties die ze zien, de beveiliging van gecentraliseerde gegevens, het ontbreken van transparantie van biedingen, advertentiefraude met ongeldige advertenties en de blokkade van adblockers. De AdEx token (ADX) is daarbij een middel voor intern gebruik om advertentieruimte te kopen of verkopen. Gebruikers hebben een gepersonaliseerde pagina waarmee ze geleverde advertenties kunnen beheren. Hierdoor krijgen adverteerders meer vrijwillig gegeven informatie over klanten, omdat ze hun voorkeuren en gewoonten aangeven.

Adex platform

Waarom je AdEx wilt kopen

Het concept van AdEx heeft de potentie om een revolutie teweeg te brengen op de advertentiemarkt. Om dat te bewerkstelligen, werkt AdEx al samen met grote namen in de branche zoals Bitmain, Stemio, Wings en de Fintech Blockchain Group. Wanneer er op de cryptomarkt een positieve stemming is, hebben cryptohandelaren ook zichtbaar vertrouwen in AdEx.

Adex online advertising

Waar koop je AdEx?

Om de virtuele valuta van AdEx te kopen, moet je naar een cryptobeurs waar AdEx geaccepteerd wordt. Denk hierbij aan Binance, Liqui, EtherDelta, Bittrex en HitBTC. Op deze beurzen moet je een account aanmaken om te kunnen handelen in cryptovaluta. Geld storten kan onder andere met iDeal en met een creditcard. Om AdEx te kunnen kopen, ruil je deze tegen Bitcoin of Ethereum.

AdEx Network bij Bitvavo
9.2/10
  • Nederlandse exchange
  • 50+ soorten cryptovaluta
  • 2FA authentication

Kenmerken AdEX

AdEx heeft een aantal onderscheidende kenmerken:

Nadruk op de entertainmentindustrie

De belangrijkste doelgroep van AdEx is de entertainmentindustrie, in het bijzonder streamingdiensten en uitgevers.

Vrijwillig informatie delen

AdEx biedt consumenten en adverteerders de mogelijkheid om op vrijwillige basis informatie met elkaar te delen.

De uitgever van advertenties moet het resultaat bewijzen

Adverteerders kunnen bieden op bepaalde te behalen doelen. De uitgever krijgt de tokens ter betaling pas als hij heeft kun bewijzen dat hij dat doel bereikt heeft.

AdEx Wallet

Als je AdEx als langetermijninvestering koopt, kun je je tokens opslaan in een wallet. Verschillende brokers en exchanges waarbij in AdEx gehandeld kan worden, bieden een eigen online wallet. Een alternatief is de Lumi wallet.

Lumi wallet adex