Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

AirSwap

Het project Airswap (AST) is gericht op de ontwikkeling van een gedecentraliseerde exchange om Ethereum tokens op te ruilen. Waar je hiervoor anders altijd gebruik moet maken van een derde partij, zorgt Airswap ervoor dat dit zonder tussenpersoon en zonder trading fee op het Ethereum-netwerk kan gebeuren. Alles op Airswap verloopt anoniem, en het is ook mogelijk om op het platform te onderhandelen. Afspraken worden vastgelegd in een smart contract. Dit is ook interessant voor bedrijven die een Initial Coin Offering (ICO) voor een nieuwe cryptomunt doen. Het platform Airswap heeft ook zijn eigen token: AST.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
AirSwap converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Airswap Koers

Bekijk de actuele koers van Airswap

AirSwap bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Airswap?

Inmiddels bestaan er veel tokens die gecreëerd worden via de Ethereum blockchain. Al deze tokens komen samen op AirSwap en kunnen daar geruild worden. Veel ICO’s maken gebruik van het Ethereum netwerk. Bedrijven die zijn begonnen met het maken van tokens. Door middel van ruil kunnen deze tokens bekender en meer verspreid worden.

Voor het ruilen werden de bekende exchanges als tussenpersoon gebruikt. AirSwap daarentegen zorgt voor een directe verbinding tussen de ICO-bedrijven en tegelijkertijd een plek voor alle gebruikers van het Ethereum netwerk. Dit platform heeft daarmee ook geleid tot een token van AirSwap zelf, AST.

Waar koop ik Airswap?

De AST is wel verkrijgbaar via een exchange. Een daarvan is Binance. Deze exchange wordt het meeste aangeraden, vanwege het grote verkeer rondom de AST. Andere exchanges waar AST verkrijgbaar is zijn Huobi, Liqui, OKEx, Radar Relay, Gatecoin, IDEX, EtherDelta en ForkDelta. Dankzij de Swap Protocol hoef je geen transactiekosten te betalen. De order worden via de Ethereum blockchain verwerkt, maar alle overige activiteiten vinden buiten de blockchain plaats.

Hierdoor gaan de transacties sneller dan transacties die wel via een blockchain verlopen. Dit geldt echt niet voor alle exchanges. Er zijn ook exchanges die nog wel afhankelijk zijn van de blockchain. Heb je de exchange gevonden die de AST voor een aantrekkelijke prijs aanbiedt? Maak dan een account aan om deze te kopen. Bekijk ook hoe je moet betalen voor de AST. Meestal kan dat met andere cryptomunten als de Bitcoin en er zijn exchanges waar je de AST kan kopen met iDeal. Exchanges waar je met Euro’s de AST kan kopen zijn Coinmerce en Binance.

Waar verkoop ik Airswap?

De verkoop van AST verloopt via de zelfde exchanges als het kopen ervan. Het enige wat je hoeft te doen is het openen van het verkoopscherm en de rest wijst zich vanzelf. Wanneer je besluit actief te handelen in AST, dan is de beschikbaarheid over een wallet aan te raden.

Via de website van Airswap is het mogelijk een wallet te kopen. Het is een geschikte wallet voor wallet-to-wallet token trading. Hiermee kan je alle Ethereum-tokens in opslaan en weer doorverkopen.

AirSwap bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Hoe werkt Airswap?

De AST wordt gebruikt op het netwerk van AirSwap. Hier kunnen peer-to-peer transacties plaatsvinden, zonder dat er een andere partij betrokken is. Alles verloopt anoniem en ook onderhandelen is mogelijk. Zodra er een afspraak vastgesteld is, wordt er een smart contract gevormd.

Vervolgens kunnen de tegoeden uitgewisseld worden. De AST komt tot stand door het ontwikkelen van de platformen binnen AirSwap. Er kunnen meerdere plekken, te vergelijken met winkels en marktplaatsen, waar het handelen van de tokens kan plaatsvinden. Dit maakt AirSwap een mooie plek voor ontwikkelaars. Zij kunnen hier bijdragen aan de uitbreiding en de innovatie van AirSwap. Iedereen die een goed idee heeft die te maken heeft met het ruilen van Ethereum tokens, kan hieraan bijdragen.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!