Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Cryptonex

Cryptonex is een blockchain platform dat gebruikers de mogelijkheid biedt om op een veilige manier transacties te verrichten. Via de blockchain kan fiatgeld worden verruild voor cryptogeld en andersom. Het netwerk van Cryptonex is ontworpen om snel en gebruiksvriendelijk te zijn.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Cryptonex converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Cryptonex Koers

Cryptonex (CNX) bestaat sinds 2015, maar de CNX token werd pas officieel geïntroduceerd via een ICO in 2017. Dit is dan ook het eerste jaar waarin koersbewegingen te vinden zijn. 2017 was een jaar waarin blockchaintechnologie erg populair was. Dit zie je terug in de hoge koersen die CNX neerzette. De koers daalde echter weer en stabiliseerde zich.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Cryptonex?

Cryptonex is een platform dat draait op een eigen blockchain. Binnen het netwerk van Cryptonex moeten gebruikers p2p (person to person) fiatgeld kunnen verruilen voor cryptocurrencies en andersom. Omdat het netwerk p2p functioneert, komen er geen derde partijen bij kijken. Een gebruiker kan simpelweg een soort advertentie plaatsen om bepaalde tokens te kopen of te verkopen. Vervolgens kan een andere gebruiker hierop reageren en de overeenkomst aangaan. Het platform hanteert zeer lage transactiekosten en heeft als doel om uiteindelijk zoveel mogelijk cryptocurrencies te ondersteunen. Daarbij hecht Cryptonex veel waarde aan gebruiksgemak en handige betaalmethodes.

Gebruiksvriendelijk platform

 

Waarom je Cryptonex wilt kopen

Cryptonex leunt op het principe van p2p-transacties. Dergelijke directe transacties kunnen erg krachtig zijn. De transacties zijn namelijk niet alleen wereldwijd uitvoerbaar, maar ook erg veilig. Daarnaast kunnen p2p-transacties ook worden uitgevoerd in veel landen waar het gebruik van een exchange verboden is. Wanneer steeds meer beleggers en investeerders de voordelen van Cryptonex gaan inzien, en het platform stabiel blijft, zou de koers van CNX nog flink kunnen stijgen.

Cryptonex overal toegankelijk

Waar koop je Cryptonex?

De native token van Cryptonex (CNX) kun je aanschaffen bij een cryptocurrency exchange. Voorbeelden van populaire (online) exchanges zijn Bitvavo en Coinbase. Voordat je bij een exchange tokens kunt aanschaffen, moet je een account aanmaken. Hierbij dien je je identiteit te laten verifiëren en de nodige gegevens in te vullen. Heb je een account? Dan kun je nu CNX tokens aanschaffen. Betalen kan bij de meeste exchanges zoals je dat in Nederland gewend bent, bijvoorbeeld met creditcard of iDEAL.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Cryptonex

Cryptonex biedt een platform voor person to person transacties met cryptocurrencies en fiatgeld.

CNX

De native token van Cryptonex is de CNX. In totaal komen er maximaal 210 miljoen CNX tokens in omloop. Het team achter Cryptonex heeft zelf 5 miljoen tokens in bezit. Daarnaast worden er ruim 100 miljoen tokens gebruikt om de liquiditeit op het platform te bewaren.

ICO

CNX werd in 2017 geïntroduceerd met een ICO. In totaal werd er ruim $18 miljoen opgehaald. Eén token kostte destijds 0,0005 BTC (of 0,007 ETH). De tokens die niet verkocht zijn, zijn overgeplaatst naar een cold wallet.

Proof of Stake

Cryptonex maakt voor de validatie van transacties gebruik van het Proof of stake (PoS) algoritme. Gebruikers kunnen hun tokens beschikbaar stellen en in ruil hiervoor een beloning ontvangen. PoS is energiezuiniger dan Proof of work.

P2P

Het platform van Cryptonex berust op p2p-transacties. Dat houdt in dat gebruikers van het netwerk onderling een overeenkomst moeten aangaan omtrent de koop of verkoop van tokens. Hier komt geen derde partij bij kijken. Je kunt p2p-transacties vergelijken met aankopen via Marktplaats.

Cryptonex Wallet

Koop je CNX tokens bij een exchange, dan is de kans groot dat ze automatisch in de hot wallet van deze exchange terechtkomen. Je tokens zijn dan online opgeslagen, zodat jij je wallet altijd en overal kunt inzien. Een alternatieve optie is de cold wallet. Dit is een fysiek apparaatje waarop je tokens kunt uploaden. Dit biedt meer veiligheid, maar minder gebruiksgemak.

Wallet voor cryptonex

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!