Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Atari Token

Atari (ATRI) is een cryptoproject met als doel het worden van een utility crypto binnen de wereld van videogames. Dit project speelt in op de alsmaar groeiende gaming en entertainment industrie. Volgens Atari bestaan er (nog) geen cryptocurrencies die daadwerkelijk toegevoegde waarde kennen binnen deze industrie. Veel digitale valuta kennen immers forse beperkingen, bijvoorbeeld op het gebied van schaalbaarheid of universaliteit. Lees op deze pagina meer over het Atari crypto project, de koers en het kopen van Atari tokens.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Atari Token converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Atari Koers

Het koersverloop van Atari (ATRI) begint in het najaar van 2020 met een prijs van rond de 0,20 euro. Vanaf de eerste maanden is de koers vrij volatiel. De hoogste pieken – rond de 0,58 euro – werden behaald in het voorjaar van 2021. In de grafiek is echter duidelijk te zien dat dergelijke waardes niet houdbaar waren, waardoor de koers alweer snel daalde tot een hoogte van ver onder de 0,1 euro. Als je Atari crypto tokens wil kopen, is het belangrijk een goed instapmoment te kiezen. Hiervoor is het belangrijk om naar de koers te kijken.

Atari Token bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Atari?

Voor een investeerder Atari crypto gaat kopen is het belangrijk om zichzelf te verdiepen in het project. Atari (ATRI) is een cryptocurrency project uit 2020 met de focus op de gaming en entertainment industrie. Het is gebaseerd op de blockchain van Ethereum. Atari als crypto is afkomstig van Atari Chain Ltd. Dit is een dochteronderneming van Atari Inc., dat bekend staat als een producent van onder meer arcadespellen en homecomputers. Het bedrijf introduceert met de Atari Token een wereldwijd toepasbare cryptocurrency die geschikt is voor het doen van betalingen. Ontwikkelaars en spelers van games krijgen met ATRI tokens extra mogelijkheden om geld te verdienen met hun (in-game) producten. Atari streeft naar universaliteit: ATRI moet in de toekomst altijd en overal toepasbaar zijn. Als dit lukt, onderscheidt ATRI zich wezenlijk van andere coins binnen deze industrie.

Waarom je Atari wilt kopen

Er zijn een aantal redenen waarom je ervoor kunt kiezen om Atari te kopen. Atari (ATRI) speelt in op een industrie die vandaag de dag zeer relevant blijkt. Het project analyseert de problemen die spelen bij andere cryptocurrencies en probeert op al deze problemen een oplossing te vinden. In die zin is ATRI een coin met een zeer praktische insteek. Er lijkt veel behoefte te zijn aan dergelijke praktisch toepasbare coins, nu veel cryptocurrencies in theorie geniaal zijn, maar hun ideeën niet in de praktijk kunnen brengen. ATRI is met een prijs van minder dan 0,1 euro nog altijd relatief goedkoop om te kopen.

Waar Atari kopen?

De native token van Atari (ATRI) kan je kopen bij een exchange. Houd echter rekening met het feit dat niet alle exchanges deze coin in hun aanbod hebben. Heb je een exchange gevonden die deze crypto wél aanbiedt, zoals Bitvavo, dan kan je overgaan tot het aanmaken van een account. Dit kan gemakkelijk online. Wanneer je dit hebt gedaan, is het mogelijk om geld te storten op je account. Dit kan vaak naar Nederlandse betaalstandaarden, bijvoorbeeld met iDEAL. Vervolgens kun je overgaan tot het kopen van ATRI. Het kopen van crypto is bij de gemiddelde exchange erg gemakkelijk.

Atari Token bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Atari

Als het aan het team van Atari ligt, gaat ATRI de meest gebruikte token van de toekomst worden.

Potentievolle markt

Volgens cijfers van Atari houdt slechts 1% van de spelers van videogames zich bezig met het verdienen van geld of het aangaan van ruiltransacties binnen games. De conclusie dat er nog genoeg te winnen valt, is dan ook correct.

Peer to peer

Transacties met ATRI bestaan slechts binnen een directe relatie. Wanneer spelers in-game items willen kopen, verkopen of traden, gebeurt dit zonder tussenkomst van een derde partij. Dit biedt meer veiligheid en gebruiksgemak, terwijl het vaak ook goedkoper is.

ERC20

Omdat de blockchain van Atari Token is gebaseerd op Ethereum, betreft ATRI een ERC-20 token. Dit is een compatibiliteitsnorm die vele voordelen en garanties met zich meebrengt. Deze liggen met name op het vlak van het kopen van Atari token, veiligheid en verhandelbaarheid.

Maximale voorraad

In totaal zullen er maximaal 7,771 miljard ATRI tokens in omloop komen. Atari Chain is verantwoordelijk voor het uitgeven en verbranden van deze tokens. Hoe meer vraag er is, hoe meer tokens kunnen worden uitgebracht. Traders kunnen deze vervolgens altijd kopen. Het handmatig inbrengen van tokens kan de koers in de grafiek aardig beïnvloeden.

Atari Wallet

Na het kopen van ATRI dien je de tokens nog op te slaan. De officiële wallet van Atari Token betreft de zogeheten Omni Wallet. Dit is een online wallet die veel functionaliteiten biedt ten opzichte van andere online wallets. Je kan ook kiezen voor een exchange wallet of een fysieke hardware wallet. Laatstgenoemde biedt veel veiligheid, maar vaak iets minder gebruiksgemak. Een exchange wallet biedt je de mogelijkheid om na het kopen van Atari coin direct je tokens op te slaan. Dit biedt gemak.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!