Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Civic

Civic is een verificatie-platform waar personen onder meer hun identiteitsgegevens veilig kunnen beheren. Zo verloopt het verificatieproces bij Civic-partnerbedrijven en -platformen zeer vlot. De Civic token (CVC) houdt het netwerk draaiende. Deze cryptomunt is makkelijk verhandelbaar, en volatiel genoeg voor kortetermijnwinsten. Dankzij een steeds groeiend gebruikersbestand op het Civic-platform en de introductie van nieuwe verificatie-toepassingen kan de CVC ook een goede langetermijnbelegging zijn.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Civic converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Civic Koers

Tot de einddatum van de ICO op 20 juni 2017 betaalden investeerders €0,082 voor 1 Civic token (10 CVC voor 1 US$). Bij de beursgang, enkele weken later, ging de koers van de CVC snel omhoog en bereikte deze een absolute piek van €1,36. De laagste notering, €0,012, had Civic in het eerste kwartaal van 2020. In het tweede kwartaal van 2021 was een CVC token alweer gemiddeld €0,4 waard.

Civic bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Civic?

Civic is een cryptovaluta-project om de verificatie van je identiteit makkelijker en sneller te laten verlopen. Binnen het Civic-netwerk kan bijvoorbeeld een crypto-beurs met één enkele check je identiteit natrekken. Ook andere bedrijven gebruiken Civic voor hun Know Your Customer-beleid. Werkgevers kunnen op het platform vlot toegang krijgen tot geverifieerde gegevens van sollicitanten (opleidingen, werkervaring enzovoort).

Civic is in 2015 opgericht door de Zuid-Afrikaanse online ondernemer Vinny Lingham, en Jonathan Smith, die eerder managementfuncties bekleedde bij grote financiële instellingen. Het platform is niet ontwikkeld met de focus op bedrijven maar om het voor particulieren eenvoudiger te maken om hun identiteitsgegevens te beheren. Je hoeft je gegevens (ID-kaart, rijbewijs, paspoort, adres, diploma’s en dergelijke) slechts één keer naar de Secure Identity Wallet van Civic te uploaden. Wanneer dat nodig is, geef je Civic-partners toegang tot je geverifieerde gegevens. Dit bespaart veel tijd en rompslomp. De Secure Identity Wallet vind je in de App Store en bij Google Play.

De Civic token (CVC) is de betaaleenheid binnen het netwerk. Serviceproviders rekenen in CVC af voor het aanboren van de database, en validators ontvangen hun beloning in CVC. Op het Civic-platform is het ook mogelijk om CVC kosteloos naar anderen (bijvoorbeeld familie, vrienden of zakenrelaties) te versturen. Civic is een zogenoemde ERC20 token die op de Ethereum blockchain is gebouwd. De validatie van CVC-transacties gebeurt via het openbare, digitale logboek van Ethereum. Een coderingsmechanisme zorgt ervoor dat validators geen zicht krijgen op identiteitsgegevens uit de Civic-database.

Het totale aantak Civic coins in omloop is exact 1 miljard. Per 1 juni 2021 waren er hiervan 670.000.000 verhandelbaar. De resterende 330 miljoen CVC-tokens worden vooralsnog vastgehouden in een openbare multi-signature Ethereum wallet. Er is geen informatie over de mogelijkheid of onmogelijkheid van een toekomstige uitbreiding boven 1 miljard tokens. Het Civic-netwerk wordt vanuit Californië beheerd, met Vinny Lingham in de functie van CEO, Jonathan Smith als CTO, en ongeveer 40 andere medewerkers.

Civic identiteits coin

Waarom je Civic wilt kopen

Zoals met veel andere crypto-projecten is de waarde van de Civic coin sterk afhankelijk van de acceptatiegraad van de diensten op het platform. Hoe meer particulieren, bedrijven en organisaties van de Secure Identity Wallet gebruikmaken, hoe relevanter de CVC en hoe hoger de koers. Civic mag bogen op een groeiend aantal partners, waaronder sinds kort ook ’s werelds grootste brouwerijketen AB InBev (bekend van onder meer Oranjeboom, Stella Artois, Budweiser en Corona).

Dat de beheerders van het Civic-platform continu aan nieuwe toepassingen werken, is ook een goed motief om in de token te investeren. Recent is de app Civic Health Key geïntroduceerd, waarmee werkgevers gemakkelijk de gezondheidstoestand van werknemers kunnen verifiëren, bijvoorbeeld een COVID-19-vaccinatie.

Budweiser en civic

Waar koop je Civic?

De CVC token kan op tientallen exchange platformen worden gekocht en verkocht. Op een grote handelsbeurs als Binance is een account makkelijk aan te maken. Je dient wel eerst je identificatiegegevens te uploaden. Om saldo op je account te zetten, biedt Binance je diverse betaalmogelijkheden zoals bankoverschrijving, iDEAL, Bancontact, creditcard en PayPal.

Op een beurs koop je Civic niet rechtstreeks met euro’s. Je zult je euro’s eerst moeten omzetten in een veel verhandelde cryptomunt zoals Bitcoin, Ethereum, Tether of Binance USD. Momenteel zijn de meest voorkomende handelsparen voor Civic die met Tether (USDT/CVC) en met Bitcoin (BTC/CVC).

Civic bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Civic

De vraag naar Civic tokens is sterk afhankelijk van het succes van het Civic-project. De koers van de CVC is daardoor minder gevoelig voor speculatie.

Functionele waarde

De oprichters van Civic zijn ondernemers die functioneel gebruik willen maken van blockchaintechnologie en cryptovaluta’s. Momenteel is de app Civic Secure Identity in staat om meer dan 4500 identiteitsdocumenten (paspoorten, ID-kaarten, rijbewijzen en verblijfsvergunningen) van 195 landen te verifiëren. Wereldwijd maken ongeveer 40 Civic-partners gebruik van de database.

Hoge liquiditeit

De Civic token (CVC) wordt zeer actief verhandeld, met doorgaans een klein verschil tussen de vraag- en de biedprijs. Dankzij deze hoge liquiditeit vind je op de meeste exchanges makkelijk verkopers en kopers voor de munt.

Middelmatige volatiliteit

Buiten de algemene ups en downs van de cryptomarkt maakt de koers van CVC geen grote schommelingen. De token is daardoor wat minder geschikt voor snelle winsten, maar beter bruikbaar voor een langetermijninvestering.

Goede ROI

Hoewel de Return of Investment minder spectaculair is dan bij cryptomunten als de Bitcoin en het Ethereum mogen Civic-beleggers tot nu toe meer dan tevreden zijn. In 4 jaar tijd (van medio 2017 tot medio 2021) bedroeg de ROI van de token bijna 100 procent.

Civic Wallet

Civic is een ERC20 token die op de Ethereum blockchain is gebouwd. Je kunt je CVC dus in principe in elke software of hardware wallet opslaan die Ethereum ondersteunt. Civic tokens koop je in eerste aanleg op een handelsplatform. Haast elke grote exchange biedt ook een wallet-dienst om je gekochte cryptomunten veilig op te slaan. Deze zogenoemde alternatieve wallets zijn handig als je met de munten wilt handelen.

Ethereum wallet voor Civic

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!