Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Axie Infinity

Geld verdienen met gamen: het cryptoproject Axie Infinity (AXS) maakt het mogelijk.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Axie Infinity converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Axie Infinity Koers

De koers binnen de grafiek van Axie Infinity (AXS) begon te lopen in 2020 vanaf een waarde van zo’n €0,08. Deze prijs werd echter al snel overtroffen. De grafiek laat zien dat de koers in het najaar van 2021 behoorlijk hoge prijzen vertoonde. Een all time high waarde van bijna €140 werd neergezet.

Axie Infinity bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Axie Infinity?

Axie Infinity (AXS) is een online videospel dat draait op de blockchaintechnologie van Ethereum. De spelomgeving lijkt erg op dat van Pokémon. Je kunt verschillende wezens (Axies) verzamelen die tevens allemaal NFT’s zijn. Daarnaast kun je in het spel bezitter worden van stukken land. Door het spel simpelweg te spelen, kun je geld verdienen. Dit concept wordt play-to-earn (P2E) genoemd. Je verdient geen AXS coins, maar SLP coins. Dit is de native token van het spel en moet dan ook worden gebruikt om te betalen binnen de spelomgeving. Axie Infinity is vandaag de dag een zeer populair cryptospel met een grote aanhang.

Waarom je Axie Infinity wilt kopen

De (online) gamingindustrie is nog altijd fors aan het groeien. Er zitten echter wat nadelen verbonden aan reguliere online games. Zo kunnen in-game items alleen binnen de omgeving van het spel zelf worden verkocht en kun je bij veel games je fiatgeld niet terugkrijgen. De combinatie van gaming en blockchaintechnologie wordt dan ook ervaren als een welkome toevoeging. Axie Infinity heeft in een vrij korte tijd een forse stijging in populariteit vertoond.

Waar koop je Axie Infinity?

Wil je Axie (AXS) crypto kopen, dan kan dit bij een crypto exchange. Zo kun je bijvoorbeeld AXS kopen bij Bitvavo en Binance. Alvorens te kopen dien je een account aan te maken. Daarna krijg je de kans om je saldo aan te vullen. Dat kan meestal met fiatgeld, zoals de euro. AXS kopen doe je vervolgens met behulp van dit saldo. Soms kun je rechtstreeks de crypto valuta AXS kopen, zonder dat je eerst geld hoeft te storten. Betalen kan bij de meeste grote exchanges met iDEAL, bankoverschrijving of creditcard.

Axie Infinity bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Axie Infinity

Gamen, geld verdienen en participeren aan de opkomst van blockchaintechnologie. Axie Infinity heeft het allemaal.

Axies

Axies zijn de centrale wezens of ‘dieren’ binnen de spelomgeving. Je kunt ze tot zo’n zeven keer fokken. Daarnaast heeft elke Axie zijn eigen eigenschappen en bestaan er meer dan vijfhonderd lichaamsdelen. Er zijn verschillende categorieën van zeldzaamheid.

Drempel voor deelname

Wil je deelnemen aan het cryptospel Axie Infinity, dan zul je eerst drie Axies in bezit moeten hebben. Begin 2021 kostte een Axie slechts 10 euro, maar tegenwoordig kosten ze honderden euro’s per stuk. De drempel ligt financieel dus hoog.

Side-chain

Naast dat Axie Infinity (AXS) op Ethereum draait, heeft het team een side-chain ontwikkeld die behoorlijk snel is en tegelijkertijd niet inlevert op veiligheid. Hierdoor zijn de gas fees praktisch verwaarloosbaar en zal de game soepeler en sneller functioneren.

AXS coin

De ERC20 token AXS is de native token van Axie Infinity. Omdat het een governance coin betreft, kun je als bezitter van deze coin meebeslissen over de toekomst van het project. Maximaal bestaan er 270 miljoen AXS tokens.

Axie Infinity Wallet

Ontdek je een gunstige koers en besluit je om AXS te kopen? Bedenk dan alvorens je gaat kopen goed op welke wijze je de tokens wilt gaan opslaan. Kies voor een online (exchange) wallet wanneer je gaat voor gebruiksgemak, maar kies een offline wallet wanneer je maximale veiligheid belangrijk vindt. Maak hierin zelf een afweging.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!