Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Bidao

Bidao is een relatief nieuw crypto ecosysteem met een sterke focus op Decentralized Finance (DeFi). Hun eigen stablecoin Bidao (BID) wordt aangeboden als instrument voor financiële overeenkomsten op het platform. We vertellen je graag over interessante kenmerken van deze coin, waar je BID het makkelijkst kunt kopen en hoe je de crypto veilig bewaart.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Bidao converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Bidao Koers

Bij de introductie in september 2020 had de BID token een waarde van 0,034 euro. De prijs daalde echter binnen enkele maanden naar een niveau van 0,006 euro. Bidao veerde in 2021 weer op en de waarde beweegt nu stabiel tussen een koers van 0,01 en 0,02 euro. Zoals van een stablecoin verwacht mag worden, vertoont de grafiek geen forse schommelingen in de koers.

Bidao bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Bidao?

Bidao is een relatief klein blockchain-ecosysteem dat functioneert binnen de uitgestrekte blockchain-wereld van Binance. Bidao is voornamelijk gericht op aanbieders van gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi), die de blockchain vrijuit kunnen gebruiken voor contracten en om applicaties te bouwen. Het platform is in 2020 geïntroduceerd door de toen 21-jarige Duitse IoT-ontwikkelaar Bastian Aigner.

De BID coin werd geïntroduceerd als de eerste ‘vertrouwenloze’ stablecoin. In de cryptowereld betekent dit dat er voor het onderpand geen relatie is met banken, zoals bijvoorbeeld Tether en USDC die wel hebben.

Waarom je Bidao wilt kopen

Bidao kopen is handig als je een cryptovaluta nodig hebt met een stabiele koers. Deze stablecoin draait met een verbeterde blockchain-architectuur op het Binance-platform en is daardoor sneller en goedkoper verplaatsbaar dan stablecoins als Tether (USDT) en TrueUSD (TUSD), die op het Ethereum-platform draaien. Je kunt Bidao ook kopen om passief inkomen te creëren. Binnen het ecosysteem komen steeds meer DeFi-aanbieders die je mogelijkheden bieden om BID te staken tegen een aantrekkelijke APR.

Waar koop je Bidao?

Om BID te kopen, heb je vooralsnog de keuze uit een handvol handelsbeurzen. Bij Poloniex kun je deze stablecoin met euro’s kopen. Op beurzen als Uniswap (V3), Uniswap (V2) en Hoo moet je eerst een andere crypto storten. Bij een coin naar coin swap is de prijs voor Bidao over het algemeen lager.

Bidao bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Bidao

Bij de ontwikkeling van de blockchain heeft Bidao gebruikgemaakt van een nieuwe, verbeterde architectuur.

Snelle, goedkope transacties

Transacties met BID verlopen aanzienlijk sneller en tegen beduidend lagere transactiekosten dan transacties met populaire stablecoins als USDT en USDC.

Toestemmingsloos

Elke DeFi-aanbieder mag op elk moment de blockchain voor alle mogelijke toepassingen gebruiken.

Trustless

Een belangrijk kenmerk van Bidao is de vertrouw loze opzet die speciaal voor DeFi-toepassingen is ontworpen. In het onderpand voor de stablecoin zitten geen door banken gereguleerde fiat currencies. De dekking is volledig in BNB, de native token van het Binance-ecosysteem.

Proof of Stake

De maximale hoeveelheid van 2.650.000.000 BID is momenteel al in omloop. De blockchain wordt daarom gecontroleerd door een Proof of Stake (PoS) consensus algoritme. Zo kun je BID tokens kopen en inzetten voor de beveiliging van het netwerk. De beloning (APR) voor staking is momenteel ingesteld op 3 procent per jaar.

Bidao Wallet

De maximale hoeveelheid van 2.650.000.000 BID is momenteel al in omloop. De blockchain wordt daarom gecontroleerd door een Proof of Stake (PoS) consensus algoritme. Zo kun je BID tokens kopen en inzetten voor de beveiliging van het netwerk. De beloning (APR) voor staking is momenteel ingesteld op 3 procent per jaar.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!