Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Ardor

Ardor is een cryptocurrency platform dat bedoeld is om problemen omtrent schaalbaarheid op te lossen. Het team achter Ardor realiseert dit door verschillende chains te implementeren die afzonderlijk van elkaar functioneren. Het platform van Ardor is gebouwd op Nxt-technologie.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Ardor converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Ardor Koers

De koers van een ARDR token begint te lopen in het najaar van 2016. In 2017 was er een explosieve stijging van meer dan 16.000 procent. Dit leidde tot een all-time high in het begin van 2018. Dergelijke koershoogtes bleken echter niet houdbaar, waardoor de koers net zo snel daalde als het voorheen steeg.

Ardor bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Ardor?

Ardor is blockchainplatform. Het platform werd gebouwd op Nxt-technologie en vormt hier een uitbreiding van. Ardor wordt dan ook wel NXT 2.0 genoemd. Dit project heeft de focus liggen op maximale schaalbaarheid. Dit wil Ardor realiseren door gebruik te maken van zogeheten child chains. Dit zijn vertakkingen van de blockchain. Op deze vertakkingen kunnen partijen weer hun eigen chains bouwen. Het gevolg is dat er een blockchain ontstaat die zo groot kan worden als nodig is, waardoor problemen omtrent schaalbaarheid verleden tijd zijn.

Child Chains

Waarom je Ardor wilt kopen

Een van de grootste problemen in cryptoland is schaalbaarheid. Schaalbaarheid zegt iets over de mate waarin een blockchain zich kan aanpassen aan een hogere of lagere belasting van het netwerk. Veel blockchains worden trager naarmate meer mensen ze gaan gebruiken. Ardor lost dit probleem op door te werken met child chains. Hiermee heeft dit blockchainplatform een streepje voor op andere platforms. Ardor is immers toekomstbestendig.

Schaalbaarheid blockchain

Waar koop je Ardor?

Ardor kun je niet kopen, maar ARDR tokens wel. Dit kan bij een exchange. Er bestaan tegenwoordig veel exchanges, bijvoorbeeld Binance, Bitvavo en Kraken. Voordat je daadwerkelijk ARDR tokens kunt kopen, zul je een account moeten hebben. Deze maak je gemakkelijk online aan. Kies een sterk wachtwoord en schakel waar mogelijk twee-factor-authenticatie in. In orde? Dan kun je nu ARDR tokens aanschaffen. Betalen kan bij de meeste exchanges naar Nederlandse standaarden, bijvoorbeeld met iDEAL.

Ardor bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Ardor

Ardor is een cryptocurrency met een duidelijke missie: maximale schaalbaarheid.

Proof of Stake

Ardor maakt gebruik van het Proof of stake (PoS) algoritme om transacties te valideren. Een houder van ARDR tokens kan zijn of haar coins beschikbaar stellen om te ‘staken’ in ruil voor tokens als beloning. Proof of stake is energiezuiniger dan bijvoorbeeld Proof of work.

Child chains

Ardor werkt met vertakkingen van de ‘hoofd’ blockchain. Deze vertakkingen functioneren afzonderlijk, maar kunnen wel met elkaar communiceren. Hierdoor kunnen gegevens tussen child chains gemakkelijk worden overgedragen. Zo gaat schaalbaarheid niet ten koste van functionaliteit.

Smart contracts

Ook al is Ardor voornamelijk op schaalbaarheid gericht, gebruikers kunnen op de blockchain van Ardor ook smart contracts runnen. Dit principe lijkt erg op dat van Ethereum.

Investering

Wanneer het platform van Ardor stabiel genoeg blijkt en beleggers dit gaan zien, zou de koers van ARDR nog flink kunnen stijgen. Wel is de kans groot dat Ardor de concurrentiestrijd verliest van Ethereum als het gaat om smart contracts.

Ardor Wallet

Ardor heeft niet geen eigen officiële wallet. Wel kun je gebruikmaken van de officiële wallet van Nxt. Daarnaast kun je tokens opslaan in de hot wallet van je exchange of kun je kiezen voor een cold wallet. De laatstgenoemde biedt veel veiligheid, omdat deze niet gehackt kan worden. Een hot wallet daarentegen wint het als het gaat om gebruiksgemak.

NXT wallet Ardor

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!