Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X

BlockMason

BlockMason Credit Protocol is een cryptocurrency met de focus op het vastleggen van schulden op de blockchain. Hiermee wordt een vernieuwende toepassing van smart contracts in de wereld geroepen.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
BlockMason converter
Bezoek Binance Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

BlockMason Koers

BlockMason Credit Protocol bestaat sinds 2016 en werd officieel gelanceerd middels een initial coin offering (ICO) op 1 oktober 2017. Deze cryptocurrency kwam daarmee terecht in één van de sterkste jaren in de cryptomarkt ooit. De koers ondervond aan het einde van 2017 en in het begin van 2018 een hoge mate aan volatiliteit. De koershoogtes die toen bereikt werden, zijn slechts iets van het verleden nu de koers op een lagere hoogte is gestabiliseerd.

BlockMason bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Wat is Blockmason?

BlockMason Credit Protocol is een cryptocurrencyplatform dat is gebouwd op het platform van Ethereum. Het project houdt zich bezig met het vastleggen van schulden met behulp van blockchaintechnologie. Een schuld wordt pas vastgelegd wanneer twee partijen hiermee akkoord zijn gegaan door middel van een tweezijdige overeenkomst. Deze overeenkomst doet zich voor in de vorm van een smart contract. De native token van BlockMason Credit Protocol is BCPT. Deze wordt gebruikt als een soort brandstof voor het netwerk. Daarnaast heb je deze token nodig om ‘toegang’ te krijgen tot het netwerk.

Blockmason Blockchain

Waarom je Blockmason wilt kopen

BlockMason Credit Protocol presenteert een vrij innovatieve toepassing van blockchaintechnologie. Het slaat niet alleen gegevens over schulden op, maar ook gegevens over de relatie tussen partijen. Hiermee kan het netwerk bijvoorbeeld goed van pas komen tussen vrienden of bij microleningen. Andere toepassingen van het netwerk spelen zich bijvoorbeeld af in de sfeer van miles spaarprogramma’s, cadeaukaarten en vouchers voor eten of drinken. Het is interessant om in de gaten te houden wat BlockMason Credit Protocol in de toekomst gaat doen nu het concept een goede toevoeging op onze huidige maatschappij lijkt te zijn.

Blockmason cadeaukaarten

Waar koop je Blockmason?

De native token van BlockMason Credit Protocol (BCPT) kan je aanschaffen bij een exchange, zoals Bitvavo of Binance. Hiervoor dien je eerst een account aan te maken, maar dit is tegenwoordig gelukkig snel te realiseren. Na het aanmaken van een account en het verifiëren van je identiteit, kan je direct BCPT tokens kopen. Bij sommige exchanges moet je eerst geld storten en kan een directe koop niet worden gerealiseerd. Betalen kan vaak (niet altijd) naar Nederlandse standaarden, bijvoorbeeld met iDEAL.

BlockMason bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Kenmerken Blockmason

BlockMason Credit Protocol is één van de eerste cryptoprojecten met een zeer specifieke focus op schulden. De meeste projecten gaan eerder over smart contracts in het algemeen, zie bijvoorbeeld Ethereum.

Fixed supply

Het team achter BCPT heeft in totaal iets meer dan 116 miljoen tokens op de markt gebracht. Het gaat hier om een zogeheten fixed supply. Dit houdt in dat er niet meer tokens zullen worden aangeboden. Alle BCPT tokens zijn reeds ge-premined.

ICO

De BCPT token werd gelanceerd middels een initial coin offering (ICO) op 1 oktober 2017. Het duurde ‘slechts’ 16 dagen, tot 16 oktober 2016, totdat het doel van $15,3 miljoen werd behaald.

Dynamische kosten

Hoeveel transactiekosten je als gebruiker van de BCPT token dient te voldoen, staat niet vast. De kosten zijn dus niet statisch, maar dynamisch. Het hangt af van het huidige verkeer binnen het netwerk van BlockMason Credit Protocol.

Investering

Lenen is aan de orde van de dag. Veel mensen hebben een hypotheek en er worden nog altijd veel consumptieve leningen afgesloten. BlockMason Creditprotocol combineert lenen met blockchain. Dit is een vernieuwende combinatie die de basis van een interessante investering kan vormen.

Blockmason Wallet

BCPT is een ERC-20 token. Dat houdt in dat je het kan opslaan in een Ethereum wallet. Veel exchanges kennen een ingebouwde (exchange) wallet. Je tokens worden dan online opgeslagen in de cloud van de exchange. Dit biedt veel gebruiksgemak. Je kan er ook voor kiezen om je tokens offline op te slaan in een zogeheten cold storage. Dit biedt veel veiligheid, maar iets minder gebruiksgemak. Het is kortom een persoonlijke afweging.

Blockmason wallet

Betrouwbare exchanges