Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Ark

Ark is een cryptocurrency-platform op basis van blockchaintechnologie. In vergelijking met andere cryptocurrencies is het platform van Ark in de praktijk breed inzetbaar. Zo maakt het niet alleen betalingen mogelijk maar faciliteert het ook smart contracts en dApps. Daarmee bundelt Ark drie van de meest voorkomende toepassingen van cryptocurrencies in één blockchainplatform. Voor de verificatie van transacties maakt Ark gebruik van het minder gebruikelijke Delegated proof of stake algoritme.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Ark converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Ark Koers

Het koersverloop van de Ark begon in de zomer van 2017, nadat er een ICO had plaatsgevonden in november 2016. Je zou kunnen stellen dat Ark daarmee met zijn neus in de boter viel, aangezien 2017 in cryptoland een zeer rendabel jaar was. Het duurde dan ook slechts iets langer dan een half jaar voordat de koers van Ark een all-time high bereikte van iets meer dan €7. Deze koershoogte hield echter geen stand. De koers daalde en stabiliseerde zich vervolgens op een lager niveau. In 2021 is weer volatiliteit te ontdekken.

Ark bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Ark?

De Ark (ARK) is een cryptocurrency op basis van blockchaintechnologie. Het team achter Ark wil een overkoepelende all-in-one cryptocurrency creëren. Zo ondersteunt het platform van Ark reguliere transacties, maar kan het ook worden gebruikt voor smart contracts of om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen en runnen. Smart contracts zijn digitale contracten die automatisch worden nagekomen wanneer er wordt voldaan aan bepaalde vastgelegde voorwaarden.

In tegenstelling tot veel andere altcoins is Ark niet ontstaan uit een fork van Bitcoin of Ethereum, maar uit een afsplitsing van Lisk. De ontwikkelaars van Ark wilden een sterkere en meer solide versie van Lisk ontwikkelen. Hierbij zou Ark vooral meer gebruiksgemak moeten bieden en zou het zich op bepaalde vlakken sneller moeten ontwikkelen dan Lisk.

Dat Ark zich ook daadwerkelijk beter heeft kunnen ontwikkelen dan Lisk blijkt onder meer uit het feit dat Ark als een van de eerste cryptocurrencies kwam met de implementatie van de zogeheten SmartBridge-technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om meerdere blockchains aan elkaar te koppelen. De blockchains kunnen vervolgens met elkaar communiceren. Ark moet de spil van al deze verschillende blockchains vormen, om zo een geheel decentraal ecosysteem te creëren.

Door een hoge mate aan gebruiksgemak te bieden, moet Ark een handige oplossing vormen voor alle soorten gebruikers die gebruik willen maken van blockchaintechnologie. Ark moet hierbij schaalbaar en flexibel zijn, terwijl alle voordelen van cryptocurrencies worden behouden. Zo is het platform van Ark volledig decentraal. Er zijn dus geen derde partijen die toezicht op het platform houden.

Voor de verificatie van transacties maakt Ark gebruik van het Delegated proof of stake (DPoS) algoritme. Dit is een variant van mining die is gebaseerd op democratische besluitvorming. Iedere bezitter van Ark mag stemmen op een zogeheten delegate. In totaal zijn er 51 delegates. Deze verrichten de meeste werkzaamheden binnen de blockchain en zorgen ervoor dat alles optimaal blijft functioneren. Ook heb je als delegate stemrecht binnen Ark.

Ark afsplitsing van Lisk

Waarom je Ark wilt kopen

Ark is een compleet pakket dat verschillende toepassingen van cryptocurrencies combineert. Ten eerste is het een betaalplatform. Daarnaast faciliteert en ondersteunt het smart contracts. Verder biedt het Ark-platform de mogelijkheid om dApps te bouwen en runnen. Ark is er als een van de eerste cryptocurrencies in geslaagd om SmartBridge-technologie te implementeren. Zo vormt Ark een innovatief platform dat daadwerkelijk toegevoegde waarde biedt. Dit wordt nog eens versterkt doordat bij Ark gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staat. Er zijn veel redenen voor gebruikers om te kiezen voor Ark en daarmee heeft Ark voldoende potentie als investering. Het blijft echter altijd de vraag hoe investeerders Ark in de toekomst zullen waarderen.

Gebruiksvriendelijk platform Ark

 

Waar koop je Ark?

De native token van Ark (ARK) kun je aanschaffen bij een cryptocurrency exchange. Voorbeelden van populaire digitale exchanges zijn Binance en Bitvavo. Bij dergelijke exchanges komen kopers en verkopers van verschillende digitale valuta samen om te handelen. Als je via een exchange ARK tokens wilt aanschaffen, heb je een account nodig. Die maak je aan via de website of app van de exchange. Het is belangrijk dat je kiest voor een sterk wachtwoord en waar mogelijk voor twee-factor-authenticatie. Heb je eenmaal een account, dan dien je in veel gevallen nog geld te storten. Bij sommige exchanges kun je direct digitale valuta kopen. Je wisselt dan je fiatgeld direct in voor ARK tokens. Betalen kan bij bijna alle exchanges zoals je dat in Nederland gewend bent, bijvoorbeeld met iDEAL, je creditcard of een bankoverschrijving.

Ark bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Ark

Het platform van Ark zou een gebruiksvriendelijke all-in-one oplossing moeten vormen voor iedereen die gebruik wil maken van toepassingen van blockchaintechnologie.

Gebruikersgemak

Ark is ontstaan uit een fork van Lisk. In eerste instantie lag de focus voor Ark na deze afsplitsing op de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijker alternatief. Het platform van Ark moet voor eenieder te begrijpen zijn. De drempel mag niet te hoog liggen.

Decentraal

Het platform van Ark is volledig decentraal. Dat houdt in dat het platform niet onder toezicht staat van centrale instanties of organen. Door het gebruik van blockchaintechnologie is er ook geen centrale plaats waar gegevens van gebruikers worden opgeslagen. Dit maakt het platform minder kwetsbaar.

Delegated proof of stake

Ark werkt met een uniek algoritme voor het valideren van transacties: Delegated proof of stake (DPoS). Dit democratische algoritme houdt in dat houders van ARK tokens kunnen stemmen op delegates (afgevaardigden) die het netwerk onderhouden en de verantwoordelijkheid dragen voor de validatie van transacties binnen nieuwe blocks.

Investering

Ark bundelt veel toepassingen van blockchaintechnologie in een compact en gebruiksvriendelijk pakket. Het is een betaalplatform en het faciliteert smart contracts en dApps. Door te investeren in Ark, investeer je automatisch in verschillende toepassingen van blockchains. Of de koers van Ark in de toekomst gaat stijgen, blijft echter koffiedik kijken.

Ark Wallet

ARK tokens dien je op te slaan in een wallet. Er zijn twee soorten wallets. Je kunt gebruikmaken van de online wallet van je exchange (hot wallet). Je tokens worden dan online in de cloud opgeslagen en zijn bereikbaar via het internet. Een andere optie is een cold wallet: een fysiek apparaatje. Hier kun je je ARK tokens op uploaden, zodat je geen last hebt van hackers.

Wallet ark

Betrouwbare exchanges

De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en moet niet worden gezien als financieel advies. Beleggen in cryptocurrencies brengt risico's met zich mee en het is mogelijk dat u uw investering verliest. Wij zijn geen financiële adviseurs. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde financiële adviseur voordat u financiële beslissingen neemt. Crypto-valuta.nl is niet aansprakelijk voor verlies of schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie op deze site.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!