Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Bitstar

Bitstar Coin is een cryptovaluta die bedoeld is als een digitaal spaarproduct. Het idee is om Bitstar Coins te bewaren om er zo rente over te ontvangen. Het werkt volgens het Proof of stake-principe (PoS).

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Bitstar converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Bitstar Koers

Bitstar Coin werd in 2014 op de markt gebracht en maakte in 2017 zijn eerste grote opmars qua koers mee, ingegeven door de positiviteit die op dat moment op de cryptomarkt heerste. Gedurende 2018 daalde de koers weer fors. Vanaf begin 2021 is de koers van Bitstar Coin weer gaan stijgen, als gevolg van de stemming op de markt. Opvallend is dat die stijging minder scherp is dan bij veel andere altcoins.

Bitstar bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Bitstar Coin?

In 2014 was het concept van het sparen van een cryptovaluta om er rente over te ontvangen er nog nauwelijks. Om ook deze feature van het traditionele bankwezen op de cryptomarkt te integreren, kwamen de ontwikkelaars van Bitstar Coin in 2014 met een alternatief voor Bitcoin waar rente over ontvangen kon worden. De blockchain is gebaseerd op het Proof of stake-principe, waarbij het bewaren van coins beloond wordt. Die beloning start al na het 8 uur ‘staken’ van Bitstar Coins. Hoe meer coins je opslaat en hoe langer je dat doet, hoe hoger de beloning wordt.

Rente verdienen over bitstar coin

Waarom je Bitstar Coin wilt kopen

Het aantrekkelijkste aan de Bitstar Coin is dat je er, in tegenstelling tot veel andere cryptovaluta’s, die werken volgens het Proof of work-principe, rente over kunt ontvangen. Daarvoor hoef je alleen maar vast te houden aan je Bitstar Coins, door ze in een elektronische wallet op te slaan.

Stabiele rente ontvangen bitstar coin

Waar koop je Bitstar Coin?

Omdat Bitstar Coin een van de minder bekende cryptovaluta’s is, kun je hem maar op een beperkt aantal plekken verkrijgen en verkopen. Dit kan op de gedecentraliseerde crypto exchange Barterdex of op de exchange Yobit. Om hier te kunnen handelen, moet je een account aanmaken en hier met behulp van een creditcard geld in storten om cryptogeld mee te kopen.

Bitstar bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Bitstar Coin

Een aantal kenmerken onderscheidt Bitstar Coin van andere cryptovaluta’s:

Rente

Wil je je geld laten groeien, koop dan Bitstar Coin en sla ze op. Je ontvangt er dan namelijk rente over: 1 Bitstar Coin per block.

Lage transactiefees

De kosten voor het maken van transacties op de blockchain van Bitstar Coin zijn erg laag: vanaf 0.001 bits. Dit in tegenstelling tot veel andere cryptovaluta’s.

Dalende inflatie

Waar bij andere cryptovaluta’s groeiende inflatie ontstaat door het toevoegen van nieuwe coins op de blockchain, daalt de inflatie bij Bitstar Coin juist steeds verder.

Bitstar Coin Wallet

Om je Bitstar Coins te kunnen opslaan, heb je een elektronische wallet nodig. Die biedt Bitstar zelf aan, zowel voor Windows als voor MacOS. Daarnaast is het ook mogelijk om met de broncode zelf je wallet samen te stellen. Nadat je de wallet hebt geïnstalleerd, moet je de blockchain downloaden om coins te kunnen ontvangen en versturen.

Bitstar coin wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!