Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Arweave

Het cryptoproject van Arweave (AR) richt zich op het permanent opslaan van bestanden voor op de lange termijn.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Arweave converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Arweave Koers

De koers binnen de live grafiek van Arweave (AR/Euro) begon te lopen in 2020 vanaf een prijs van €0,65. Forse stijgingen in prijs zijn in de grafiek te vinden vanaf 2021. Vooral vanaf de zomer van dit jaar begon de koers stevige fluctuaties te vertonen. Dit heeft geleid tot een all time high waarde van meer dan €74.

Arweave bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Arweave?

“Who controls the past controls the future” is de slogan van het cryptoproject Arweave (AR). Dit project werd opgericht in 2017 onder de initiële naam Archain. In 2018 vond er een rebrand plaats naar de naam Arweave. Arweave richt zich op het opslaan van data. Het gaat om een permanente wijze van on-chain storage. Als het aan Arweave ligt, mag het dus niet de bedoeling zijn dat de bestanden over enkele tientallen jaren al niet meer te openen of verdwenen zijn. Om dit te realiseren, heeft Arweave een structuur genaamd block weave geïntroduceerd. Dit is een wijze van gedecentraliseerde dataopslag op de chain.

Waarom je Arweave wilt kopen

In de realiteit lijkt het wellicht zo dat je bestanden voor altijd beschikbaar zullen zijn, maar dat is lang niet altijd het geval. Vaak zullen bestandformaten in de toekomst niet meer ondersteund worden door software. Daarnaast bestaat er altijd de kans dat je bestanden verloren gaan door bijvoorbeeld het falen van je hardware of het gehackt worden van je provider voor cloudopslag. Al deze, en meer, gevaren van opslag worden door Arweave geëlimineerd.

Waar koop je Arweave?

Arweave (AR) kopen doe je bij een exchange, zoals Bitvavo of Binance. Voordat je AR/Euro kan kopen, dien je een account aan te maken bij de exchange. Dat kan online. Vervolgens dien je geld te storten. Veel exchanges ondersteunen fiatgeld, zoals de euro. Met jouw gestorte geld kun je nu AR coins kopen. Sommige exchanges laten je AR coins direct kopen, zonder eerst geld te storten. Betalen kan vaak met creditcard of (SEPA) bankoverschrijving en soms met iDEAL.

Kenmerken Arweave

Arweave (AR) wil de toekomst van dataopslag revolutioneren.

Block weave

De crypto Arweave maakt gebruik van een datastructuur die is afgeleid van blockchaintechnologie. Block weave zorgt ervoor dat – in tegenstelling tot de blockchain – niet elke keer de hele chain hoeft te worden geverifieerd bij wijzigingen.

Kostenstructuur

Dataopslag kopen bij Arweave doe je niet middels een abonnement. Je hoeft slechts eenmalig te betalen voor levenslange dataopslag. Door de jaren heen zal de prijs steeds verlaagd worden. Dat kan een hoop geld schelen.

Soorten gegevens en bestanden

Arweave is breed inzetbaar. Zo kunnen niet alleen particulieren hun documenten, video’s en muziek opslaan, maar kunnen ook bedrijven gebruikmaken van het netwerk. Denk bijvoorbeeld aan de opslag van vergunningen, overheidsdocumenten en juridische gegevens.

Token

De native coin van het cryptoproject Arweave is AR. In totaal zijn er maximaal 66 miljoen van deze tokens. Een groot deel hiervan is reeds in omloop. AR kan binnen het netwerk worden ingezet als betaalmiddel en heeft daarmee een dienende functie.

Arweave Wallet

Signaleer je een gunstige koers en besluit je tot het kopen van AR coins over te gaan, bedenk dan voor aankoop op welke wijze je de coins wilt opslaan. De toegevoegde waarde van een online wallet ligt in het gebruiksgemak. De waarde van een offline wallet daarentegen ligt in een zeer hoge mate aan veiligheid.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!