Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Clams

Clams is een van de oudere cryptocurrencyprojecten (sinds 2014), waaraan niet langer wordt gewerkt door de ontwikkelaars. CLAM coins zijn desondanks nog goed te gebruiken voor waardeoverdracht en ook inzetbaar binnen het Proof of Stake systeem van het netwerk. Je kunt Clams kopen op een aantal kleinere beurzen, zoals  Freiexchange en YoBit.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Clams converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Clams Koers

CLAM opende in augustus 2014 met een koers van €0,42. De hoogste waarde bereikte deze crypto in mei 2019 met een koers van €17,09. De prijs van Clams is sindsdien sterk gedaald, maar de grafiek beleeft van tijd tot tijd nog een verrassende piek. 

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Clams?

Clams is een gedecentraliseerde, open source, digitale valuta die boven op de Bitcoin-blockchain draait. Het valutateken CLAM is een acroniem van 4 Latijnse woorden Caritas (toewijding), Libertas (vrijheid), Aequitas (Vermogen) en Monetas (munteenheid). Het CLAM-project stelt individuen in staat om betalingen te doen en waarde over te dragen zonder toestemming of censuur.

Bij de lancering in 2014 is naar alle 3,2 miljoen Bitcoin-, Litecoin- en Dogecoin-houders 4,6 CLAM gestuurd. De doelstelling om Clams tot de breedste gedistribueerde coin te maken, is echter niet gehaald, omdat na de airdrop de vraag niet explosief verder groeide.

Waarom je Clams wilt kopen

De prijs van CLAM is momenteel laag en de grafiek is relatief vlak (november 2021). Door nu CLAM te kopen, speculeer je dus op een verrassende opleving van de koers van deze crypto. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als een grote houder van CLAM een aanzienlijke hoeveelheid coins uit de roulatie haalt ofwel verbrandt. In februari 2019 was er zo’n moment, waarbij de prijs van Clams binnen een maand vertienvoudigde.

Waar koop je Clams?

Clams kun je momenteel kopen op drie kleinere cryptocurrency exchanges: Freiexchange, YoBit en FreeBitcoins.com. Op deze beurzen is het echter niet mogelijk om CLAM met euro’s te kopen. CLAM/BTC (Bitcoin) is met afstand het meest voorkomende handelspaar. Het is dus handig om eerst naar een grote handelsbeurs als Bitvavo te gaan en daar een hoeveelheid Bitcoin te kopen met euro’s. Je BTC verplaats je vervolgens naar een beurs die CLAM aanbiedt om deze valuta te kopen.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Clams

Clams is een opensourcenetwerk, gebouwd op de Bitcoin blockchain. Het wordt middels Proof of Stake gevalideerd.

Open Source

De software die het CLAM-netwerk beheert, is gratis en open source. Iedereen kan de code bekijken en verbeteren.

Volledig transparant

Binnen het Clams crypto project is er sprake van volledige transparantie. Het betekent dat de blockchain een 100 procent controleerbaar beeld kan geven van de herkomst van CLAM-transacties.

Snellere transacties dan Bitcoin

Hoewel Clams op de Bitcoin blockchain draait, verloopt de goedkeuring van een CLAM-transactie veel sneller dan een gemiddelde Bitcoin overdracht.

CLAM staken

Binnen het PoS systeem voor transactievalidatie is het mogelijk om CLAM coins te kopen en tegen een beloning te staken.

CLAMS Wallet

Er zijn diverse multi-cryptocurrency software wallets die een Clams adres kunnen aanmaken. Enkele bekende zijn Blockchain Wallet, Coinomi en Coinbase Wallet. Hardware wallets, om je CLAM crypto buiten het internet te bewaren, zijn er momenteel niet.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!