Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X

Bytecoin

De Bytecoin (BCN) is een van de eerste cryptovaluta’s en bestaat al sinds 2012. De coin is in de eerste plaats bedoeld om snelle, anonieme en niet-traceerbare transacties te faciliteren. De makers stellen dat de Bytecoin de eerste cryptovaluta is die CryptoNote-technologie implementeert. CryptoNote zorgt voor absolute anonimiteit door het gebruik van ringsignaturen. Dit maakt dat de Bytecoin met name populair is voor transacties waarbij de betrokken partijen anoniem willen blijven.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Bytecoin converter
Bezoek Binance Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

Bytecoin Koers

Als een van de eerste cryptovaluta’s bleef de Bytecoin tot 2017 redelijk anoniem. In deze periode kwam de koers zelden boven de €0,00005 uit. In het late voorjaar van 2017 beleefde de Bytecoin zijn eerste opleving en steeg de koers kort tot boven de €0,002, om daarna tot het einde van het jaar te stabiliseren op de helft daarvan. Eind 2017 piekte de koers op zo’n €0,015. Na een dal begin 2018 piekte de koers medio 2018 opnieuw. Deze keer rond de €0,025. Daarna zakte de koers in de rest van 2018 om begin 2019 voor langere tijd te stabiliseren rond de €0,00025. Pas in het voorjaar van 2021 kwam er weer grote beweging in de koers van de Bytecoin.

Bytecoin bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Wat is Bytecoin?

De Bytecoin is een gedecentraliseerde en private cryptovaluta. Het is de eerste privacymunt met open broncode, waardoor iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling ervan. De Bytecoin maakt gebruik van het Proof of work-mechanisme, wat betekent dat nieuwe coins gemined worden. Tegenwoordig gebruiken mensen Bytecoins overal ter wereld om (anonieme) aankopen te doen. De Bytecoin was een van de eerste munten die ringsignaturen gebruikte. Dit stukje cryptografie groepeert openbare sleutels tijdens transacties om afzonderlijke outputs van vergelijkbare waarde in één transactie te mengen. Deze technologie is vrij revolutionair en maakt het bijna onmogelijk om te achterhalen welke partijen bij een transactie betrokken zijn. Iets wat niet bij elke cryptovaluta vanzelfsprekend is, ook al wordt dat vaak ten onrechte gedacht.

Open source bytecoin

 

Waarom je Bytecoin wilt kopen

De Bytecoin geldt als een veilige en betrouwbare cryptovaluta, waarbij de betrouwbaarheid afhangt van de totale rekenkracht van alle computers die bij elke transactie betrokken zijn: hoe groter het vermogen, hoe betrouwbaarder het netwerk. Ook is er sprake van een eindige hoeveelheid coins. Er komen steeds minder snel nieuwe Bytecoins door minen in omloop, wat de waarde van de Bytecoin bevordert.

Waarde stijging bytecoin

Waar koop je Bytecoin?

Omdat de Bytecoin een vrij populaire cryptovaluta is, is deze bij alle grote exchanges verkrijgbaar. Wel verschillen de betalingsmogelijkheden per exchange. Bij de meeste is het niet mogelijk om Bytecoins te kopen met een reguliere valuta en schaf je eerst een andere cryptovaluta aan om Bytecoins te kopen. Ook is registreren met een account noodzakelijk om via een exchange in Bytecoins te handelen.

Bytecoin bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Kenmerken Bytecoin

De Bytecoin is een van de pioniers onder de cryptovaluta’s en onderscheidt zich nog altijd tussen de huidige cryptovaluta’s.

Anoniem

De Bytecoin is vooral bedoeld om anonieme transacties te faciliteren.

Gedecentraliseerd

De Bytecoin is gebaseerd op gedecentraliseerde blockchaintechnologie.

Bytecoin Wallet

Op de officiële website van Bytecoin download je de Bytecoin wallet. Deze is beschikbaar als desktopversie, als webversie en als mobiele wallet (alleen Android).

Bytecoin wallet

Betrouwbare exchanges