Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Binance Coin

De Binance Coin, vaak aangeduid met BNB, is de eigen munt van het bekende crypto handelsplatform Binance. Dit platform groeide kort na de oprichting in 2017 uit tot het grootste cryptohandelsplatform ter wereld. Op Binance handel je in bijna alle cryptomunten die er bestaan. Je maakt hierbij gebruik van de Binance Coin om andere cryptomunten te kopen of verkopen. Binance rekent lagere transactiekosten voor het kopen en verkopen van cryptomunten wanneer je deze transactiekosten met de Binance Coin betaalt. De koers van de Binance Coin wordt voornamelijk bepaald door het aantal actieve handelaren op het Binance handelsplatform.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Binance Coin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Binance Coin Koers

De Binance Coin werd op 16 september 2017 geïntroduceerd tegen een prijs van €0,09. Begin 2021 steeg de koers van de Binance Coin van €32 tot zelfs boven de €200. Deze sterke koersstijging kwam door een grote instroom van nieuwe handelaren op het Binance platform.

Binance Coin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is de Binance Coin?

De introductie van de Binance Coin gebeurde door middel van een Initial Coin Offering (ICO). Aan particulieren bood men 100 miljoen Binance Coins aan. 80 miljoen ging naar Binance medewerkers, terwijl investeerders 20 miljoen Coins afnamen. Alle Binance Coins werden binnen 20 dagen verkocht. Iets dat de populariteit van het platform onderstreept. Met de opgehaalde financiële middelen investeert Binance in uitwisselingsprojecten, branding en marketing van het Binance platform. Daarnaast gebruikt Binance de opbrengsten ook voor diverse upgrades aan het platform zelf.

De Binance Coin gebruikt de blockchain van Ethereum, een andere bekende cryptocurrency. Binance Coin is echter vooral uitgegeven ter versterking van het Binance platform zelf. Hiermee creëert Binance een ecosysteem, waarin handelen niet van andere cryptovaluta afhankelijk is. Voor alle aankopen en verkopen op het platform kun je Binance Coin gebruiken. Oók voor handelskosten dus. Deze bedragen normaalgesproken 0,1 procent. Voor wie deze kosten met Binance Coin betaalt, is dat echter maar de helft; slechts 0,05 procent transactiekosten. Ook de rente op een eventuele lening via het platform kun je in Binance Coin betalen.

Wanneer er een nieuwe cryptovaluta wordt uitgegeven, kun je Binance Coin gebruiken om hier via het platform in te investeren. Je voorraad van deze nieuwe valuta staat dan op het Binance platform. Het kopen en later verhandelen van deze nieuwe cryptocurrency loopt dan dus via Binance. Dit maakt handelen in crypto overzichtelijk en prettig. Je houdt alles binnen één platform dat volop mogelijkheden biedt. Op dit moment zijn er zo’n 200 miljoen Binance Coins in omloop. Binance wil dit terugbrengen tot zo’n 100 miljoen coins. Elk kwartaal wendt het 20 procent van de winst aan om coins terug te kopen. Op deze manier houdt Binance het aanbod van de munt laag, wat waarschijnlijk een positief effect op de waarde van de Binance Coin heeft.

Binance en de binance coin

Waarom je de Binance Coin wil kopen

Een van de grootste voordelen van de Binance Coin is de forse korting op transactiekosten op het Binance platform. Toch heeft de Binance Coin ook andere voordelen. Zo voer je transacties op het Binance platform met de coin extra snel uit. Verder bewijst de populariteit van het Binance platform ook het vertrouwen in de valuta. De Binance Coin is bovendien zéér veilig, mede dankzij een multi-cluster en multi-tier systeemkader en het Secure Assets Fund for Users (SAFU) systeem.

De Binance Coin is gebruikt de Ethereum blockchain die cryptografie gebruikt om datalekken en onderscheppingen te voorkomen. Zoals elke crypto currency kent Binance Coin geen kwetsbaar centraal systeem dat gehackt kan worden. Al met al wordt de Binance Coin gezien als een van de betrouwbaarste cryptomunten op de markt.

Een ander voordeel van de Binance Coin is dat je deze ook buiten het platform van Binance gebruikt. Zo wordt deze cryptovaluta bijvoorbeeld breed geaccepteerd in de reis- en horecabranche. Maar ook zonder dat voordeel is het aantrekkelijk de crypto valuta te kopen. Het aantal stijgende gebruikers van het Binance platform heeft een positieve invloed op de koers van de coin. Ook het terugkopen van coins door het platform zelf draagt hieraan bij.

Binance platform

Waar koop je een Binance Coin?

De Binance Coin is uiteraard via Binance aan te schaffen, maar ook te koop op andere exchanges en via verschillende brokers. Houd daarbij rekening met het feit dat de coin onder andere aantrekkelijk is door de voordelen die Binance biedt bij het gebruik ervan, zoals lagere kosten bij het handelen van andere cryptocurrencies. Daar komt bij dat brokers vaak hogere transactiekosten in rekening brengen, waardoor je effectief minder Binance Coin ontvangt voor je geld.

Besluit je om die redenen de Binance Coin via Binance zelf te kopen? Maak dan een gratis account aan op het platform. Vul daarvoor op de registratiepagina van Binance jouw e-mailadres in en kies een goed wachtwoord dat moeilijk te kraken is, maar je je toch kunt herinneren. Aangezien het om geld gaat, wil je je account beveiligen met een sterk wachtwoord. Lees daarbij de gebruiksvoorwaarden van Binance goed door, voordat je akkoord gaat. Klik vervolgens op “account aanmaken”, waarna je per e-mail een verificatiecode ontvangt die je nodig hebt om de registratie te bevestigen. Het is ook verstandig om extra maatregelen te nemen om je Binance account optimaal te beveiligen. Bijvoorbeeld door Google-verificatie.

Na afronding van het registratie -en beveiligingsproces, is het tijd om Binance Coins te kopen. Dit doe je door eerst geld op je Binance account te zetten. De populairste betaalsystemen op Binance zijn: bankoverschrijving (SEPA), creditcards (Visa/MC) en iDEAL. Als je voor creditcard of iDEAL kiest, betaal je een klein bedrag aan transactiekosten. Dit is niet het geval wanneer je kiest voor bankoverschrijving. Deze optie neemt wel iets meer tijd in beslag.

Binance Coin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Binance Coin

We hebben een aantal kenmerken van de Binance Coin voor jou op een rijtje gezet.

Lagere prijs per transactie

Het belangrijkste kenmerk van de Binance Coin is de lagere prijs per transactie. Dit maakt de munt ook uniek. Het is de enige coin op het Binance platform met lagere transactiekosten. Dat maakt deze cryptocurrency extra interessant voor handelaren die een groot aantal transacties per dag uitvoeren op het platform zelf.

Investering

Binance Coin laat duidelijk zien dat het veel investeringspotentie heeft. Zoals bij elke cryptovaluta kan de koers wel flink schommelen en garanties over de toekomstige waarde bestaan natuurlijk niet. Als je Binance Coins koopt als investering, is dat iets om rekening mee te houden.

Veilig en betrouwbaar

De veiligheid en betrouwbaarheid van Binance Coin zijn hoog, vooral omdat het de cryptovaluta van de grootste exchange ter wereld is. Op Binance kun je je account – en daarmee de wallet waar je je Binance Coin in hebt – beveiligen met onder andere extra verificatiemethodes bij het inloggen. Voor nog meer veiligheid gebruik je echter een Binance Coin Wallet. Daarmee ben jij er zeker van dat je de controle in eigen handen hebt.

Binance Coin Wallet

De Binance Coins op je Binance account worden bewaard in een door Binance beheerde wallet. De kans is heel klein, maar mocht Binance slachtoffer worden van een hack of aanval, kunnen daarbij ook jouw Binance Coins buit worden gemaakt.

Om dit risico te vermijden kun je jouw coins ook verplaatsen naar een Binance Coin Wallet. Er zijn twee type wallets: “hot” en “cold”. Een hot wallet is met internet verbonden en is in de meeste gevallen een app of website. Bij dit laatste type ben je zelf beheerder van je eigen wallet. Dat geeft extra veiligheid. Weliswaar kan een hot wallet ook gehackt worden, maar die kans is wel veel kleiner. Grotere platforms als Binance lopen een grotere kans om het doelwit van hackers te worden. Al blijft de kans dat zo’n aanval slaagt relatief klein. Met een hot wallet handel je ook eenvoudig in andere cryptocurrency.

Een cold wallet is een fysieke wallet. Bijvoorbeeld een USB-apparaat. Zo’n cold wallet is letterlijk onbereikbaar voor hackers, zolang deze niet met een apparaat verbonden is. Hier staat wel iets meer praktisch ongemak tegenover. Wanneer je handelt met je cold wallet moet je deze alsnog met internet verbinden. Ook kun je de cold wallet daadwerkelijk kwijtraken. Over het algemeen is een cold wallet de veiligste keuze, vooral als je cryptomunten als langetermijninvestering vasthoudt. Hot wallets zijn daarentegen de beste keuze voor actieve handelaren.

Hot wallet binance

Veelgestelde vragen over de Binance Coin

De Binance Coin (BNB) hoort thuis binnen het ecosysteem van de Binance exchange. Het kan worden gebruikt om handelskosten te betalen. Daarnaast kent BNB ook een afzonderlijke functie buiten de omgeving van Binance. Een aantal vooruitstrevende webshops maakt het mogelijk om te betalen met BNB. Zo kun je er bijvoorbeeld een reis mee boeken of er (digitale) cadeaukaarten mee aanschaffen. Hoewel Binance Coin dus kan worden ingezet als betaalmiddel is dit niet het primaire doel van de ontwikkelaars geweest.

Binance Coin (BNB) kun je kopen bij een cryptocurrency exchange. Er zijn veel exchanges, dus kies er een die goed bij je past. Wanneer je overgaat tot het aanmaken van een account is het belangrijk dat je deze goed beveiligt. Dit doe je middels een sterk wachtwoord en het inschakelen van twee-factor-authenticatie. De modernere (vaak Nederlandse) exchanges, ondersteunen betalingen met iDEAL. Dit heeft toegevoegde waarde voor Nederlandse klanten. Betalen met creditcard of bankoverschrijving kan hoe dan ook bij de meeste exchanges.

Het daadwerkelijke maximum ligt iets hoger dan 165 miljoen tokens. Tijdens de ICO van BNB werden er in eerste instantie 100 miljoen tokens uitgegeven. De ontwikkelaars van Binance Coin kiezen er echter voor om elk kwartaal een deel van de tokens te vernietigen. De behaalde winsten worden dan ingezet door het team van Binance, om tokens ‘terug’ te kopen en deze voor altijd ergens op te slaan.

Binance Coin begon ooit als een cryptocurrency die alleen binnen het ecosysteem van Binance toegevoegde waarde had. De use-cases zijn door de jaren heen echter gestegen. Zo wordt BNB niet alleen gebruikt op Binance.com, maar ook op de Binance DEX en Binance Chain. Daarnaast kan BNB worden ingezet als algemeen betaalmiddel. Hoeveel toegevoegde waarde BNB in de toekomst zal hebben, zal voornamelijk afhangen van de functie die Binance aan deze token zal toekennen. Hierbij is het relevant om concurrerende exchanges en exchange tokens in de gaten te houden.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!