Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

CargoX

Het platform CargoX (CXO) is zeer specifiek gericht op de scheepvaart en in het bijzonder op de levering van goed opgestelde vrachtbrieven. Nauwkeurige documentatie is hier noodzakelijk. CargoX lost de problemen van papieren vrachtbrieven op, zoals onleesbare handschriften of weggevaagde inkt. De digitale oplossing die CargoX biedt, is gebouwd op de Ethereum-blockchain. De technologie van CargoX, die bekendstaat als de Smart Bill of Lading, biedt de mogelijkheid om eigendomsrechten te vermelden en digitaal over te dragen. CargoX garandeert de veiligheid van deze digitale documentatie door middel van versleuteling. Verschillende partners hebben zich al bij CargoX aangesloten. CXO is de eigen token van het platform.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
CargoX converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Wat is CargoX?

CargoX is een platform dat gericht is op het leveren van goed opgestelde vrachtbrieven in de scheepvaart. Nog steeds vinden er dagelijkse vrachten plaats over water, die nauwkeurige documentatie vragen. Dit heeft meerdere redenen, waaronder de registratie van de materialen die worden geladen en geleverd. Binnen de transportwereld worden de vrachtbrieven nog steeds op papier geleverd. Alleen kunnen hier helaas veel onduidelijkheden ontstaan. Door bijvoorbeeld een handschrift wat niet goed te lezen is of de pen weggevaagd is. Het komt voor dat vrachten overgedragen worden.

Nu moeten de papieren dan ook doorgegeven worden of nieuwe papieren documenten opgesteld worden. CargoX biedt een digitale oplossing voor vrachtbrieven gebouwd op de blockchain technologie van het Ethereumnetwerk. Tot op heden is de techniek alleen nog geschikt om in de scheepvaart te gebruiken. De technologie van CargoX staat bekend als de Smart Bill of Lading. Hiermee kunnen eigendomsrechten vermeld en overgedragen op digitale wijze worden. Hoewel de digitalisering wel meer nauwkeurigheid en snelheid met zich mee brengt, blijft het moeilijk om werkelijk van de papieren documenten af te komen.

De reden hiervoor is meer de veiligheid van de documenten. CargoX moet daarom blijven aangeven dat de veiligheid gegarandeerd wordt door de verwerking van encrypties en private keys. Inmiddels hebben al meerdere partners zich aangesloten bij CargoX. Daarnaast biedt CargoX met deze blockchain technologie de CXO token die al veelvuldig gebruikt wordt binnen het CargoX platform.

Waar koop ik CargoX?

Inmiddels is de CXO token een veelvoorkomende token op de exchanges. Heb jij zelf nog geen CXO en wil je deze wel aanschaffen, dan kan dat via de exchanges Kucoin en Idex. Mocht de CXO de eerste cryptomunt zijn, die jij gaat kopen, dan heb je nog wel cryptomunten nodig voor de aanschaf. Het is niet mogelijk CXO direct aan te schaffen via Euro’s. Wel kan je zowel bij Kucoin als Idex een account aanmaken.

Wanneer je een account aanmaakt bij een exchange, is wel een vereiste dat je dit account aanvult met cryptocoins als Bitcoin en Ethereum. De Ethereum is in het geval van CXO een aangeraden cryptocoin. Maak eerst je account aan, vul deze aan met Ethereum of Bitcoin en vervolgens kan je jouw account aanvullen met CXO. Wel door de Ethereum of Bitcoin in te ruilen voor de CXO.

Waar verkoop ik CargoX?

Als je van plan bent de CXO te verkopen, dan kan dat ook via de genoemde exchanges. Kucoin en Idex zijn de meest voornaamste exchanges voor de verkoop, maar ook via eToro kan de CXO verkocht worden. Bekijk de wisselkoersen bij de betreffende exchanges en bepaal welke koers en exchange voor jou het meest aantrekkelijk is. De meest voor de hand liggende is de wisselkoers bij de exchange waar jij al een account hebt uiteraard, maar laat je daar niet te veel door leiden.

Niets is zo veranderlijk als een koersprijs en gelukkig geven veel exchanges en websites inzicht in de trends van de cryptomunten. Hiermee kan jij een goede beslissing maken voor de verkoop van CargoX. Maak voor de verkoop van de CXO een wallet aan waar je de ontvangen cryptomunten in kan opbergen. Geschikte wallets voor de CXO zijn onder meer de Ethereum wallet, Eidoo, Ledger en MyEtherWallet.

CargoX bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Waarom investeren in Cargo X?

Digitalisering begint steeds meer onderdeel te worden van de business. Hoe erg we ook gehecht zijn aan onze papieren, uiteindelijk is de overgang naar digitale documenten onvermijdelijk. Daarom is het investeren in CargoX een goede investering. Zeker als je ziet hoeveel partners zich al hebben aangesloten bij dit netwerk. De scheepvaart is een grote en blijvende business.

Dankzij CargoX hebben zij nu ook een positie binnen de digitale handel. Transport en vrachten zullen altijd blijven en daarvoor zijn nauwkeurige en veilige documenten nodig. CargoX biedt een platform die blijft werken aan een veilig netwerk waar belangrijke vrachtgegevens geregistreerd worden zonder dat papier daarbij aan te pas komt.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!