Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Bitcoin SV

Bitcoin SV (BSV) is een cryptoproject dat is ontstaan als hard fork van Bitcoin Cash. De bedoeling is om terug te gaan naar de originele visie van Satoshi Nakamoto.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Bitcoin SV converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Bitcoin SV Koers

De koers binnen de grafiek van Bitcoin SV (BSV/Euro) loopt sinds 2018 vanaf een prijs van €76,80. De grafiek toont dat de waardes door de tijd heen fors fluctueren tussen prijzen van ongeveer €39 tot een all time high koers van bijna €380 in 2020.

Bitcoin SV bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Bitcoin SV?

Het cryptoproject Bitcoin SV (BSV) werd in 2018 gelanceerd met de veelbelovende woorden: “Bitcoin SV is the original Bitcoin”. Het is ontstaan uit een hard fork van Bitcoin Cash. De ‘SV’ in Bitcoin SV staat voor Satoshi’s Vision. Bitcoin SV wil terug naar hoe de blockchain van Bitcoin ooit werd ontworpen door Satoshi Nakamoto. Volgens de oprichters voldoet de huidige realiteit van Bitcoin (BTC) niet meer aan het ideaalbeeld van Satoshi Nakamoto zoals dat in 2009 werd geschetst. Bitcoin zou de wijze waarop we zouden betalen moeten revolutioneren, maar uiteindelijk werd het ‘slechts’ een spaarmiddel. Althans, dit is de mening van Bitcoin SV.

Waarom je Bitcoin SV wilt kopen

Bitcoin SV (BSV) zou in staat moeten zijn om praktisch elk betaalsysteem te vervangen door het blockchainsysteem van BSV. Zo zou Bitcoin (SV) weer écht een betaalnetwerk worden. De belofte van dit cryptoproject is daarbij dat een hoge mate aan veiligheid wordt gegarandeerd, terwijl de gebruikservaring uitstekend blijft. Laatstgenoemde wordt gerealiseerd door een focus op transactiesnelheid. Wanneer de transactiesnelheid hoog is, kunnen de kosten laag worden gehouden.

Waar koop je Bitcoin SV?

De native coin van Bitcoin SV is BSV en kun je kopen bij een exchange. Voordat je tot kopen kunt overgaan, dien je een account te maken bij een dergelijke exchange. Dit is online snel geregeld. BSV tokens kun je in sommige gevallen rechtstreeks kopen. In veel gevallen zal je echter eerst je saldo moeten aanvullen. Dat kan vaak met fiatgeld, zoals de euro. Je koopt met dit saldo vervolgens BSV. Betalen kan vaak met creditcard of bankoverschrijving en soms met iDEAL.

Bitcoin SV bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Bitcoin SV

Bitcoin SV brengt Bitcoin terug naar de basis. De toegevoegde waarde van het project zit hem in het omtoveren van Bitcoin van een investering naar een betaalmiddel.

Craig Wright

Craig Wright is de oprichter van Bitcoin SV en voor de meeste kenners van crypto een behoorlijk bekende naam. Hij beweert namelijk Satoshi Nakamoto te zijn, terwijl hier weinig aanwijzingen voor zijn. Het wordt door velen dan ook gezien als een minder betrouwbaar figuur.

Geschiedenis

In 2017 ontstond er binnen het netwerk van Bitcoin onenigheid over de toekomst van de coin. Dit heeft geleid tot een hard fork die leidde tot Bitcoin Cash. Ook binnen dit netwerk ontstonden meningsverschillen, waardoor Bitcoin SV als hard fork van Bitcoin Cash is ontstaan.

Bitcoin als betaalmiddel

Bitcoin (BTC) is ooit ontworpen om te dienen als alternatief betaalmiddel. Dit blijkt uit de originele whitepaper. Je zou dus BTC moeten kunnen inzetten om in de winkel dingen te kunnen kopen. BTC evolueerde echter snel naar ‘slechts’ een investering. Bitcoin SV wil terug naar de roots.

Altcoin

Bitcoin was de eerste cryptocurrency ooit. Alle coins die geen Bitcoin zijn, zijn per definitie altcoins. Nu Bitcoin Cash en Bitcoin SV géén Bitcoin zijn, maar slechts afgeleiden hiervan, zijn het altcoins. Bitcoin blijft dus afzonderlijk bestaan.

Bitcoin SV Wallet

Signaleer je een gunstige koers en overweeg je het om BSV coins te kopen? Overweeg dan alvorens het kopen of je jouw coins in een online of een offline wallet wilt opslaan. Een online wallet biedt veel gemak, terwijl een offline wallet juist erg veel veiligheid biedt. Maak hierin zelf een afweging.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!