Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Cosmos

Cosmos (ATOM) is een uniek cryptocurrencyproject. Het wordt door de ontwikkelaars bestempeld als Blockchain 3.0 en het lost verschillende problemen op die bestaan bij traditionele cryptocurrency’s.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Cosmos converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Cosmos Koers

De koers binnen de grafiek van ATOM loopt sinds het voorjaar van 2019. Pas in de eerste maanden van 2021 begon de prijs flink te stijgen met hoge pieken rond €24 als gevolg. De all-time-high prijs van €38,20 werd neergezet in 2022. De grafiek vertoont veel volatiliteit.

Cosmos bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Cosmos?

Cosmos (ATOM) is een ambitieus cryptoproject gebaseerd op een vooruitstrevende toepassing van blockchaintechnologie. De ontwikkelaars die het project in 2014 hebben opgestart, willen het ‘internet van blockchains’ tot stand brengen. Er wordt ook wel gesproken van Blockchain 3.0. Traditionele problemen op het gebied van schaalbaarheid, interoperabiliteit, soevereiniteit en gebruiksgemak zouden in de toekomst door dit project opgelost moeten worden. Cosmos (ATOM) wil dit onder meer bereiken door blockchains onderling met elkaar te laten communiceren en door de ontwikkeling van nieuwe blockchains te vergemakkelijken. Hier ligt een aantal complexe technologieën aan ten grondslag.

Waarom je Cosmos wilt kopen

Er bestaan veel blockchainprojecten die allemaal de mooiste doelen nastreven. Helaas zijn veel van deze projecten niet toekomstbestendig, nu ze al snel tegen limieten aanlopen – onder meer op het vlak van schaalbaarheid en interoperabiliteit. Cosmos (ATOM) erkent deze limieten en heeft geprobeerd deze te verwijderen door een vooruitstrevende blockchain te lanceren die ervoor moet zorgen dat blockchains toekomstbestendiger worden. Hierdoor kan een investering in ATOM het overwegen waard zijn.

Waar koop je Cosmos?

De native token van Cosmos (ATOM) kun je aanschaffen via een crypto exchange. Zo heeft de Nederlandse exchange Bitvavo ATOM opgenomen in het aanbod en vind je deze crypto valuta ook bij exchanges als Binance en Coinbase. Voordat je ATOM kopen kunt, moet je een account aanmaken bij een exchange naar jouw keuze. Vervolgens kun je geld storten op je account of (soms) rechtstreeks ATOM cryptomunten kopen. Betalen doe je in veel gevallen met creditcard of bankoverschrijving. Sommige exchanges, zoals Bitvavo, ondersteunen betalingen met iDEAL.

Cosmos bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Cosmos

Met Blockchain 3.0 hoopt Cosmos problemen op het gebied van schaalbaarheid, interoperabiliteit, soevereiniteit en gebruiksgemak voorgoed op te lossen.

Tendermint

Cosmos (ATOM) onderkent de problemen omtrent schaalbaarheid en snelheid van proof-of-work (PoW) blockchains. Hierom werkt Cosmos met het zogeheten byzantine fault tolerance (BFT) consensusalgoritme. Deze is gebaseerd op proof-of-stake (PoS) en zou daarmee 10.000 transacties per seconde aan moeten kunnen.

Interblockchain

Veel blockchains kunnen niet zonder meer met elkaar samenwerken. Het gebrek aan interoperabiliteit is een traditioneel probleem van crypto in het algemeen. Cosmos wil dit wegnemen door de communicatie tussen (eigen) blockchains te bevorderen. Hiermee is Cosmos een ecosysteem.

Veelgebruikt

Cosmos (ATOM) is niet slechts een theoretisch project, maar wordt in de praktijk al veel gebruikt. Zo draaien bijvoorbeeld Crypto.com en OKExChain op het netwerk van Cosmos. Dit bewijst dat het geschikt is om in de praktijk te gebruiken.

Opensource

Cosmos is een opensourceproject. Dat betekent dat de code van het project volledig openbaar en vrij beschikbaar is voor iedereen. Hiermee is het project transparant en staat het open voor input van externe ontwikkelaars.

Cosmos Wallet

ATOM-tokens kun je opslaan in een opslagplaats voor crypto: een wallet. Je hebt online en offline wallets. Een offline wallet, zoals een hardware wallet, biedt veel veiligheid maar iets minder gebruiksgemak. Een online wallet, zoals een exchange wallet, biedt veel gebruiksgemak maar wel minder veiligheid. De keuze komt neer op een persoonlijke afweging.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!