Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

BlackCoin

Blackcoin (BLK) is het eerste voorbeeld van een hybride altcoin en bestaat al sinds 2014. Het was de eerste cryptomunt die overstapte van het Proof of Work- naar een Proof of Stake-algoritme. Hierdoor kunnen eigenaren van BLK tokens in de vorm van dividenden als beloning ontvangen. Als peer-to-peer netwerk met een client voor slimme contracten biedt het Blackcoin platform de mogelijkheid transacties uit te wisselen zonder centrale autoriteit. Blackcoin staat verder bekend om zijn energiezuinigheid, snelle transacties en hoge mate van privacy voor gebruikers. Van mining is bij Blackcoin geen sprake, maar rond het platform bestaat wel een sterke community.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
BlackCoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

BlackCoin Koers

De Blackcoin (BLK) boekte al snel na de ingebruikname in 2014 op kleine schaal succes in de vorm van een koersstijging. Net als bij veel andere altcoins kwam er in het begin van 2018 een forse piek toen de Bitcoin flink in waarde steeg. Interessant is dat de Blackcoin in de aanloop daarnaartoe al een wat lagere piek in waarde had die andere altcoins niet hadden. Gedurende 2019 en 2020 bleef het net als bij veel andere cryptovaluta’s bij de Blackcoin rustig. Opvallend genoeg bleek de Blackcoin in het begin van 2021 maar beperkt mee te liften op de opleving van de cryptomarkt.

BlackCoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is BlackCoin?

De Blackcoin (BLK) werd aan het begin 2014 gemaakt door een ontwikkelaar die schuilgaat achter het pseudoniem Rat4. Oorspronkelijk is het een afsplitsing van de Novacoin, die erg op de Bitcoin leek. Als eerste cryptovaluta maakte Blackcoin echter al snel gebruik van het Proof of Stake-algoritme. Het was op dat moment ook de enige cryptomunt met een client voor smart contracts die volledig werkte.

De overstap van Proof of Work-consensus naar het Proof of Stake-algoritme had als gevolg dat er geen Blackcoins meer konden worden gemined. Ter vervanging daarvan koos men voor de Blackcoin-pool. Dit systeem moedigt juist aan om andere altcoins die winstgevend zijn te minen en in een latere fase te gebruiken om Blackcoins te kopen. Zo willen de ontwikkelaars de winstgevendheid, groei en waarde van de Blackcoin waarborgen.

De Blackcoin was de eerste originele munt met een eigen client voor slimme contracten. Deze client heet Blackhalo en was eigenlijk bedoeld voor de cryptovaluta Bithalo. Blackhalo ging echter in 2014 in zijn geheel over naar Blackcoin. Dankzij deze client biedt het Blackcoin platform gebruikers volledige anonimiteit. Voor transacties vanuit de Blackcoin-wallet zijn geen persoonlijke gegevens nodig van gebruikers. Dit zorgt voor de privacy die erg gezocht en gewaardeerd wordt op de cryptomarkt.

Omdat Blackcoin niet in handen is van een bedrijf en er geen Initial Coin Offering (ICO) heeft plaatsgevonden, bestaan er geen verborgen middelen. Als gevolg hiervan heeft de community zelf Blackcoin geheel in handen. Het staken van BLK wordt beloond met Blackcoins, simpelweg voor het uitvoeren van het programma, wat een mooi voordeel is voor gebruikers van Blackcoin.

Blackcoin

Waarom je BlackCoin wilt kopen

De Blackcoin is zonder meer een blijvertje. De munt bestaat al sinds 2014, langer dan de meeste andere altcoins. De Blackcoin weet zich te onderscheiden met functionaliteiten die andere cryptomunten nog niet bieden. Belangrijke voordelen aan de Blackcoin zijn de veiligheid en de volledige anonimiteit van de gebruikers bij het maken van transacties. Die transacties vinden snel en goedkoop plaats, zonder dat er een regulerende organisatie bij van pas komt. Daarnaast is de Blackcoin een duurzame keuze, doordat er niet aan energieverslindende mining gedaan wordt.

Duurzaam minen

Waar koop je BlackCoin?

BLK tokens van de Blackcoin koop je op een crypto exchange waar in BLK gehandeld wordt, zoals op de grote exchange Binance. Om Blackcoins te kunnen kopen, moet je eerst een account aanmaken. Dan moet je geld op je account storten. In de meeste gevallen kan dit met iDeal, een bankoverschrijving, PayPal en creditcard. Afhankelijk van de beurs kan het zijn dat je eerst Bitcoin of Ethereum moet aanschaffen om daarmee Blackcoins te kunnen kopen. Door dezelfde weg terug te volgen, kun je na verkoop van je Blackcoins de opbrengst weer omzetten in euro’s en op je bankrekening storten.

BlackCoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken BlackCoin

Hoewel de Blackcoin in het begin veel overeenkomsten vertoonde met de moeder aller cryptovaluta’s, de Bitcoin, is de munt zich al snel op allerlei manieren gaan onderscheiden. Hieronder noemen we de belangrijkste kenmerken van de Blackcoin.

Geen energieverslindende mining

Bij veel cryptomunten, bijvoorbeeld de Bitcoin, wordt op de blockchain energieverslindende hardware ingezet voor mining. Bij de Blackcoin is dit door het Proof of Stake-protocol niet nodig. De BLK tokens worden in plaats daarvan gestaked op basis van het in de wallet aanwezige bedrag, waardoor gebruikers geen tijd hoeven te steken in blokken minen.

Geen persoonlijke gegevens nodig

Voor transacties in de Blackcoin wallet zijn, als gevolg van de client voor smart contracts, geen persoonlijke gegevens nodig. Op deze manier biedt Blackcoin volledige privacy aan gebruikers.

Gratis coins

Het uitvoeren van het Blackcoin programma door BLK te vast te zetten in de wallet (‘staking’) levert de gebruiker als beloning gratis Blackcoins op.

Snelle en goedkope transacties

Anders dan bij sommige andere cryptovaluta’s, zoals de Bitcoin, vinden Blackcoin transacties snel plaats. Een bijkomend voordeel is dat in het geval van de Blackcoin het maken van transacties ook nog eens goedkoop is.

BlackCoin Wallet

Om met Blackcoins te kunnen werken, heb je een wallet nodig om de munt in op te slaan. Die zijn er in verschillende vormen: als een programma (software), een dienst (online) of een voorziening (hardware) die als dat nodig is met de blockchain communiceert. De officiële wallet is de Blackcoin Core, met als alternatief de Blackcoin Paper Wallet waarmee je je BLK fysiek op papier opslaat. Goede alternatieven voor deze twee officiële Blackcoin wallets zijn Coinomi en de desktop wallet BlackHalo Wallet.

Coinomi wallet voor Blackcoin

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!