Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Blocknet

Blocknet (BLOCK) is een belangrijke innovatie op het gebied van versleuteling en een veilig internet. Het biedt een peer-to-peer protocol tussen applicaties en verschillende blockchains dat de kwetsbare tussenstap van een te hacken server overslaat. Als het aan de bedenkers ligt, ontwikkelt Blocknet zich tot hét internet van blokketens.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Blocknet converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Blocknet Koers

Over het algemeen is de Blocknet tot nu toe een laagvlieger gebleken. Wel liftte de koers van de BLOCK mee op de enorme positiviteit op de cryptomarkt rondom de jaarwisseling van 2017-2018. Daarna zakte de koers in, maar niet tot hetzelfde lage niveau als voor de opleving. De positieve stemming op de markt in de eerste helft van 2021 heeft maar beperkt effect gehad op de koers van de BLOCK.

Blocknet bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Blocknet?

Blocknet is opgericht om een veiliger internet te creëren. Het faciliteert het gebruik van applicaties zonder dat er daarbij een entiteit is die de gegevens van de gebruiker bezit. Een applicatie, bijvoorbeeld een NFC-betalingsapplicatie, die werkt met Blocknet, kan rechtstreeks een peer-to-peer verbinding maken met applicaties op andere apparaten. Omdat er geen ‘centrale’ partij tussen zit, zijn er ook geen servers om te hacken. Ook is er geen sprake van één centrale valuta, waardoor Blocknet letterlijk net zo breed bruikbaar kan worden als het internet zelf. De technologie van Blocknet wordt aangeduid met de naam XBridge.

Blocknet NFC betalingsmethode

Waarom je Blocknet wilt kopen

Blocknet is een project met veel potentie. Privacy en veiligheid op het internet zijn zeer actuele uitdagingen. Blocknet levert daar een bijdrage aan die door sommigen als ‘revolutionair’ wordt aangeduid. Als Blocknet echt uitgroeit tot ‘het internet van blockchains’ en actief ingezet wordt om de brug te slaan tussen verschillende blockchains, kan een investering in BLOCK tokens nu de koers nog laag is zich in de toekomst goed gaan uitbetalen.

Internet of blockchain Blocknet

Waar koop je Blocknet?

De Blocknet is een van de minder bekende altcoins die er op het moment zijn. Als gevolg daarvan is de BLOCK maar op een beperkt aantal plaatsen verkrijgbaar. Dat zijn de crypto exchanges Bittrex, Novaexchange en de eigen Block DX Exchange. Om op deze beurzen te kunnen handelen, moet je eerst een account aanmaken. Daar kun je geld in storten met iDEAL. Met dat geld koop je dan eerst Bitcoins, en die kun je vervolgens verhandelen tegen BLOCK’s.

Blocknet bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Blocknet

Blocknet onderscheidt zich op een aantal punten van andere cryptovaluta’s.

Peer-to-peer

Blocknet weet de brug te slaan tussen verschillende blockchains zonder dat daar een centrale partij tussen zit die gegevens van gebruikers bezit en gehackt kan worden.

Eindeloze mogelijkheden

Waar veel andere cryptoprojecten zich specifiek op een bepaalde functie richten en een eigen doelgroep hebben, kan Blocknet alle functies op het internet dienen en ondersteunen.

Blocknet Wallet

Wil je je Blocknet tokens kunnen opslaan, dan heb je een elektronische wallet nodig. Hiervoor kun je gebruikmaken van de officiële Blocknet Core Wallet, die voor verschillende besturingssystemen verkrijgbaar is. Wil je een optie waarin je verschillende digitale bezittingen kunt opslaan, dan kun je gebruikmaken van de XLite Wallet.

Wallet blocknet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!