Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Aeternity

Aeternity is een blockchaintoepassing waarvan Aeon (AE) de coin of token is. Soms wordt ook wel met ‘Aeternity’ verwezen naar de coin. Deze toepassing is ontwikkeld om de schaalbaarheidsproblemen met blockchain op te lossen. Een probleem waar vrijwel iedere blockchaintoepassing tegenaan loopt. Aeternity zelf is een platform voor apps gebaseerd op blockchain (dApps). Hierop zijn zogeheten smart contracts van toepassing. Deze contracten worden door gebruik van blockchain, in de vorm van oracles, automatisch uitgevoerd. Door deze contractvorm is een juridische autoriteit om toe te zien op de naleving van contracten overbodig.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Aeternity converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Aeternity Koers

De ICO van Aeternity vond plaats op 25 mei 2017 en eindigde op 10 juni 2017. Daarmee is toen zo’n 25 miljoen euro opgehaald. In juli 2017, kort na de introductie, bereikte Aeon zijn eerste piek, met een waarde die €3,75 aantikte. In de zomer van 2018 volgde een tweede piek, waarop de token binnen korte tijd meer dan €4,00 waard was. Daarna zakte de waarde al snel in tot minder dan €0,50, eind 2018. Sinds het voorjaar van 2020 is het koersverloop van Aeon bijzonder stabiel. De waarde bedroeg tot en met het voorjaar van 2021 altijd tussen de €0,09 en €0,06.

Aeternity bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Aeternity?

Zoals bij de meeste blockchaintoepassingen is het doel van Aeternity het faciliteren van transacties tussen personen en organisaties, zonder tussenkomst van een derde partij. Daarbij mikt Aeternity expliciet op betere schaalbaarheid, omdat dit een vrijwel universeel probleem is bij blockchain. Aeternity werkt op basis van zogeheten smart contracts. Bepaalde transacties worden automatisch uitgevoerd, op basis van vooraf ingestelde voorwaarden. Dit  komt bijvoorbeeld van pas bij crowdfunding.

Via Aeternity wordt crowdfunding geregeld via “dominant assurance-contracts“. Onder zo’n contract wordt het ingezamelde geld vergrendeld opgeslagen en pas uitgekeerd wanneer aan een bepaalde voorwaarde wordt voldaan. Zo hebben de financierders  de zekerheid dat zij, indien het doel niet wordt behaald, hun investering inclusief rente terugkrijgen.  Dat zonder tussenkomst van een autoriteit die daarop toeziet. Dat gebeurt allemaal eerlijk en automatisch. Behalve veilig is deze werkwijze ook nog eens bijzonder efficiënt. Er komt geen mensenwerk meer te pas aan de uitvoering van de overeenkomst en het toezien daarop.

De toepassing van oracles maakt Aeternity tot een van de meer innovatieve crypto’s. Deze stellen het blockchainnetwerk van Aeternity in staat om data van buiten de blockchain naar binnen te halen. Dit is een belangrijke voorwaarde voor de praktische toepasbaarheid van smart contracts. Veel van de nodige data input voor de uitvoering daarvan bevindt zich immers buiten het netwerk. Een praktisch voorbeeld hiervan is het verzekeringswezen. Als je betrokken raakt bij een ongeval, kunnen de verzekeraars van de betrokken partijen twisten over de verantwoordelijkheid. Door automatisch data over het gebruik van je voertuig op te halen – bijvoorbeeld je snelheid of het tijdig remmen – kan dit vrijwel direct worden opgelost. Het gevolg is dat dit soort kwesties niet langer duren dan nodig en er veel minder menselijk oordeel aan te pas komt.

Aeternity smart contracts

Waarom je wilt investeren in Aeternity

Aeternity – of eigenlijk Aeon – is een betrouwbare cryptovaluta. De munt is verbonden aan een platform dat in veel opzichten de toekomst van blockchain vertegenwoordigt.  Of in ieder geval een poging om de praktische toepassing ervan een stuk verder te brengen. Zoek je een crypto coin waarin het laagdrempelig instappen is? Na de pieken in het eerste jaar na de ICO is de koers van Aeternity relatief stabiel en laag gebleven. Tegelijk onderschrijven kenners de potentie van het platform.

Al met al is Aeternity innovatief , maar niet uniek. Geen van de innovatieve toepassingen binnen deze crypto is geheel uniek en ook andere platforms passen bijvoorbeeld oracles toe.

Aeternity stabiele coin

Waar koop je Aeternity?

Aeternity is breed in omloop en verkrijgbaar op diverse cryptoplatformen, waaronder Binance. Binance is geen fiatexchange. Dat wil zeggen dat je niet direct euro’s voor Aeternity inwisselt. In plaats daarvan schaf je eerst een gelijkwaardige hoeveelheid Bitcoin of Ethereum aan. Deze crypto wordt dan direct omgezet in Aeternity (Aeon). De grotere platforms faciliteren wel dat dit in één transactie gebeurt. Zo is het praktische verschil met fiatexchange minimaal.

Aeternity bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Aeternity

In doelen en organisatie verschilt Aeternity niet veel van andere blockchaintoepassingen, -platforms en -valuta. In de uitwerking ervan zijn wel relevante verschillen. In het bijzonder hoe Aeternity omgaat met enkele veelgehoorde zwakke punten van blockchain.

Oracles

Het netwerk van Aeternity maakt gebruik van zogenaamde oracles. Dankzij deze oracles wordt belangrijke informatie buiten de blockchain opgehaald en kunnen smart contracts worden ingericht op basis van data buiten de blockchain. Dit vergroot de praktische toepasbaarheid van Aeternity enorm.

Transacties

Aeternity spant zich in om de transactiegrootte te minimaliseren. Hiervoor worden transacties opgeslagen in een geïntegreerde sidechain. Hierdoor neemt de hoeveelheid opgeslagen informatie op de hoofdchain af. Het formaat van de on-chain transacties neemt hierdoor drastisch af.

Democratie

Zoals meerdere platforms kent ook Aeternity een vorm van democratie. Houders van Aeon tokens zijn zo in feite aandeelhouders van het netwerk die mogen stemmen over bepaalde belangrijke ontwikkelingen. Hierbij wordt er altijd tegen of vóór een bepaald voorstel gestemd.

Inflatie

Het totaal aantal coins  is begrensd op 273 miljoen. Dat betekent dat – in tegenstelling tot veel andere crypto – er in principe geen sprake is van inflatie van Aeternity. Eventuele waardevermindering is dus altijd een volledig gevolg van marktontwikkelingen.

Aeternity Wallet

Zoals alle cryptovaluta sla je Aeternity op in een wallet. Er zijn verschillende wallets waarin je Aeternity kunt bewaren. Elke wallet is daarbij een compromis tussen praktisch gemak en veiligheid. Ga je voor optimale veiligheid? Dan is ook voor Aeternity een fysieke (hardware) wallet het best. Voorbeelden van zo’n wallet waarop je Aeternity kunt bewaren, zijn de Ledger Nano S en de TREZOR One. Deze vragen om een  kleine investering. Software wallets zijn gratis, maar ook minder veilig. De minst veilige optie is opslag op een exchange. Omdat intensief handelen in Aeternity niet voor de hand ligt, is dat voor deze crypto een minder logische optie.

Hardware wallet aeternity

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!