Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Algorand

Algorand (ALGO) is een blockchain waarop verschillende cryptotoepassingen kunnen worden ontwikkeld. Het vertoont gelijkenissen met Ethereum.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Algorand converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Algorand Koers

Vanaf een waarde van €1,90 begon de koers binnen de grafiek van Algorand (ALGO/Euro) te lopen in 2019. Zoals de grafiek en bijbehorende koers vertonen, was deze prijs niet houdbaar. De crypto koers daalde en nieuwe fluctuaties in prijs zijn te vinden in 2021. In dit jaar werd een all time high waarde van €2,014 gevestigd.

Algorand bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Algorand?

In technische bewoordingen is Algorand (ALGO) een zogeheten layer-1 blockchain. Dit houdt in dat het een blockchain is waarop verschillende cryptotoepassingen, waaronder dApps, kunnen worden ontwikkeld. De blockchain van Algorand is dus dienend aan ontwikkelaars die graag een eigen cryptotoepassing willen lanceren. Algorand werd in 2017 bedacht door Silvio Micali, een Italiaanse informaticus die werkt bij het zeer prestigieuze Massachusetts Institute of Technology. Hoewel Algorand veel gelijkenissen met Ethereum vertoont, scoort het gemiddeld gezien beter op het gebied van decentralisatie en veiligheid. De native coin van Algorand is ALGO en kan worden gebruikt voor staking.

Waarom je Algorand wilt kopen

Het kopen van Algorand (ALGO) kan het overwegen waard zijn. Slechts enkele maanden nadat ALGO beschikbaar werd om te handelen in crypto, werd het al opgenomen in het aanbod van Coinbase. Er zijn maar weinig andere coins die zó snel zijn opgenomen in het aanbod van deze grote exchange. Alles lijkt erop te wijzen dat Algorand een serieus project is. Zo bestaat het team uit namen die aantoonbaar verstand van zaken hebben en worden verschillende tekortkomingen van andere layer-1 blockchains voor een deel weggenomen.

Waar koop je Algorand?

De native coin van Algorand, ALGO, kun je tegen de huidige koers kopen bij een crypto exchange, zoals Binance. Voordat je ALGO kan kopen, dien je een account aan te maken. Cryptomunten kopen kan in sommige gevallen rechtstreeks. Je hoeft dan niet eerst geld te storten, maar betaalt direct. In veel gevallen moet je voordat je gaat kopen eerst je saldo aanvullen. Dat kan soms slechts met cryptogeld, maar in veel gevallen ook met fiatgeld (zoals de euro). Betalen doe je dan met creditcard, bankoverschrijving of (soms) met iDeal. Je kunt altijd onze exchange reviews bekijken als je wilt weten bij welke crypto exchange je je moet aanmelden.

Algorand bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Algorand

De layer-1 blockchain Algorand staat wegens haar unieke kenmerken in de schijnwerpers van veel handelaren.

Snelle transacties

Algorand is een behoorlijk snelle blockchain, nu het in de meeste gevallen minder dan 5 seconden kost om een transactie uit te voeren. In de toekomst zou het netwerk drieduizend transacties per seconde moeten kunnen faciliteren.

ALGO

ALGO is de native token van Algorand. Je kunt het gebruiken om te staken en op die manier wat extra te verdienen. Daarnaast kan ALGO binnen het ecosysteem van Algorand worden gebruikt om kosten mee te voldoen.

Opensource

Algorand is een volledig opensourceproject. Dat wil zeggen dat iedereen de code zonder meer kan inzien. Daar komt bovenop dat de code kan worden gekopieerd of worden gebruikt om zelf een blockchain mee te ontwikkelen.

Complexe smart contracts

Algorand ondersteunt met ASC1 verschillende vormen van smart contracts, waaronder zogeheten stateless en stateful smart contracts. De smart contracts kunnen worden gecombineerd met atomic transfers. Deze technische gegevens zorgen ervoor dat ontwikkelaars veel kanten op kunnen.

Algorand wallet

Besluit je tot het kopen van de native coin van Algorand (ALGO)? Maak dan voor het kopen de overweging of je jouw tokens gaat opslaan in een online of een offline wallet. Een online wallet biedt veel gebruiksgemak, maar niet dezelfde mate aan veiligheid als een offline wallet.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!